Perfecto Night at Pacha - Paul Oakenfold (2001.06.26. - Ibiza)

Az ibizai éjszaka egyik meghatározó klubja, a Pacha 1973 óta üzemel egyre nagyobb sikerrel. A szórakozóhely Ibiza város szívében található a kikötőnél, nem messze az El Divinotól. Modern külsejét, sárga-kék falait és cseresznyés cégérét el sem tévesztheti az arra járó turista.

A túláradó partikínálatból ezen az estén Paul Oakenfold műsorát választottuk, hiszen a világ egyik legkeresettebb DJ-je még nem tűntette ki figyelmével a magyar közönséget. Azonban az este tartogatott némi meglepetést számunkra.

Éjfél után néhány perccel nyitott a klub, ami Ibizán átlagosnak számít. A jeggyel rendelkezőket külön bejáraton engedték be és megkülönböztetett figyelemmel tüntették ki a szervezők (a jegy "elővételben" 5500PTS-ba került, amire a helyszínen egy ötszázast raktak rá). Motozás és táskaátkutatás nélkül jutottunk be elsőként a Pacha-ba és tágra nyílt szemekkel kémleltünk körbe az elkövetkező pár percben. Hatalmas beltér, viszonylag kis tánctér, rengeteg ülőalkalmatosság és számtalan "reserved" felirat várt minket. Egy kislány állt a DJ pultban, gondoltuk, hagyják egy kicsit szerencsétlenkedni a tulaj lányát, hadd legyen ő is boldog.

Na, de két óra azért mégis csak sok -- ennyi ideig szenvedtünk a büntetős szettre, ha ezt egyáltalán annak lehetett nevezni. Méltatlan volt a kislány játéka a Pacha névhez. A keveréseket nagyon egyszerűen oldotta meg: amikor véget ért az egyik szám, feltolta a másikat. Kínunkban már a fejünket fogtuk, amikor megérkezett a Perfecto egyik újdonsült DJ-je, de sajnos az ő munkásságát sem méltattuk annyira, hogy megérdeklődjük a nevét.

Hajnali 4-kor érkezett meg a várva-várt vendég, Paul Oakenfold és játéka minden kínszenvedést feledtetett velünk. Kellemesen csalódtam a játékában, hiszen az utolsó dolog, amit hallottam tőle, az a Travelling volt, ami ugyebár hagy némi kívánnivalót. Egyből előkerültek a partiarcok a világ minden tájáról és önfeledten végigbulizták Oakey négy órás progresszív house szettjét. Igen, igen az öreg rókát is megfertőzte már a világ zenei hangzását uraló stílus és azt kell mondjam, profin vitte az estét. Írek, skótok, angolok és amerikaiak egyszerre skandálták a sztár DJ nevét, amit Paul hibátlan zenékkel ajándékozott (itt most nem tennék említést a német turistákról, úgyis mindenki ismeri őket a Balatonról...). Szettje közepébe pedig beillesztett egy kellemes, szállós, utaztatós trance-es részt, amivel mindenkit lekapott a tíz körméről. Oakenfoldról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, teljesen eloszlatta az előítéleteimet. Remélem, egyszer majd a magyar közönségnek is megmutatja, mire képes.

2001. július 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster