Est FM Klasszikusok I.

A karácsonyi lemezpiacra kiadott Est Fm CD maga az Est Fm 98,6 története. A rádió másfél éves fennállása óta az Est Fm Dj-k – ArabSanyi, Feaky D, InfraGandhi, Izil, Nesta, Rob és Zero – kimondott célja, hogy a csatorna hallgatói a zenei stílusok legszélesebb skálájáról válogathassanak.

Így könnyen előfordulhat, hogy egy és ugyanazon napon a metaltól a szambáig, a jungle-tól a hiphopig, a beboptól a triphopig bármi felcsendülhet az éterben. A CD-n található 15 szám kiválasztása ennek megfelelően igen nehéz feladat lehetett, ráadásul csaknem 5000 – az Est Fm-en játszott dalból kellett a DJ-knek ezt az anyagot összerakniuk.

Az Est Fm Klasszikusok ennek megfelelően igen színesre sikeredett, azonban a rákerült számok mégis jól megférnek egymás mellett. Csupa naprakész, friss hangzású, a hazai mainstreamtől erősen eltérő, az Est Fm hallgatók körében azonban rendkivül népszerű zenét tartalmaz – csaknem 75 percben. Emellett pedig a 2000 őszén kiadott, hatalmas sikert aratott első FM válogatás-maxihoz hasonlóan – bemutatkozási lehetőséget biztosít a nagyközönség számára még kevésbé ismert hazai produkciók számára, így a Carbonfoolsnak, a Mantra Pornonak, illetve az egyre népszerűbb Emil- Rulez!-nek.

Ezzel a CD-vel nemcsak az Est Fm mutatkozik be új oldaláról, hanem az Est Music is, az Est Média egyik legújabb egysége. Az áprilistól működő Est Music eddig a háttérből szervezte és bonyolította az Est-rendezvényeket (Budapesti Búcsú Est-i Utcabál, Pepsi Sziget és Budapest Parádé teljes Pesti estes és Est Fm-es programja, stb) most azonban lemezkiadóként lépett színre és a saját neve alatt adta ki ezt a válogatást. Remélhetőleg folyt. k öv.

2001. december 18.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster