Viharos Volt

Bevallom, nem vettem részt egyik korábbi Volt fesztiválon sem, arra azonban, hogy ennek milyen okai voltak, nem szeretnék kitérni. Idén viszont, a drum and bass nagyasszonyaként ismert és hazánkban is már bizonyított Dj Storm szereplése szolgált akkora apropóként, hogy igenis illőnek éreztem egy soproni kiruccanást tenni. Nem bántam meg.

Július 6-án, szombat délután, nem sokkal érkezésünket követően, egy gyors körültekintést is a hátunk mögött tudva, rögtön a Multi café arénába vettük az irányt, ahol éppen a Korai Öröm-öt leváltó Palotai és Cadik páros kezdte az este bemelegítését jelentő szettjüket. Okosan ekkor még inkább csak hip-hop és ragga zenéikből adtak ízelítőt, mely során az időrendiséget meghazudtolva, stílusban azonban tökéletesen passzoló egyveleget prezentáltak. Az általam is éppen akkortájt újra felfedezett, a Massive Attack Karmacoma-jának olasz nyelvű, Napoli trip címet viselő átdolgozásának lejátszását pedig már-már személyes hízelgésnek is vehettem volna.

Utánuk a Neo, a Hs7-es Szűcs Krisztián énekhangjával és gitárjátékával kiegészült live-act-je következett, ami alatt már szépen meg is telt az aréna. Műsoruk tulajdonképpen semmilyen extrával nem rendelkezett, a tőlük megszokott színvonalon játszottak, néhol kissé bizonytalanul mozogtak a stílusok között, a közönséget azonban ez nem érdekelte, ők ilyennek fogadták el és szeretik őket, miután pedig, egyfajta bonuszként színpadra lépett melléjük Mc Marcello a Freestylersből, már csak őrjöngő tömegről beszélhettünk.

Utánuk következett Czakó Ferenc homokanimációja, ami (leszámítva a belőle áradó profizmust és fantasztikumot) mégiscsak kicsit hosszúnak tűnt. Nem a művészt, hanem a szervezőket minősíti az éjféltől egyig tartó műsoridő kiválasztása, ez nem éppen a legmegfelelőbb húzás volt, a közönség nagy része ugyanis már kezdett hangot adni türelmetlenségének, a profi előadás ellenére is, valljuk be, meg lehetett érteni (nem beszélve a kint lévő záporesőről sem, amit a tavalyi fellépéséhez hasonlóan most is magával hozott a Metalheadz lemezlovasa, dj Storm).

A drum and bass szcéna legfontosabb női dj-je a tőle megszokott stílust képviselte: szettje nagy részét a döngölős jungle és amen nóták tették ki, ahogy azt vártuk is tőle. Kétség nem fér ahhoz, hogy Storm férfikollégáit meghazudtoló odaadással merül el a mixelésben, ami maximálisan le is jön a közönség felé. A kezdést jelentő kellemesebb és persze dallamosabb darabok között (Johnny l Synchronized című, új szerzeményét követően) alig fél óra után mindjárt az első rewind-ot is megkaptuk, Dj Marky és Xrs Lk-jából, majd pár 2step darabot leszámítva végig a bivalyerős zúzdák jegyében telt el műsora további része. Két órás szettjét követően, miután végleg elhagyta a pultot és eleget tett az autogramvadász rajongók kéréseinek, a Palotai – Cadik páros lépett vissza a lemezjátszók mögé, majd folytatták a ritmusvonatozást, olyan aktuális rollerekkel, mint például az Ed Rush & Optical duó Pacmanjének Ram Trilogy remixe. Ez pedig még pirkadatkor is fel tudta pörgetni a tört ütemek szerelmeseit, mi azonban búcsút intettünk Sopronnak és a fesztiválnak, ami sikeresen és immáron véglegesen belopta magát a szívünkbe.

Bmxbandit


Kapcsolódó linkek:

Fotók: www.drumandbass.hu

2002. augusztus 14.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster