GluGlu Fesztivál - 2004. június 18-19.

Lezajlott Magyarország első nagyobb elektronikus tánczenei fesztiválja. Sajnos az idő nem volt kegyes a szervezőkhöz, voltak is nagy elázások, legfőképpen erre emlékszem az egészből :)

Egész nagy beharangozással vágtak bele a szervezők a fesztiválba, amely a Mo-i viszonylathoz képest jóra sikerült, de hogy nem ütötte meg az európai színvonalat szinte teljesen biztos vagyok.


1. nap

Mire kiértünk a mogyoródi Aquarénába már be is borult az ég. A borúra jött a hidegvíz a nyakunkba.... a leadott akkreditációnk nem szerepel, csak félig a számítógépben. Na ez nagggon jóóó.. 1 órás várakozás után mégis ott szerepeltünk, de fotós passt már nem kaptunk, ezért elnézést, hogy csak szöveg lesz a beszámolóba. Mondjuk nem értem akkor miért kellett aláírni egy nyilatkozatot a fotózásról.

Miután bejutottunk a vízi arénába gyorsan szétnéztünk, mi merre és hogyan. Maga a helyszín tényleg jó választás volt, csak a borongós időjárás miatt érezhette magát kicsit rosszul az ember.

Konkrét elképzelésünk nem volt, hogy kit nézzünk meg. Első este nagyon kevesen voltak... talán köszönhető ez annak is hogy még mindenki cak akkor ért haza a munkából és hogy elkezdett esni az eső 20 óra körül.

A hangrendszer első hallásra jó volt. Másodikra már azonban nem volt ilyen jó. A Stage 3 színpadon alig volt mely, csak magas de az pedig halláskárosodáshoz vezetett volna nalam, ha sokaig maradok. A Futureboogie színpadnal tökéletes volt a hang. A nagyszínpadon pedig nagy meglepetés ért. Alig volt hangrendszer. Jól szólt meg minden, de egész végig azt sugalták a szervezők, hogy milyen hangrendszer lesz itt. (megj.: Aki volt 2002-ben Faithless koncerten az tudja milyen a jo hang!)

Kicsit csalódva indultunk haza elég korán, ugyanis fejem is elkezdett fájni, s már sajnos nem tudtam megvárni a Groove Armadat.


2. nap

Szombaton már kicsit később mentünk ki, viszont sokkal töben voltak és a hangulat is jobb volt az előző esténél. Az idő is végre kellemesebb volt. S hát ne utolsó sorban Chemical Brothers a nagyszínpadon éjjel! Szerintem mindenki csak erre várt.

Chemical előtt a Futureboogie színpadnál múlattuk az időt. Nagy segítségünkre volt ebben Tayo, aki egész komoly break szettett nyomott. Olyan 10 perc alatt teli is lett teljesen a szinpad elotti tancter.

Vegul ejfel utan nemsokkal el kellett mennunk, mert kozelgett a fesztival fenypontjat jelenti Live act koncert. Kozben sajnos a csillagok is eltűntek az égről, ami rosszat sejtetett. Megerkeztunk a nagyszinpadhoz ahol mar allt az egesz terulete elfoglalo live act technika. A szinpad mogott egy nagy feher lepel volt, ahova folyamatosan ment a kivetites. S ugyanez a kivetites ment a szinpadonlevo ket digitalis tablara is. Latvany nagyon tuti jo volt. Aztan elkezdodott a koncert es leszakadt az eg is :(

De akkor nagyon nem foglalkoztunk vele.... kezdtek a Hey boy, hey girl c. szamukkal es teljesen elszabadult a pokol. Vegig nagyon profin es komolyan csinaltak. Barcsak a hang is lett volna olyan profi es komoly. De az megsem jarja hogy 20 meterre a hangfal alatt siman tudtam beszelgetni baratommal, s megcsak orditani sem kellett. Mindenki azt irta a forumokba, hogy nekem rossz a fulem meg ilyenek. S hogy milyen tuti volt a hangrendszer. En csak annyit mondok erre, hogy menjetek ki kulfoldre es megtudjatok mi az a jo hangrendszer. Csak azert merem ezt felozni, mert a szervezok európai színvonalú partyt ígértek.

Talan az is lehet, hogy en varok tul sokat egy partytol s meg kene elegednem azzal mi van. De en nem elegszem meg...

Remeljuk jovore - ugy nez ki lesz GluGlu2 - már erre is fognak figyelni a szervezők.

Sok sikert!!!

Dexter

2004. június 23.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster