Lisa Loud

Stílus: tech house
Klubok: gallery, inside out
Származás: London, UK

Első munkahelye rögtön a zenéhez köti, hiszen a Virgin lemezcégnél több vezető művész projektjében dolgozik. Neneh Cherry, a Massive Attack, a Soul II Soul és az Inner City köszönőfüzetében mind-mind megemlékezik Lisa áldozatos munkájáról. ’89-től promóciós vezetőként tevékenykedik, a zenei élet újabb területeit fedezve fel ezzel. Paul Oakenfold unszolására egy teljesen új feladatnak tesz eleget, belekóstol a lemezjátszókon túl létező életbe, elkezdődik DJ pályafutása. Huszonegy évesen elindítja saját cégét Loud & Clear néven, melynek keretén belül klub, rádió és sajtó ügyekkel foglalkozik. '91-es indulása után több címkénél sikerrel mutatkozik be, ilyen például a Junior Boys Own, a Mute és a Nova Mute, valamint a Guerilla és a Hard Hands is. Cégének munkáit mindenhol elismeréssel fogadják, ennek köszönhetően egyre nevesebb előadókkal és kiadókkal dolgozik közösen. Leftfield, Roni Size és Goldie a művészek közül, a Manifesto, a Talkin' Loud és az FFRR pedig a kiadók közül köszönhet sokat Lisa-nak. A szigetország legjobb promótereivel dolgozik együtt, több rendezvény és klubest fűződik nevéhez. Életébe új szakasz köszönt be, miután Pete Tong felkérésére elfoglalja a London Records label menedzseri posztját. Pozitív ténykedése alatt több új arcot fedez fel a dance világ számára, ilyen például Lucid és a Nalin & Kane. Az All Saints és Armand Van Helden teljes körű kampányszervezője, közben a főnök Pete Tong munkáit is koordinálja. Az Essential mixekért, a Human Traffic és a Part című filmek zenéit tartalmazó lemezekért, valamint az összes Tong kiadványért Lisa a felelős. Artwork, design, videók és a nagyobb partik szervezése is rá tartozik.

Miután távozik a London Records csapatából, teljes mértékben a DJ munkának szenteli életét. Rezidenciát vállal számos vezető angol klubban, és megfordul a Cream, a Progress és a Slinky falai között. Anglián kívül házigazdája az ibizai Manumission-nek és gyakran vállal fellépéseket szerte a nagyvilágban Los Angeles-től Moszkváig.

'99 végén kezdetét veszi a szép Lisa televíziós karrierje. Több csatornán is dolgozik társ producerként, és saját műsorai is vannak. A dance szcénával kapcsolatos széleskörű tapasztalatainak köszönhetően közreműködik az Adventures In Wonderland című Sharyl Garret könyv elkészítésében, melyből később dokumentumfilmet is forgatnak.

A 2001-es évben pályája magasan ível felfelé, rengeteg fellépése van, és minden neves rendezvényen számítanak rá. Hamarosan producerként is bemutatkozik, jelenleg a bemutatkozó anyagát állítja össze.

2001. június 20.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster