Nowsound 16

2001. November 23. Home

A party egy mondatban: Isteni.

Bővebben:

A péntek esti nowsound! a Home-ban számomra igen jól kezdődött és legalább ilyen jól folytatódott.

Mikor hajtottunk be a parkolóba, egy feketébe öltözött alak egy hosszú pirosan világító pálcával mutatta, hogy a parkoló balra van, nehogy a VIP parkolóba hajtsak be. Gondoltam, „oh, szuper, a buli jó lesz, itt van Darth Vader is”.

A bejáratnál fél óra sorban állás, ez szokásos a Home-nál.

Bejutottunk, az egész innentől volt érdekes igazából.

Az első info amit hallottam a belépés után, hogy a buli elején razziát tartott a rendőrség, több srácot is bevittek a III. kerületi kapitányságra. Ez gondolom eléggé lehúzta a hangulatot, mert mikor hajnali egykor bent táncoltam, még mindig láttam embereket akik a padlót nézték nagyon és láthatóan kerestek valamit…

A Moving Fusion már javában játszott, mikor lemerészkedtem a tömegbe, a szokásos partyarcok között örömömre feltűnt egy-két „normális” kinézetű ember is és az átlagéletkor meglepően nem 16 körül mozgott, hanem legalább 19 volt.

Egy kislány világítós mikulás sapkában „nyomta” egész este, csodálom, hogy nem sült meg benne.

Visszatérve a Moving Fusion szettjére. A fiúk profik, egyszer sem rontottak. A gondom csupán annyi volt, hogy a minden bulin hallható drum and bass slágereket játszották, ami ugyan megmozgatja a tömeget, de szerintem aki egy kicsit is odafigyel arra, hogy ki áll a

DJ pultban, az nem azért fizeti ki a sok ezer forintos belépőt, hogy ugyanazokat a számokat hallja amiket péntek esténként a Jailhouse-ban, vagy éppen az ingyenes Rewind bulikon. Ami még zavart, hogy Midlow belenyúlt az egyik számnál a fiúk szettjébe, odaállt a keverő mellé és a saját szája íze szerint csinálta a dolgokat. Nem kéne, ha rá vagyunk kíváncsiak, majd a buli végén őt is meghallgatjuk. De Midlow már csak ilyen… Bocs Zoli! :)

TeeBee hajnali háromkor lépett a lemezjátszók mögé. A következő kettő és fél óra tele volt meglepetésekkel. A zenéje progresszív, fantáziadús és igényes. Nem az átlag „zúzós” drum and bass. Érezni, hogy TeeBee igazi zenész. Csak álltam ás ámultam, táncolni sem volt erőm. Mindeközben TeeBeenek még arra is volt ereje, hogy a tömeggel tartsa a kapcsolatot, hogy „vezényeljen” táncoljon, és „showman” módjára a lemezjátszónak háttal állva scrtach-eljen. Rewindolt* is párszor de ezzel is csak fokozta a hangulatot.

Norvég barátunk egészen fél hatig tartott bemutatót, játéka után pedig Midlow vezette le a megmaradt tömeg még fölös energiáit.

És akik nem igazán kedvelik a drum and bass-t, a kisteremben igen kellemes zenéket hallgathattak TB Gon, Marvin és Erká prezentálásában.

Mindent összegezve: a nowsound16-os buliján mindenki megkapta a magáét. A droidok** a zúzást, a zeneileg igényesek meg TeeBee újdonságait.

*rewind: kiállás, majd a lemez visszapörgetése az elejére

**droid: drum and bass partyarc. Kellékek: tág pupillák, old school tornacipő, mackófelső, nagy színes gyöngyök a nyakban, lányoknál szoknya a nadrágon. Átlagéletkor: 15 év

MZS

2001. november 25.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster