Bedrock Night at Home (John Graham - Quivver, Kühl, Chriss, Blackman)

Hatalmas várakozás előzte meg a péntek esti Home partit, hiszen nem akármilyen arcokat hírdettek be a szervezők. John Graham, alias Quivver zenéire szinte minden klubber megőrül, míg Jimmy Van M. Sasha és Digweed kedvence.

Mindkét DJ a mára megboldogult Twilo rezidensei voltak hosszú és eredményekben gazdag éveken keresztül.

Mint már azonban ezt megszokhattuk, az este tartogatott némi meglepetést. Legelőször is azt, hogy simán bejutottunk, még a nevünket is megtalálták a listán. Lassan szállingóztak az emberek, éjfélre már jó háromnegyed ház bulizott Chriss felejthetetlen warm-upjára. Mindig leírom, és most sem hagyhatom ki, hogy Krisztián mennyire profin kezeli a közönségét. Sokan (többek között mi is) azért megyünk oda már tíz körül, hogy le ne maradjunk arról a hihetetlen élményről, amit ez a húszas éveinek elejét taposó mosolygós srác nyújt nekünk. Chriss több, mint két órát bizonyított és vezette a partizókat mély, lüktető tribal darabjaival.

1 óra magasságában megérkezett az egyik sztárvendég, John Graham. Aggodalmaskodva tekintgettünk körbe-körbe, hiszen Jimmy-t sehol sem láttuk. Később meg is tudtuk ennek az okát: Jimmy sajnos bokros teendői miatt kénytelen volt lemondani a péntek esti budapesti fellépést, és ezt már túl későn közölték a szervezőkkel. Talán annyit azért érdemes ehhez hozzáfűzni, hogy a magyar szervezők bizonyára nem aznap este tudták meg a sajnálatos hírt. Talán a bejáratnál közölhetnék az éppen Jimmy miatt érkező vendégekkel, hogy a várva-várt szupersztár mégsem érkezik meg. (De a pénz ugye nagy úr...)

De azért nem bántuk meg, hogy mégis maradtunk. Eddig egyetlen Home-os GU bulit hagytunk ki, így minden tapasztalatomat latba vetve állíthatom, hogy John Graham produkálta az eddigi legkiemelkedőbb szettet. Iszonyat komoly zenékkel kezdett, amit egyszerűen nem tudtunk hova tenni. Játéka után nem bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg, mi volt az a csoda, amivel szinte egy órán keresztül kápráztatott el minket. John ugyanis hihetetlenül vidám, a progresszív house-ra nem igen jellemző muzsikákkal indított. Kérdésemre elmondta, hogy ő sem tudja igazán besorolni ezt a fajta zenét semmilyen skatulyába, de ha már muszály, akkor az „deep funky progressive house” volt. Azt is hozzátette, hogy rég találkozott ilyen nagyszerű közönséggel, mint a budapestivel. Ezt már nem először mondták az angol és német világjárt DJ-k, így bizonyára van benne valami. A Home közönsége olyan, akár egy nagy család; az emberek örömmel járnak vissza újra találkozni az előző partin megismert arcokkal. Ugyanis biztos, hogyismét ott lesznek...

John Graham olyan magaslatokba repítette a közönséget, ahova külföldi DJ rég szállította a Home nagyérdeműjét. Progresszív house, trance, techno - már mindegy volt, mit játszik, akárhova követtük volna.

Ezt a fonalat vitte tovább Kühl Tamás, aki számomra élete legfelszabadultabb és legcsodálatosabb szettjét produkálta ezen a péntek estén. Erről nem csak én vélekedtem így, nem egy hozzáértő arccal néztünk össze elismerően. Köszönjük a felejthetetlen estét mindhárom nagytermi DJ-nek.

Itt kell említést tennem a kisteremről, ahol Blackman Peti több, mint 10 órás játéka nyújtott pihenést a megfáradt partizóknak és a lágyabb dallamok szerelmeseinek. Itt reggel 9-ig tartott a móka és minden tiszteletünk a DJ-ké, akik ezen az estén a maximumot hozták ki magukból.

Találkozunk augusztus 19-én, amikor Sasha, Nick Warren, Sander Kleinenberg és Anthoni Pappa tesznek fel az óbudai megaklubban.

Ágica

2001. július 20.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster