Hyperspace, The Ceremony - Complex, Szentendre - 2004.10.09

Most Comlpexbe lesz a Hyper vagy hol? Igen, a múltkori Complex záróval ellentétben, ez a buli is ott lett megrendezve és úgy volt, hogy a következő is ott lesz, de azóta kiderült már, hogy átkerül az Events Hall-ba. Szóval ez ha nevében nem is, de megfelelt egy záró bulinak. És minden félelemmel ellentétben, Igor mégis ottlesz és játszani fog, juhéj!

Erre igencsak jó lineup-ot sikerült összehozni ( jó sok C betűs fellépőt).

Elsőként Coyote kezdett, kis detroit, elektro, clash meg ezekhet a stílusokhoz harminizáló technokat játszott, de a közönség nem volt nagyon oda érte, csak néha-néha mozdultak be egy gyorsabb ritmusra, de volt Alter Ego-Rocker is amire megőrültek , ez az új hyper himnusz ?

Éjfélkor Hot-X kezdte el a szettjét, annyit elkell róla mondani, hogy régen elég unalmas zenéket játszott, de mostanra változott a felállás és egész jo elektrokat, retrokat csempész be a szettjébe amiért respekt neki, talán rájönnek a szigorúan technos arcok hogy van a technon kívül is élet. (Rockert Ő is lenyomta azért), ilyen urband legend lett már az, hogy nem tud keverni, igaz nem kever ötletesen, de azért nem csúsztak nagyon és élvezhető volt.

Fel2kor kezdődött el számomra az est fénypontja, előszőr magyarorszagon David Caretta, a Gigolo Records egyik fő művésze lépett a hangszerei mőgé, hogy bemutassa a legújabb albumát ami a Kill Your Radio nevet kapta, ami érthető is, mert alig van jó rádióadó (ami van azt lehet neten is fogni). Úgylátszik az Acid reneszánsza van, Wink után Ő is ehhez a régebbi hangzáshoz nyúlt, elektrosabb köntösben, némi vokállal füszerezve. Ezt a cd-t meg kell szerezni! Nem elég, hogy live nyomta le a zenéit, de még a kivetítőn is saját dolgok mentek, ami hatalmas pluszt adott a érzéseknek.

Őt Marco Carola (C3) váltotta, még régebben nagyon szerettem a pörgős, kicsit könnyedebb szettjeit, de már elég régen hallottam tőle bármit is, ugyhogy kivancsi voltam hova fejlődött (vagy nem). Az elején a régi formáját hozta, a Carettatól belassult tömeg ismét elkezdett intenzív mozgásokat végezni, szo táncolni. Kicsit meglepett, hogy tőle szokatlanul minimálosabb hangzás is szerepet kapott, de persze a vége megint hatalmas veretés lett.

Utána az eddígi produceri munkáiról híresebb Renato Cohen (C4) jött, kicsitféltem, hogy milyen lesz mert a producerek általában nem tudnak dj-zni, de neki ez is ment. Pihenésre időt nem hagyó zenékkel bombázta a közönséget, groove-os hangzásokkal operálva, ami igen csak jó volt. Nem csak a külsején, hanem a zenéin is érződott hogy déli származasú, jő ötlet volt Carola után szerepeltetni, mert ketten szépen képviselték a déli, könnyedebb, dallamosabb hangzásvilágot. Ezt a közönség is jól vette, mozgott ütemesen a sok fényrúd.

Végül Igor+Jay következett, de őket már nem vártam meg, leragadt a szemem már.

A buli nagyon jó volt, köszönhetően pár dolognak, nem voltak sokan, kényelmesen el lehetett férni, nem volt túlsok gázos arc, nemvolt!! Meleg + úgy tűnt mintha a hang is jobb lenne a szokásosnál, jó zenék, sok jó haver úgyhogy nagyon jó este volt.

Kiváncsi vagyok az Events Hallos folytatásra, Alter Egoval es Funk’D’Voiddal, én ott leszek mindenképp, és Ti ?

2004. október 14.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster