Hyperspace party - 2000. október 07. PATEX2

THE ADVENT - LIVE! (UK) - Joel Mull (Stockholm - S) - Felipe (A) Hot X (DeadCode) - Igor Do'Urden (DeadCode) - Jay (DeadCode)

A júliusi Hyperspace-fesztivál szaunája után egy teljesen más környezet fogadott minden party arcot a Patex2-ben. A 22.00 órai kapunyitás után a jól megszokott módon Jay volt a warm-up DJ. Az első egy óra alatt szinte meg is telt a techno aréna, köszönhető ez a kőkemény techno zenének. S ekkor még nem is tudtuk, hogy mi fog ránk várni! Éjfélre teljesen meg is telt a Patex, de most nem volt nagy forróság, köszönhető egy nagy teljesítményű ventilátornak és a kifogástalanul működő szellőzőrendszernek. Ami további pozitív hatással volt rám, s szerintem a party arcokra is, az a meglepően több ülőhely és a normális közlekedés a folyosókon. Nem kellett lökdösődni, ezáltal mindenki elkerülhette a nem kívánt konfliktusokat. Szerencsére a hang is jobb volt a multkorinál, így minden tényező adott volt egy jó partyhoz. Végre egy 100%-ig jó buli! - gondotam magamban és valóban nem kellett csalódnom.

Jay a két órás szettjével megadta a buli alaphangulatát, amelyet Hot X folytatott éjféltől kb. 1.00-ig. Még erősebb techno, még nagyobb pörgés és a hangulat pedig tovább fokozódott. De hát a közönségre sohasem volt még panasz a Hyperspace története során. A kivetítők segítségével pedig még a terem hátsó részében táncolók is jól láthatták a DJ-t.

Hajnali egy óra után pár perccel lépett a lemezjátszók mögé a svéd technomágus - Joel Mull -, aki két órás szettje alatt szinte szétszedte a partyzókat. Komoly tekintet és precíz, pontos keverés volt rá jellemző. A stílus pedig: techno, csak így egyszerűen, de a lényeg amúgy is az volt, hogy a 4/4-es ütemek mindenkit szétszedjenek belülről, és ez így is történt. Eközben kisebb nagyobb készülődés kezdődött a dj pult előtt, ahol már minden elő volt készítve a közelgő live act-hez. Viszont ekkor még senki nem gondolta, hogy a Hyperspace történetének legcsodálatosabb egy órája fog eljönni, mind a buli hangulatát és mind a zenét illetőleg.

Pontosan három órakor érkezett meg The Advent és egy rövid technikai egyeztetés után elkezdődött a csoda, ami egy órán át tartott, de megállás nelkül. Hihetetlen energikus techno hangzás, de olyan amilyet én személy szerint sohasem hallottam még, sőt még olyan techno fanatikusok is csodálkoztak rajta, akik már szinte mindent megéltek. Advent egy óra alatt megmutatta, hogy miért is olyan nagy név ő. Egyszerűen nem lehet leírni, hogy mennyire bejött az embereknek. Ép ésszel ezt már fel sem lehettet fogni, de még most sem, amit velünk művelt. Egy teljesen más hangzást hallhattunk, s ekkor határoztam el, hogy eldobom minden előítéletemet a technoval kapcsolatban, mert amit ott hallottam az volt az a zene, ami miatt én szeretem ezt a stílust. Persze azért időt szakítva a zene mellett, alkalmam volt közelről is megfigyelni a profizmusát, amellyel kezelte a keverőt, a számítógépet és a közel 5-6 darab eszközt amellyel ilyen hangulatot tudott varázsolni. S ami még nem elhanyagolható, s számomra mindig nagy érv egy DJ megítélése mellet, ha a művész is láthatóan jól érzi magát és együtt bulizik a közönséggel, s ez így történt. Teljesen beleélte magát a zenébe, ami nagyon bejött. Viszont egy baj volt, hogy a rendelkezésre álló egy óra szinte pillanatok alatt elsuhant, de állíthatom, hogy egy felejthetetlen live act-nek voltunk tanúi.

Műsora végén pedig a fogyni nem akaró rajongók sorának tett eleget, s annyi dedikálást osztott ki, hogy még a tolla is kifogyott. Közel fél órás pakolás után hagyta el a pultot, de ekkor már az osztrák és a magyar techno körökben híres DJ Felipe vette át a közönség irányítását, akiben eddig sohasem csalódhattunk, s ez most is így történt. De mint minden DJ-nek, neki is megvan a saját hangzása, s most is sikerült szinten tartania a partyt, de azért már öt óra körül érezhető volt a partyzókon a fáradság jele s kicsivel kevesebben is voltak már, de ez nem érződött a party hangulatán. Hat óra körül már Igor Do'urden játszott, s egyáltalán nem úgy tűnt, hogy a bulit be akarná fejezni.

Mindent összefoglalva egy kellemes emlékekkel teli bulin vehettem részt, s köszönhető ez nagyban Advent-nek és persze a DeadCode vezetőségének. Reméljük, hogy a jövőben is hasonló party-kon vehetünk majd részt.

Dexter

2000. október 13.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster