Cream at Amnesia (2001.06.28. - Ibiza)

Main Room: Dave Seaman, Nick Warren, Parks & Wilson, Hernan Cattaneo Terasz: Smokin' Jo, Paul Jackson, Andy Carrol, DJ Mar T

Ibizán az a szokás, hogy a parti előtt egy nappal hozzák az emberek tudtára az aktuális bulikat. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert két nappal az esemény előtt értesültünk a partiról egy ingyenes magazinból. A névsort olvasván nem kis rákészülést igényelt a buli, hiszen itthon heteket kell várnunk arra, hogy egyikük közülük ellátogasson kis hazánkba. Tágra is kerekedett a pilácsunk, amikor végigfutott szemünk a fellépők névsorán.

Az Amnesia sem szerénykedhet hírnevével, és idén nyáron még rangosabb fellépőket szervezett le, mint tavaly. Itt lép fel a Gatecrasher, a Cocoon Club és a Cream legénysége is. A klub valószínűleg tipikus angol szórakozóhely, a parkolóban egy double deckert is elhelyeztek, hogy a számtalan szigetországi látogató kellőképpen otthon érezze magát. (Magyar turisták figyelmébe: az Amnesia San Rafael közelében, félúton Ibiza és San Antonio között található.) A klub csodálatos belülről is, két terem áll a partizók rendelkezésére. A nagyteremben azonban a DJ pultot sajnos egy három méter magasan álló pódiumon helyezték el, így a DJ-vel folytatott kommunikáció szinte teljességgel lehetetlen (kivételt képeznek azok a megszállott klubberek, akik az emelvényről kalimpáltak mondjuk Dave Seamannek és az felismerni véli őket :-). Mindenhol Cream logo figyeli az éjfél után szállingózó partira éhes fiatalokat, akik ezen a napon is inkább a brit és amerikai vonalat képviselik.

Hernan Cattaneo kapta a bemelegítő szerepet és tribalös hangzásvilágával ezt sikeresen el is látta. Kezdtem magam kissé "otthon" érezni, amikor megérkezett Parks és szétcsavarós, kegyetlenkedős progresszív house muzsikáival forráspontra hevítette a hangulatot. De hamar lehűltek a partiarcok, amikor a tánctér széléről óriási robajjal hatalmas mennyiségű szárazjeget fújtak a megrémült klubberekre. A jég a lábtól kezdve kúszott felfelé egészen az ember feje búbjáig ledermesztve az egész testet. Teljesen lepadlózott az érzés és azon gondolkoztam, vajon nem ártalmas-e ez a felhevült testre nézve, de mivel senkit nem szállítottak el, ezért a nem válasz mellett döntöttem. Parks után elmaradhatatlan társa, Wilson következett, aki folytatta a megkezdett vonalat.

Nagyszerűen egészítik ki egymást -- mint fekete a fehéret... Nick Warrent óriási ováció fogadta, főleg akkor, amikor alig öt percnyi játék után felrakta Ibiza slágerét, a Hide U-t (a drum & bass rajongók nagy bánatára). Színtiszta prog house -- remélhetően itthon is hozza a formáját a GU nagymestere augusztusban. Majd Dave Seaman zárta a sort, aki nem kis meglepetést okozott. Két héttel a buli előtt játszott nálunk is a Renaissance ember, de az Amnesiaban teljesen új arcát mutatta. Folytatta a Nick féle pörgetős vonalat és amikor mindenki megőrült, abbahagyta a játékot pontban hajnali 7-kor és távozni készült. Az ütemes "one more" skandálásra Dave Seaman nagy kegyesen előkapott egy bakelitet és amikor felpakolta, nem hittem a fülemnek. Az egyik kereskedelmi rádió klubhimnuszát, a Chase The Sun-t választotta kegyelemdöfésként. Hazafelé azt találgattuk, vajon komolyan gondolta-e, bár nem tévedett nagyot, mert mindenki önfeledten táncolt a reggeli napfényben. Felejthetetlen élményekkel távoztunk az Amnesiaból azzal a meggyőződéssel, hogy jövőre újra visszatérünk a fehér szigetre.

Ágica & Dexter

2001. július 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster