BUDAI - TOMMYBOY (5 ÉVES SZÜLINAPI PARTI)

VIP: Kühl, Pöli, Surprise
Citadella Dance Club - 2000.10.13.

Október 13-a pont péntekre esett, ám ez nekünk mégsem hozott balszerencsét, ugyanis egy óriási születésnapi party részesei lehettünk egy nem megszokott helyen. A Citadella Discoban rendezték meg a Budai-Tommyboy páros 5 éves fennállásának ünnepi "hangversenyét", amelyre rengetegen voltak kíváncsiak, mint az később kiderült.

Budai és Tommyboy 1995 óta lépegetnek fel együtt, nem kis sikerrel. Bár mindketten más-más zenei stílust képviselnek, estjeik mindig teltházat vonzanak. Ez most pénteken sem volt másként, csordultig megtelt a Citadella felső szintje.

Persze megint elég korán értünk le, hiszen úgy gondoltuk, jobb ha nem maradunk le semmiről, és a hosszas várakozást is el akartuk kerülni. Nem megszokott biztonsági intézkedésnek lehettünk tanúi a bejáratnál, ugyanis a fiúkat kivétel nélkül egytől-egyig végigmotozták, de nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem a zsebkiforgatós módszerrel. Persze ügyelni kell a biztonságra, azért mégis kicsit furcsának hatott -- futballmérkőzéseken nem látni ekkora felhajtást.

Nem számít, bejutottunk, azt is átvészeltük, hogy a vendéglistán nem találták a nevünket. 2000 HUF -- ennyibe került a beugró, de ha végiggondoljuk, nem is olyan vészes, hiszen a hazai élvonal jó néhány tagja képviseltette magát egy színvonalas helyen egy színvonalas partyban.

Két szinten zajlottak az események, és mivel még sosem jártunk a Citadellában, tüzetesebben körbenéztünk. Az alsó szintre harangozták be Kühl Tamásék Heaven-ös csapatát, a felső szinten pedig Tommyboy és Budai voltak hivatottak zenélni. 23.15-kor persze még se híre, se hamva nem volt egyik társaságnak sem. Ez számunkra már nem újdonság, hiszen fél 1 körül kezdődik az élet egy szórakozóhelyen. Fennt Danny-L melegített (Underground Records), és ritmusaira könnyen táncra perdültünk volna, ha nem lettek volna annyira kevesen a táncparketten. Igaz, a táncteret bárpultok, székek és asztalok vették körül, de ekkor még ott sem ücsörögtek. Irány az alsó szint, itt is ugyanaz a helyzet. Kérdezősködés, válasz nagy nehezen, elkeseredés -- a hírek szerint Tommyboy 12-2-ig játszott volna, majd utána Budai. Micsoda? 4-kor bezárnák a helyet? Ez nem lehet!!! Persze a fiúk rácáfoltak a rosszindulatú pletykákra...

12.30-kor Tommyboy állt a pult mögé, és hirtelen megtelt a hely. Szinte mozdulni sem lehetett, mindenki a DJ pult körül nyomakodott. És persze táncolt is, mert a ritmusok senkit sem hagytak hidegen. Azonban nem a manapság megszokott Tommyboy-os stílusnak lehettünk fültanúi (nem mintha azzal bármi bajom is lenne), hanem egy egészen más jellegű, a régi időkbe kalauzoló kiváló szettnek. Olyan klubhimnuszok csendültek fel, mint Billy Hendrixtől a Body Shine, Green Velvet-től a Flash és a Destination Unknown, Three Divers on a Vinyl-től a Greece 2000, Energy 52-tól a Cafe Del Mare, DJ Rob Little-től a Pulsate, Underworldtől a Born Slippy, Faithless-től az Insomnia, és persze Alex & Tommyboy-tól a Hot & Wet, és még sorolhatnám tovább a hatalmasabbnál hatalmasabb zenéket. Akik szeretik Tommyboy stílusát, azoknak teljesen elállt a lélegzetük és egyre csak azt mondogatták, hogy hihetetlen, amit a srác művelt. Az igazat megvallva rengeteg Tommyboy bulin voltam már, de így csak egyszer hallottam zenélni -- 2000. júniusában a C2 záróbuliján. Akkor is ugyanilyen felszabadultan, jókedvűen szórakozott a közönséggel. Amikor ezt megemlítettem neki, csak bólogatott, de hozzátette, hogy sosem érzi azt, hogy tökéletest alakított volna. Mindig arra törekszik, hogy kiszolgálja közönségét, ami a pénteki estére tökéletesen passzolt.

3 körül megérkezett Budai Imi is. Beállt a pultba, mindenki azt hitte, hogy átveszi a terepet, de nem ez történt -- vagyis csak részben. Az est középpontjához érkeztünk el, amikor is Budai és Tommyboy back-to-back szettjére táncolhattunk. Furcsa volt, hiszen a cikk elején már említettem, hogy a két DJ más-más zenei irányzatot képvisel, és ez a back-to-back szett közben is kiderült. Persze Tamás próbált keményebb zenéket feltenni, Imi pedig nem csapott a lovak közé (ennek később jött el az ideje). A párost egy tortával is megajándékozták, az azonban nem derült ki, hogy ezt lebeszélték-e az elején, vagy csak egy hihetetlenül lelkes rajongónak volt köszönhető a csodálatos gyertyás, tűzijátékos süti.

Amikor Tommyboy hazament, Budai Imié lett az egész pult. Ezt kegyetlenül ki is használta, ördögi vigyorával és zenéjével sorra kergette őrületbe a partyarcokat. Ő sem vonakodott felrakni lemezestáskája régebbi felvételeit -- Jam & Spoon - Stella, Mori Kanté - Yeke Yeke, The Ethics - To The Beat of The Drum, Green Velvet - Flash, Jark Prongo - Move it Through Your System, MRE - Bodyrock, Emmanuel Top - Turkish Bazar és természetesen még rengeteg ismert, tekerős, csavarós, szögelős tracket, amik címét most nem tudnám felsorolni. Talán azért nem, mert a végére teljesen kifulladtam, muszáj volt levegőhöz jutnom, ugyanis a tempó gyilkos volt. Ilyenkor leültem a csodálatos panorámás ablak elé és néztem az alvó Budapestet, amelyre innen gyönyörű kilátás nyílt, miközben a techno játszadozott agyam hátsó szegletével. Ilyenkor újra meg újra megállapítom, hogy hihetetlen, mekkora hatással bír a zene az emberi agyra...

6 óra felé Imi elkezdett lassítani, inkább a funky technos ritmusok vették át az irányítást. Éreztette velünk, hogy az estének hamarosan vége, itt az ideje kicsit összeszedni szertehullott gondolatainkat, és olyan tempót felvenni, amivel biztonságosan hazaérünk. Profin vezette le az amúgy igen csak pörgős partyt.

Az estének egyetlen egy baja volt -- túl hamar véget ért. Imi még azt sem várta meg, hogy a városra virradó nap csodálatos fényjátéka elcsavarja fejünket. 6 órakor befejeződött a parti, és a napfelkeltét már csak a kocsiból élvezhettük, de hát ez nem volt ugyanaz. Ennyit igazán megérdemeltünk volna, hiszen ő is tudta, hogy a helyre nem megyünk többet vissza, hacsak nem ilyen igényes fellépők teszik újra tiszteletüket a Citadellában. Sebaj, ezt leszámítva minden tökéletesre sikeredett, rengeteg elégedett és ismerős partyarccal találkoztunk. A buli ugyanis összehozta a Tommyboy-os és Budais tábort, és békésen, balhé nélkül tudták végigbulizni az estét.

Az alsó szintről annyit mondanék, hogy a jól megszokott, igényes Heaven-ös színvonalat képviselte. Kühl, Pöli és Surprise újra meg újra " transzba " (vagy trance-be) ejtette ismerős közönségét. A warm up DJ Surprise volt, majd őt követte fél egy körül DJ Kühl. A jól megszokott progresszív hangzás volt hallható az egész szettje alatt. Majd pedig az éjszakát Pöli szettje zárta a VIP teremben.

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy két szinten ennyire színvonalas estet hoztak össze a szervezők. Legszívesebben kettészakadtam volna, hogy mind a két helyen egyszerre tudjam élvezni a zenét. Több ilyen jellegű partyra lenne szüksége Budapestnek olyan vendégszerető helyen, mint a Citadella. A helyszín első hallásra furcsának tűnt, de amikor beléptünk, már tudtuk, hogy az atmoszférával nem lesz gond, hiszen Budaiék is játszottak már itt egyszer, ezért esett a szervezők választása a Citadellára. (Vagy vajon teljesen más okok motiválták őket?)

Mindent összevetve, egy jó hangulatú, jól szervezett, igényes partynak lehettünk szem- és fültanúi. Kívánunk még sok boldog évfordulót a Budai-Tommyboy párosnak, és kíváncsian várjuk a tradicionális karácsonyi bulit, vagy a 6 éves szülinapi partyt.

Ágica

2000. október 20.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster