Sexomatic - Garage Cafe - 2000.10.07.

A Zene.net kluboldalának stábja ezen a szombaton két részre szakadt. Egyik fele a nagy tömegeket megmozgató fergetegesnek ígérkező Hyperspace-t választotta (melynek bulielemzését szintén megtalálhatod oldalainkon), amely az ország legnagyobb technopartijává nőtte ki magát. A másik fele, azaz én, a kellemesebb, lágyabb hangzásvilágot választottam, és a Garage Cafe-ban, Tommyboy SEXOMATIC elnevezésű estjén kötöttem ki.

A SEXOMATIC partisorozat nem új keletű, több éve tart már Tommyboy nevével fémjelezve. Csak a helyszín változik újra meg újra, hiszen a bulinak otthont adó klubok sorra szüntek meg vagy alakultak át. Így járt a The Club, az E-Play és a C2 is. A szervezők megelégelve talán az új helyszín utáni kutatást régi törzshelyükön, a Garage Cafe-ban rendezték meg az évad második SEXOMATIC-jét. Értesüléseink szerint ez így is marad továbbra is; minden hónap első szombatján a Garage Cafe ad otthont a forró ritmusoknak.

A Voice-beli élményeinkre alapozva, már később indultunk neki a helyszínnek. 23.30 körül értünk a Garage-ba, és őszinte meglepetésünkre a hely már szinte megtelt. Persze azt hozzá kell tennem, hogy nem nehéz teltházat összahozni a Garage-ban, ugyanis a tánctérrel és a bárral együtt talán 250 ember beférését garantálja. Tehát a " kávézó " kicsi, de annál hangulatosabb. Két szintes, egy galériás megoldással tágított, kellemes atmoszférával rendelkező klub (ha egyáltalán nevezhetem így - bár szombatra egész klubhangulatot öltött magára), ahol a tánctér egész kicsi, inkább a beszélgetős, iszogatós arcoknak találták ki a helyet. Nagyon megfogott viszon a DJ pult közelsége; mindössze egy korlát választotta el a partizóktól, és aki szerette volna, testközelből figyelhette Soneec és legfőkébb Tommyboy félelmetes technikai profizmusát. Mert az este a profizmusról szólt, de nézzük szép sorjában.

Tehát amikor megérkeztünk, a portán szívélyesen üdvözöltek bennünket, kedvesen V.I.P. pecsétet nyomtattak kezünkre. Hihetetlen módon itt nem nagytestű portásokkal, hanem kedves és bájos lányokkal találkoztunk. Amint beléptünk, megéreztük a Garage atmoszféráját -- kellemes világítás, hangulatos berendezés és nem utolsó sorban a helyhez nagyon is passzoló, a partisorozat címének megfelelő zenék. Soneec melegített lightos dallamaival, majd 1 órához közeledvén keményebb ritmusokat is megengedett magának. Itt persze nem a minimál techno vagy a progresszív trance hangzására kell gondolnunk, hanem a kellemes és pörgetősebb house-ra. A tánctéren akkor már szinte mozdulni sem lehetett és a bárpultokhoz is egyre nehezedett az átjutás. Ez még csak fokozódott, amikor megérkezett Tommyboy, mindenki Sapkása, és lemezjátszók közé csapott. A tánctéren szinte mindenkit magával ragadott a zene, és mint a Voice-ban is, itt is bombaként robbant Madonna Music-ja (Deep Dish verzióban). Hihetetlen erővel bír az a dal, és a DJ-k is tudják ezt. Furcsának tűnhet azonban, hogy egy lightos house buli résztvevői ugyanúgy megőrülnek ezekre a dallamokra, mint a trance hangzásvilágát kedvelő partiarcok. Jól eltalált szerzemény ez, ugyanúgy mint a Trancesetters Roaches-ja, vagy a Green Velvet Flash-je -- ezeket a trackeket is hallhatjuk mind house, trance vagy akár technopartin is. A Garage-ban is felcsendültek ezek a dallamok -- persze sok újdonsággal tartkítva. Ezek közül a legjobban a Chemical Brothers Hey Girls, Hey Boys című slágerére kevert kellemes garage-os, szinte már funky-s hangzású női vokál keltette fel a figyelmemet. Azt azonban nem tudtam eldönteni, hogy a keverés Tommyboy zsenialításának köszönhető, vagy a remixrek áldozatos munkájának. Ezt később kívánom kideríteni...

Tommyboy fél 4-ig játszadozott a pultban, hiszen olyan könnyedséggel és profizmussal tette fel egyik lemezét a másik után, hogy ezt már csak játszadozásnak hívhatjuk. Sőt közönségével is játszadozott, ugyanis egyik stílus követte a másikat -- ezen az estén a leglágyabb dallamoktól eljuthattunk a keményebb, a techno határát súroló ütemekig is (Green Velvet - Flash). Amit kicsit hiányoltam szettjéből, az a jól megszokott trance-esebb hangzás a My Lexicon-nal, vagy a Sacred Cycles-szal, de vagy a közönség nem lett volna vevő rá, vagy csak az idő hiányának volt ez betudható.

Tamás után újra Soneec állt a pultba, és érezhetővé tette, hogy hamarosan elérkezünk a parti végére. Fokozatos hozta le a partizókat a csúcspontról; mire befejezte fél órás levezető szettjét, mindenki lemászott a pörgésről. Ekkor már mi is fennt ücsörögtünk a galérián, mert végre akadt hely és persze már nem bírtunk táncolni sem (hozzá kell tennem, hogy az egész estét végigroptuk). Azért egy kis hangulatos zenét még el tudtunk volna viselni az italunk mellé, de pontban 4 órakor felkapcsolták a villanyokat, és udvariasan elköszöntek tőlünk. Szívesen folytattuk volna még a partit, de a hely sajnos a zárásra készülődött. Furcsán hatott ez ahhoz képest, hogy előző héten még 7-kor is csak azért hagytuk el a Voice-ot, mert kezdődtek az olimpiai döntők.... Persze tudtuk jól, hogy a Garage nem egy klub, de azért egy Sexomatic parti megérdemelt volna legalább még egy órát.

Így azonban hamar ágyba keveredtünk, és volt időnk kibeszélni a partit mielőtt álomba szenderültünk. Összességében véve megállapítottuk, hogy nagyszerű esten vehettünk részt, kellemes fogadtatással és atmoszférával. Az emberek tökéletesen passzoltak a klub hangulatához, és semmiféle kötegedésnek sem lehettünk szemtanúi. A biztonságiakat is csak a parti végén fedeztem fel.

Köszönjük a kellemes és szexi estét, szerintem még találkozunk jövő hónap Sexomatic-jén is (amelyet minden hónap első szombatján tartanak), vagy a minden szerdán megrendezésre kerülő Garage Grooves-on, ahol Tommyboy-on és Soneec-on kívül Danny-L és Randall is beáll a lemezjátszók mögé az Arany János utca 5. szám alatt megtalálható Garage Cafe-ban.

Ágica

2000. október 13.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster