ANTHONY PAPPA - FRED NUMF - KÜHL - CHRISS (Home - 2001.02.09.)

Az előző nagyszabású Home buliról lecsúsztunk, amikor is Nick Warren zenélt Budapest új szórakozóhelyén. Most azonban összeszedtük magunkat és Anthony Pappa kedvéért megnéztük magunknak a klubot.

Örök élményben volt részünk a szó legcsodálatosabb értelmében.Időben elindultunk otthonról, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy a város másik végébe nem egyszerű az eljutás. De hogy ennyire körülményes lesz, arra nem számítottunk. Kocsi nélkül csak a legmerészebbeknek ajánlom a külső Bécsi úton található klubot, hiszen a Bécsi úti villamosmegállótól még bő 15 perces buszút (18-as áthúzva), míg eljutunk a HOME-ot jelző hírdetőtábláig. Onnan azonban bokáig érő sárban, libasorban kellett barangolnunk,amíg meg nem pillantottuk a parkolóőröket. Örömujjongásunk hamar letargiává változott, amikor megláttuk a hömpölygő tömeget, ami bebocsájtásra várt éppen.

Jegyesek és nem jegyesek külön-külön " kis " kupacban. Kettesével engedik be az embereket a beléptető rendszer miatt. 1500 kiéhezett partiarcot -- kettesével. Az élelmesebbek egy órányi várakozás után jutottak be... Azonban többen visszafordultak, ami igen sajnálatos, mert nem tudhatták meg, mit vesztettek.Az ideges kezdet azonban nem torpanthatott minket vissza attól, hogy jól érezzük magunkat. Amikor beléptünk az ajtón, szinte olyan érzésem támadt, mintha egy szentélyben járnánk. Udvarias beléptetők kívántak jó szórakozást, ők már tudták, mit kapunk aznap este...

Az UV kék hosszú folyosó hangulata egyszerűen varázslatos. Mély, süppedős fotelek a chill-outban, kellemes Jutasi hangzással,kis kongával fűszerezve. Tovább, hiszen mindent látnunk kell. Kukkantás a mosdóba: O.K., nem lesz gond, nagy, kulturált, rendezett. Nagyterem: hatalmas, több bárpult, több szint. Chriss melegített semmi fény és semmi hang mellett. Húzta a tömeget.

Éjfélre megtelt a nagy terem, a bárpulthoz lehetetlenség volt eljutni, de még mindig semmi fény. Fél egykor állt a pult mögé Fred Numf, a holland fenegyerek, akin látszott, hogy igen csak jól érzi magát kis hazánkban. Komor kezdés, felpörgetés, beindulás és óriási fényorgia. Jéééézusom!!! Ez a látvány megérte az ínséges egy órányi sötétben való botorkálást. Fred (aki nagyon kedvesen üdvözölt, hiszen megismert a Voice-os buli után) hozta a szeptemberi formáját, progresszív ütemekkel ejtette transzba az ekkora kb. 2000-2500 fős közönséget.

2-kor állt a lemezjátszók mögé nagy kedvencem, a várva várt Anthony Pappa, a Nu Breed, aki elragadó közvetlenséggel viszonyult " rajongóihoz ". Érezte, hogy mindenki kinyitja előtte szívét, hogy beengedje oda csodálatos, varázslatos dallamait. Furcsa koncepciót választott szettjének felépítésére. Három-négy progresszív / hard trance track után (amiket persze óramű pontossággal, ízlésesen rakott egymásra) ugyanennyi mélyebb, epikusabb hangzású zeneszám következett, majd újra visszatért a keményebb hangzás, néha már technoba hajolva. Sőt egy fél ótrán keresztül szinte csak technot játszott. Majd ismerősebb dallamok, közönségénekeltetés, transzba ejtés, stb. Ezen az estén minden adott volt a totális felszabadultsághoz: csodálatos, nyitott szívű közönség, profi, de mégis barátságos lemezlovasok, első rangú helyszín.Pappa nem is restellte kimutatni, mennyire tetszik neki a közönség rajongása, közvetlenül viszonyult akárkihez.

6-kor állt a pultba Kühl Tamás, aki folytatta az ausztrál által képviselt vonalat. Kühl mindig jól zenél, egyszer sem hallottam tőle gyengébb szettet, de ezen a pénteken a maximumot hozta ki magából. Látszott rajta, hogy jól érzi magát az új helyen, olyan közönség veszi körül, akik többsége érti, érzi és értékeli játékát. Le a kalappal minden fellépő előtt, a szervezők előtt (a bejutást is beleszámítva) és a közönség előtt, aki végig kitartott a szombati reggelen.

A klubban ilyen kaliberű rendezvényt legközelebb március 14-én tartanak, amikor is Seb Fontaine és Danny Howells lesznek a külföldi vendégek a nagy teremben Kühl és Chriss mellett, valamint a bar roomban Surprise és Shootie szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A belépő a helyszínen 3500 HUF-ba, elővételben 3000 HUF-ba fog kerüólni. Javasoljuk, hogy ne jöjjetek túl korán, mert az előző két esetből tanulva mindenki kb 9-re érkezik...

Ágica

2001. február 15.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster