ADRENALIN - 2000. November 3. - Westend City Center mélygarázs

A héten fekete plakátok árasztották el a várost a pénteki House bulit reklámozva. House buli? Hiszen fellép Budai és Slam JR. is, ők igazán nem a house képviselői... Viszont lesz Tommyboy és Soneec, ők már közelebb állnak ehhez a műfajhoz. Ekképpen gondolkoztam magamban, majd arra jutottam, hogy már csak a helyszín miatt is érdemes megtekinteni a nagyszabásúnak ígért eseményt.

A 23.00-kor nyitották meg a kapukat a nagyközönség előtt, és a bevásárló központban táblák jelezték a P3-mas parkolót, így egyszerűen lejutottunk oda. Már az éttermeknél lehetett hallani, hogy komoly party készülődik. A lejáratnál valamilyen csoda folytán udvarias (!) biztonsági őrök kívántak jó szórakozást (bocsánat a túlzásért, hiszen már a Voice-ban, a Garage-ban és a Face-ben is találkoztunk ilyenekkel, csak ez még egy jó darabig meglepő lesz a rengeteg múltbeli atrocitás miatt). Néhány lépés és már bennt is voltunk a garázsban. A hely elég nagy befogadó képességű, több kisebb és egy főpultnál kérhettünk ki normális áron futó italokat (pl. energiaital: 600 HUF). Néhány padot és faasztalokat is elhelyeztek, de csak ímmel-ámmal lézengtek ekkor még az emberek. Az oszlopok között két-két szabályosan elhelyezett emelvényt is leraktak, jelezvén ezzel, hogy számíthatunk az extrém táncosok megjelenésére. A DJ pult csak egy lépcsőfokkal lehetett feljebb, mint a tánctér, ezzel igencsak házibuli jellegű hangulatot kapott az este.

A partyt Soneec nyitotta meg, kb 23.45-ig játszott. Nem voltak sokan a szettje alatt, az ismeretlen és ismerős partyarcok csak később jöttek le. Soneec a kellemes, laza dallamokat részesítette előnyben, igazi jó bemelegítést nyújtva ezzel. Bár még ekkor ücsörögtünk, de igazán táncra perdültünk volna, ha nincsenek olyan kevesen.

De egyszer csak előkerültek a partyra éhes fiatalok. Budai lépett a lemezjátszók mögé, és a közönség szinte mágnesként vonzódott egyre közelebb és közelebb a DJ pulthoz. Imi szettjében a CD-in megtalálható zenék domináltak, amire a közönség szinte egy emberként őrült meg. Növekvő tömeg, sípok, sikolyok, ováció -- ezzel tudnám legfrappánsabban jellemezni a hangulatot. Két-két táncoslány és fiú fokozta a jókedvet, ezzel is megdobva a hely feelingjét.

Budai után furcsamód ismét Soneec állt a pultba. Fél-fél órákat játszott Budai, Slam és Tommyboy megjelenése előtt. Mégis megállta a helyét a "nagy nevek" között, és a közönség ezt értékelte is.

Soneec után Zsazsa lépett a lemezjátszók mögé farmerben, pulóverben és farmerdzsekiben. Ezt azért jegyeztem meg, mert ilyen szerkóban még nem láttam őt fellépni. Laza deep trance-t játszott, csűrős-csavarós effektekkel, vokálokkal és sok-sok kiállással. Szettjének végére kicsit laposodni kezdett a dolog, amikor is újra Soneec vette át a stafétabotot.

Elég sokáig, majdnem 5-ig játszott, amikor végre megérkezett Tommyboy. A közönség már nagyon várta őt, kicsit csalódottak is voltak, hogy csak ilyen rövid időre tisztelte meg őket (ennyi pénzért -- teszem hozzá, hiszen a beugró nem volt olcsó: elővételben 2500 HUF, míg a helyszínen 3000 HUF...) A "Sapkás" hozta szokásos formáját, valószínűleg már velünk lehetett a baj, hogy nem táncoltunk akkora intenzitással, mint az elején, de már fáradtak voltunk.

Összességében véve, a zene nagyon jó volt, a hangrendszerrel sem volt gáz. A helyszín megválasztása nagyon ötletes és alkalmas hasonló kaliberű partyk megrendezésére. Összesen talán 1500-an bulizhattunk, de a garázs befogadóképessége elbírta volna ennek dupláját is. Így kényelmesen, lökdösődés és taposás nélkül táncolhattunk, biztosítva ezzel, hogy a cipőnk és a ruhánk is ép maradt. A gond csak a magas belépőárakkal volt... Azért persze szívesen lenéznénk még erre a helyre, ha rendeznek még bulikat errefelé. A garázs kiválóan alkalmas a hasonló összejövetelekre. Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatás.

2000. november 15.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster