Ibiza, a partysziget

Tűnődtél már valaha azon, milyen lehet egy ibizai szuperklub nyitóestje? Tom Harding közvetlenül a DJ pultból közvetíti saját élményeit.

Ibiza. A Nagy Fehér Sziget, a Spirituális Sziget, a Dance Otthona. A dance kultúra történelme során még sosem tiszteltek egy helyet ennyire a szcénára tett befolyása miatt, mint manapság Ibizát. Ő diktálja, milyen zenét hallunk a klubokban, mit játszanak a DJ-k és magával a dance muzsikával vált rokon értelművé. Szinte minden DJ rendelkezik egy ibizai szexszel, droggal és rock and rollal teli történettel, ugyanakkor képesek halálra untatni "életmegváltoztató " sztorijaikkal. Álljon itt az én történetem ...

Csütörtök - 9 óra 29

Jól van, hadd adjak egy jó tanácsot. Ha az ügynökséged azt mondja, hogy a repülőd 14.30-kor indul, de azért küldenek még egy e-mailt megerősítésként, nézd meg azt a rohadt e-mailt! Az volt a gond, hogy csak reggel 9.30-kor olvastam el, majd észrevettem, hogy a repülőm 12.30-kor indul, teljes két órával korábban, mint ahogy gondoltam. Miután lecseréltem az alsóneműm, hamarosan világossá vált, hogy az idő nem mellettem áll, és megkezdődött az egyik legsebesebb pakolás. 10.00-kor már úton voltam, 120 mérföldet kellett megtennem másfél óra alatt, és őszintén szólva, kihoztam a maximumot a kocsimból. A karmám szempontjából, ez nem volt a legideálisabb megoldás.

11.40

Becsekkoltam, majd megtudtam, hogy a gép amúgy is késik. Lenyugodtam és jó sokszor vettem mély levegőt.

21.00

Késlekedések, bombariadók és gin tonikok után végre megérkeztem Ibizára. A repülőtér teli volt angol nyaralókkal, akiket hamarosan " unalmas részeges alakoknak " neveztek el, akiknek az a " nevetséges " ötletük támadt, hogy a váróban ülve mindenkit feltartóztatnak. " Istenem, még sosem láttam ilyen mulatságosat " - gondoltam magamban.

23.52

Megérkeztem a villába és elkezdtem elmerülni a TKO-ban, egy whisky fajtában. A TKO a Dance Valley szponzora és úgy éreztem, udvariatlanság lenne nem kipróbálni azt a rekesz erőteljes italt, amit nekem ajándékoztak.

Őszintén szólva igazából azt gondoltam, udvariatlan lenne nem lerészegedni, tehát így is tettem ...

Péntek - hajnali 1 óra

Az Amnesia-ban találtam magam azt mondogatva magamban, hogy "leellenőrzöm a klubot a holnapi fellépés előtt ". Őszintén szólva nem sokra emlékszem, csak arra, hogy rengeteget beszéltem, és az Amnesia méretein csodálkoztam. Hatalmas és nagyon masszív, kb 6000 ember befogadására képes. Enyhe izgalom lett úrrá egész testemen.

16.00

Kikászálódtam az ágyból és közölték velem, hogy 6-ra a Chanel 4 interjújára kell mennem és jó lenne, ha elő tudnék állni valamiféle érdekes mondanivalóval. Tusolás, borotválkozás és később egy TKO segítségével a világ már sokkal szebbnek látszott, és elindultam, hogy találkozzam a filmesekkel.

19.30

Nem tudom, volt-e már kamera az arcodba nyomva kb 20 emberrel, akik csak bámulnak és próbálnak kizökkenteni, de ez egy eléggé elbátortalanító élmény. Sosem szerettem az interjúkat és valószínűleg sosem fogom, de úgy gondolom, ez mégis jól sikerült. Mire ezt olvasod, az interjút már leadták a Tv-ben, és én már valószínűleg kivonultam a társadalomból a nyilvános megaláztatások miatt. Hát igen ...

0.00

Visszamentem és elköltöttem a fellépésem előtti utolsó vacsorámat. Bár eléggé relaxáltan, de a pánik lassan úrrá lett rajtam. Az Amnesia vitathatatlanul Európa legjobb klubja, és péntek este ott játszani nem kis dolog. DJ-skedni bármerre Ibizán iszonyatosan fontos, hiszen mindenhol ott vannak a promóterek, DJ-k és a magazinok. Ha nem veszed komolyan, szeplő esik a DJ önéletrajzodon. Ha nagyot alakítasz, ki tudja, milyen lehetőségek adódnak. Hirtelen elcsendesültem, egyik cigit gyújtottam a másik után és elkezdtem egész mélyen feladatomra koncentrálni.

Szombat - 2.30

Felébredtem az erőt adó szunyókálásomból, és utoljára leellenőriztem a lemezeimet. Ezt persze ötször tettem meg, hogy "teljesen biztos legyek benne", majd beugrottam az autómba, míg az agyam egyfolytában az esti kilátásokon morfondírozott.

3.59

Eljött az idő. Ott álltam 3000 ember előtt arra várva, hogy felváltsam DJ Jeant (The Launch tette híressé) a pultban. Hihetetlenül ideges és izgatott voltam. Kezemben egy itallal elfoglaltam a helyem. Végetért az utolsó lemez, az MC bemutatott engem és elkezdtem az első dallammal. Ahogy az ütemek elkezdtek dübörögni, az idegeim lenyugodtak és felkerültem a DJ menyországba. A közönség is ráhangolódott a zenére, a kezeik a magasban voltak, és én a legeslegnagyobb mosolyommal az arcomon tekintettem rájuk. Komolyan, az érzés hihetetlen volt. Amikor megveszed az első lemezjátszódat, nem is gondolsz arra, hogy egy nap Ibiza egyik leghíresebb klubjának lemezjátszói mögött fogsz állni, és én ott voltam, döngöltem rendesen. Hihetetlen érzés, és az elkövetkező másfél óra csak úgy elröppent. Valóra vált egyik DJ álmom.

5.30

Boldog emberként jöttem le a pultból, megcéloztam a bárt, kicsit szórakoztam, majd eldöntöttem, hogy mivel teljesítettem küldetésemet, ideje, hogy lerészegedjem. Nem voltam szép látvány.

14.00

Hmm, azt hiszem, túl messzire mentem. Alig emlékeztem a reggelre, nem hogy le is írjam. Mondanom sem kell, hihetetlenül boldog voltam.

Nem akartam haza menni, levertnek éreztem magam és ez szépen rongálta a lelkemet. Augusztusban és szeptemberben még visszajövök -- már alig várom. Igaz-e az, hogy ha Ibizán játszol az érdemessé teszi az évek kemény munkáját, a lemezesládák cipelését és a fellépéseket lepra klubokban? Hidd el, ez így van!

2000. szeptember 3.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster