Hírek

Készítsd el a saját Sexy bitched

Na persze nem a szó szoros értelmében. Természetesen David Guetta új számáról van szó, amit a híres DJ volt olyan kedves és feltett a honlapjára, hogy mindenki a saját ízlése szerint remixelje. Sajnos annyira sokféle verzió nem születhet, mivel nem egy komoly programról van szó. Szimplán a billentyűzettel tudjuk a különböző dobokat, énekeket, dallamokat variálni. Ettől függetlenül egy jópofa, szórakoztató honlap, sőt az elkészült számot fel is lehet venni.

http://www.davidguetta.com/sexybitch/soundboard

2009. október 10.

Madonna Paul Oakenfoldot választotta

Húsz év a zene világában, számtalan filmzene, sláger, turné, remix után Paul Oakenfoldot joggal nevezhetjük az elektronikus zene ikonjának. Sikerét a szokatlan DJ szemléletének is köszönheti. Valószínűleg Madonna is ezért választotta ki DJ-nek új turnéjához, a Sticky & Sweethez. A popcsillagot Oakenfold tehetsége olyannyira lenyűgözte, hogy új válogatás CD-jén, a Celebration-ön, ő lesz a producer. Ráadásul Oakenfold még egy új CD-t is tervez mindezek mellett, a Pop Killset, amit Las Vegasban készít el. És, hogy mért pont a kaszinók paradicsomában teszi ezt? A válasz egyszerű, az éjszaka fővárosában találhatók a legmenőbb nightclubok, a legnagyobb bulik, és a leggazdagabb emberek.

2009. október 6.

Basement Jaxx ötödik albuma

Két évvel a 2006-os Crazy Itch Radio után itt az új album, a Scars. A fiúk egy minden generációhoz szóló, nem éppen szokványos elektronikus albumot alkottak. A rendhagyó stílust, és a számok sokszínűségét jelzi az is, hogy a biztos hatás érdekében több neves énekest is „bevetettek”. Köztük volt Yoko Ono, Kelis, Sam Sparro, Santigold, Lightspeed Champion és mások. Az albumon helyet kapott a Sam Sparroval közös Feeling Gone, az angol toplistán szereplő Raindrops, valamint a Santigolddal együtt készített Saga. A kevert stílust még jobban felerősíti az absztrakt borító, amelyen egy sisakot viselő bagolyfejű ember látható, a hátán léggömbökkel, a hátteret pedig a Szikláshegység adja.

2009. szeptember 27.

DJ Tiesto- Kaleidoscope

A világ egyik legjobb DJ-je október 20-án adja ki új lemezét Kaleidoscope címmel. Habár a trance császára eddig viszonylag ismeretlen zenészekkel dolgozott, az új albumon több sztár is feltűnik, többek közt Calvin Harris, Jonsi (Sigur Ros), Tegan & Sara, Emily Haines és Nelly Furtado. A lemez első száma az I will be here, amolyan ajánló a CD-hez. Aki szereti a trance műfajt, vagy Tiesto művészetét, annak mindenképp érdemes meghallgatni az új albumot. A megszokott régi Tiesto-s hangzásából mit sem vesztett, de újításokat is találunk rajta. Amerikában és Kanadában már dübörög a turné, és kis hazánkban is szívesen látnánk újra a zenészt.

2009. szeptember 27.

Ian Brown, The Gossip, és Fatboy Slim az idei Creamfieldsen

Ian Brown, The Gossip, és Fatboy Slim is ott lesz az idén nyáron megrendezésre kerülő Creamfields fesztiválon. A rendezvény augusztus 23-24-e között lesz Chesire-ben, Daresbury-ben. A fő fellépő a Kasabian lesz. Többen már megerősítették, hogy fellépnek, így a Soulwax-ot, a Roots Manuva-t, Paul Van Dyk-ot, a Pendulum-ot, és a Similan Mobile Disco-t biztosan láthatjuk majd. Valószínűleg ott lesz még Nile Rogers, Erick Morillo, Sasha, David Guetta, és a 2 Many DJs is.

2008. március 17.

The Chemical Brothers, Judge Rules, és Fatboy Slim a búcsúpartin

A Judge Rules, The Chemical Brothers, és Fatboy Slim lesz az a három előadó aki a londoni Turnmills utolsó három éjszakáján játszani fog, mielőtt a szórakozóhely végleg bezárja kapuit. A sztár DJ-k március 21, 22, és 23-án lesznek majd láthatóak majd ezt követően megkezdődik az épület átépítése. Március 21-én a Judge Rules, Tell Paul, Seb Fontaine, és Sister Bliss lesznek a DJ-k, míg március 22-én Fatboy Slim fogja szórakoztatni a rajongókat. Végül a klub történelmének utolsó éjszakáján a Chemical Brothers, vagyis Frankie Knuckles és Danny Rampiling fog hatalmas bulit csapni.

2008. február 27.

Moby egy nigériai hip-hop együttessel dolgozott

Moby új szólóalbuma egyik dalának elkészítésében egy nigériai hip-hop banda is segédkezett. A ‘419 Squad And Aynzil’ nevű együttesnek két tagja Smokey és S.O. Simple az ‘Alice’ című számban dolgozott együtt Mobyval. Az eredmény már március 17-étől hallható lesz, két héttel az új album a ‘Last Night Out’ megjelenése előtt. Moby így kommentálta a szám születését: “Alice “ egy véletlennek köszönheti különös hangzását. Az egyik hanghatásnál amit rendszeresen használok, egy torzító pedál segítségével jelenítem meg a mély hangokat. A dal készítése során is éppen ezt csináltam mikor váratlanul eltört valami a pedálon, és egy furcsa, ámde fantasztikus hangot hallatott. Miután megírtam a számot, elküldtem a 419 Squad And Aynzil-nek, akik hozzáadták bámulatos hangjukat.” Az új lemez, amelyet a New York-i Star’s Home Studio-ban vettek fel, Dan Grech-Maguerat irányításával készült, aki korábban a Radiohead-del és a Scissors Sisters-el is dolgozott együtt.

2008. február 27.

Fatboy Slim óriási bulija szeptemberben

Fatboy Slim megkapta az engedélyt, hogy egy hatalmas tengerparti bulit tartson szeptemberben, Brighton-ban. A DJ a Big Beach Boutique partyn fog fellépni, amely szeptember 26-27-én lesz a Madeira Drive-on. A buliba természetesen belépőjegy kell, amit egyelőre csak a helyi lakosok kaphatnak, azonban a szervezők már intézik, hogy többen is hozzá jussanak. Fatboy Slim korábban 2002 júliusában már fellépett a Brighton Beach-en és akkor a becslések szerint kétszázötven ezer ember élvezte koncertjét, ami sok ezerrel meghaladta a helyszín befogadóképességét. Akkor két ember az életét vesztette, egy férfi szívrohamban, míg egy nő egy esést követően halt meg. A DJ legutóbb 2007 januárjában lépett fel itt a tengerparton.

2008. február 11.

Szeptemberben új Zagar lemez a CLS Recordsnál!

Most már hivatalosan is bejelenthetjük, hogy a Zagar zenekar leszerződött a CLS kiadóhoz, így Magyarországon szeptember végén nálunk jelenik meg az új Zagar lemez „Cannot Walk Fly Instead“ címmel. Az eddigi lemezekhez hasonlóan Ligeti György (The Puzzle) több számban is énekel, de maga Zságer Balázs is énekesként debütál majd. Ezen kívül Zságerék nem kevesebbre vállalkoztak, minthogy egy szám erejéig összehozzák Magyarország legjobb underground énekesnőit. A dívák sora a következő; Sena, az elsőszámú, ghánai-magyar hip-hop énekesnő, Kuczora Edina Yonderboi zenekarából, Judie Jay, aki számtalan elektronikus formáció közreműködője (pl. Cas!o Samples, Karányi), Péterfy Bori, az ex-Amorf Ördögökből, Hódosi Enikő a Neoból és Németh Juci, az Anima Sound System egykori énekesnője.

Örömmel tudatjuk, hogy a zenekar Zságer-Varga Ákos basszusgitárossal öttagúvá bővűlt. Az új Zagar lemez felvételein már ő is játszik és az első fellépése május 25-én a Radió Café Partyján lesz a Millenárison. A nyári fesztiválokon már ebben a felállásban játszik majd a csapat, a nagyobb koncerteken Ligeti Gyurival és az Underground Divákkal kiegészülve már az új lemezből is ízelítőt kap a közönség!

2007. június 24.

Yonderboi hírek

Fogarasi László, alias Yonderboi 2005-ös Splendid Isolation című lemeze óta nem adott ki új albumot. Az élet azonban korántsem állt meg Yonderboi háza táján – a Noé Bárkája című film zenéjének megírása után idén az Európai Unió alapításának hágai évfordulós ünnepségén lépett fel a művész. Jó hír viszont, hogy a fellépések közben is már dolgozik új stúdióalbumán – míg korábbi munkáinak híre átlépte kontinensünk határait:

A "Follow Me Home" szerepel az Atari "Test Drive Unlimited" című autós játékának soundtrackjén, ahol 4 féle tematikus rádióadó hallgatható vezetés közben (néhány név az izgalmas szelekcióból: Howie B., Bobby Byrd, Beethoven, The Orb, Soulwax, Roots Manuva, Buddy Miles). A ”Soulbitch” című track pedig az amerikai FOX TV társaság legújabb, "Drive" című, országúti autóverseny sorozata TV és internet kampányának trailer zenéje volt.

2007. május 22.

Szeifert új mixlemezzel köszönti a tavaszt!

Szeifert nemsokára jelentkezik Travelling to Happiness mix sorozatának legújabb, negyedik részével, amelynek stúdió munkálatai már javában folynak. Az album magában foglalja az idei nyár legtrendibb trance és prog-trance stílusú dalait és természetesen saját darabokat is, hangzásvilágára pedig jellemző lesz a Zsolttól megszokott könnyed, vidám zenei vonulat.

Szeifert és Krash elkészítette legelső közös daluk, az Angels Crying 2007-es átíratát, melyre hamarosan klip is forog. Az eredeti téma 2003-ban készült, de azóta is tartja magát hazai és nemzetközi lemezlovasok szettjeiben, a srácok szerint ez volt legsikeresebb alkotásuk ezért döntöttek az újrakevert verzió elkészítéséről.

A producer-páros Trancelate és Rhythm of Noise című zenéje egyszerre szerepel a hivatalos spanyol dj listán / www.fresh40.es /, így ők az elsők a hazai előadók közül, akik egyszerre két alkotással lehetnek jelen a negyvenes listán világhírű előadók társaságában.

2007. április 5.

Trance hétvége a Palace-ban!

Már csak napok vannak hátra, és újra elérkezik a nyár jelképes befejezése, a Palace Nyárzáró Party. Mint azt már bizonyára jól tudod, augusztus 18-án Armin van Buurent (NL) köszönthetjük Siófokon az A State of Trance / Armada Tour keretein belül. Az A State of Trance 2006 Armin van Buuren legújabb dupla mixalbuma, amit a magyar rajongóknak egy három órás szettben prezentál a holland művész. Igényes trance a javából, no meg egy csipetnyi house, meg ez, meg az :) Azt szeretné, hogy vele együtt éld át a legszebb élményeket, amiket e lendületes, dallamos zene adhat. Armin van Buuren előtt Sterbinszky melegít, majd Poleposition vezeti le az estét az Arénában. A Gardenben a kedvenc helyi rezidensek, Toto Jr. és Lukácsy biztosítja a frenetikus hangulatot. Remélem, már bizsereg a lábatok, mi nagyon várjuk a bulit!

Másnapi sztárvendég az a Markus Schulz (USA) lesz, akiről a magyar zeneszerető partiközönség csak szuperlatívuszokban beszél. Érdemes megismerni újabb és újabb nagyágyukat, nem csak a jól bejáratott nevekre lehet rázizzenni :) Biztosra vesszük, hogy ebben a világhíres DJ-ben sem fogtok csalódni. Markus Schulz újraértelmezte a határokat a melodikus dallamok és a mély ütemek párosításában, forradalmasította az elektronikus tánczenét. Újulj meg Te is vele, vedd fel az új ritmust! Markus Schulz mellett az Arénában a Trancetream FM-es Inpieces, valamint Wick Silver és N-Tony pörgeti a korongokat. A Gardenben pedig az önfeledt seggrázás uralkodik majd Hamvai P.G. szezonzáró szettje alatt, amit folytat Mgee és Cooky is. A Lounge-ban ismét a rezidenseké a főszerep, Kissinger és Lukácsy játszik a csodaszép helyszínen.

Jegyek még korlátozott számban kaphatóak.

Első nap: 5000 Ft

Második nap: 3000 Ft

Kétnapos jegy: 6500 Ft

A kétnapos és az első napra szóló jegyet megvásárolhatod:

Budapesten:

- Vagabond: Mammut 1., Westend City Center, Árkád Üzletház

valamint a vidéki Woodoo márkaboltokban:

- Székesfehérvár: Alba-Pláza

- Győr: Pláza

- Szombathely: Fő tér.10.

- Kaposvár-Pláza

- Szeged-Pláza

- Kecskemét:Malom-Center

- Miskolc-Pláza

- Veszprém:Balaton-Pláza

- Pécs-Árkád

Továbbá a buli napján a helyszínen is lehet jegyet vásárolni, első és második napra szólót, valamint akár kétnaposat is.

Várunk szeretettel, búcsúztasd velünk a nyarat!

www.palace.hu

www.arminvanbuuren.hu

Palace Dance Club – always fun under the sun!

2006. augusztus 17.

Bob Sinclar rekordokat döntöget!

Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy az elmúlt hónapok legkimagaslóbb dance sikerei Bob Sinclarhez, annak a francia djnek a nevéhez kötődnek, aki közel két évizedes pályafutása ellenére a nagyközönség számára igazán az idei esztendőben vált ismertté. A sikersorozatot a múlt évben megjelentetett ’Love Generation’ maxija kezdte, melyhez a híres The Wailers tagja, Gary Pines kölcsönözte a hangját, immár közel egy esztendeje kitörölhetetlen a nagyobb rádiók playlistjéről, sőt az idei futball világbajnokság hivatalos dala lett, így a ’fütyülős’ dalt Németországtól Japánig Ausztráliától Afrikáig sokan idézhették fel nap mint nap a meccsek alatti drukkolás közben. Akkor sokan úgy gondolták, hogy Bob Sinclar hirtelen jött sikere kérészéletű lesz, amire hamarosan rá is cáfolt a ’World Hold On’ című dalával, amivel szinte egyidőben látott napvilágot negyedik szerzői albuma ’Western Dream’ címmel. A ’World Hold On’ már tökéletes garanciája volt az album sikerének, ami a világon szinte minden lemezeladási listán az első 20-ba bekerült, ami nagyon komoly eredménynek számít egy DJ esetében. Hazánkban is a 23. helyre jutott a MAHASZ Top40-es listáján, amit eddig korábban csak olyan neves lemezlovasnak sikerült elérnie, mint Tiesto. A második kimásolt maxi, ’World Hold On’ pedig immár 5. hete vezeti a MAHASZ Dance listáját a 18. hete tartó listás története során, de a legutóbbi Editors’ Chart-ot is ez a dal vezeti. Az egyedüli hazai zenecsatorna, a VIVA jelenleg legtöbbet pörgetett klipjei között szerepel, a VIVA Chart Shown pedig egyre feljebb kúszik, immár a 12. helyről nyomul előre.

Bob Sinclar sikersorozata a jelek szerint szinte megállíthatatlan, közel két évtizedes dj/produceri karrierének betetőződése legújabb albuma, melyről hamarosan egy újabb maxi és a korábbiakhoz hasonló ütős videóklip lát majd napvilágot. Csak figyeljetek!!!

2006. július 25.

Szeifert vs. Krash, Ágnes Vanilla és a költészet…

A trance producer páros elkészítette Ágnes Vanilla „Óh Szív! Nyugodj!” című József Attila vers átdolgozásának remixét. Szeifert vs. Krash-nak ez az első magyar nyelvű munkája. Elmondásuk szerint nem tudtak ellenállni az 1928-ban íródott versnek és Ágnes csodálatos hangjának.

A vokált a Művésznő újra felénekelte a remixhez, így a végeredmény egy különleges aurájú, húzós „trance bomba” lett. A dalhoz klip is készül jelenleg, amit nemsokára láthattok a hazai zene csatorna műsoraiban.

Az alkotás hamarosan hozzáférhető Szeifert szeptemberben megjelenő Travelling to Happiness 03 című mixalbumán.

2006. július 25.


Kapcsolódó linkek:

www.recordexpress.hu
www.szeifert.com

Roger Sanchez felkészült az ibizai nyárra!

A house zenék királya ezúttal is nagyot alkotott! Éppen időben nyári ibizai kiruccanása előtt. Új dala a “Lost” egy igazi tradicionális vokál house tele érzelmekkel, kiváló a könnyed lazulós nyári partikoz. A szám Tori Amos féle zongora riffekkel és üstdobbal kísért melankolikus vokállal indít, majd beindul az ének orientált lüktető house himnusz. S-Man egyértelműen a chartokat célozta meg szerzeményével. (Hozzáteszem elég sikeresen, az angol BUZZ charton első helyezést kapott stb..) A maxihoz tartozik egy instrumentális és egy accapella verzió is, valamint két kiváló remix Tom Novy-tól és D. Ramirez-től. A “Lost” a második maxi a nagysikerű “Turn On The Music” után Roger soron következő albumáról. A lemez most szeptemberben jelenik meg hazánkban is a Record Express gondozásában!

2006. július 25.


Kapcsolódó linkek:

www.recordexpress.hu
www.rogersanchez.com

Palace Nyárzáró – elindult az online jegyrendelés!

Igaz, még tombol a forróság, de már most készülj fel az idei nyár végének legütősebb bulijára. Augusztus 18-19-én a Palace Nyárzáró Party-jának két sztárvendége Armin van Buuren (NL) és Markus Schulz (USA). A kétnapos esemény fellépőit nem kell bemutatnunk a trance szerelmeseinek, de ha mégis szeretnél bővebben tájékozódni a fellépőkről, látogass el weboldalunkra (www.palace.hu), ahol minden információt megtalálsz a bulival kapcsolatosan.

A partira online jegyrendelési akciót indítottunk július 10-től.

A http://palace.arminvanbuuren.hu oldalon megvásárolhatod elővételben a kétnapos jegyet, amelynek ára 6500 Ft, valamint az első napra szóló belépőt, ami 5000 Ft-ba kerül. A második napra jegyek csak a helyszínen kaphatóak 3000 Ft-ért.

Palace nyár – Always Fun Under The Sun!

2006. július 20.

Till West & DJ Delicious “Same Man”, az év maxija!

A „Same Man” Pete Tong szerint 2006 legjobb kislemeze!

Till West & DJ Delicious maxija januárban kezdte meg pályafutását a Phunkwerk égisze alatt, valamint ezzel egyidőben Sebastian Ingrosso “Refune Label”-jén. Már white label-ként az összes világhírű dj keze alatt megfordult. Hetekig kitartott Pete Tong Essential Selection Show című műsorában a BBC 1-en, és megválasztották a hét legjobb dalának is.

A “Same Man” kötelező darab Roger Sanchez, Tom Novy, DJ Disciple és Erick Morillo szettjében. Erick Morillo bevallása szerint ez a dal az est fénypontja a new yorki Pachában. Till West és DJ Delicious szerzeménye groovos melódiájával kiemelkedik a house lemezek sorából, igazi odacsapás minden partin!

A dal klipje már a magyar Viva Tv-n is látható!

2006. július 19.

DanceMix Djk közös klippremiere holnap a VIVA-n!

Az Erős vs. Spigiboy nevével fémjelzett DanceMix Deejay’s csapata (Spy The Ghost, Dance4ever, Erős vs. Spigiboy, Dred, DJ Sly, Danceland, Starriders, Tommy B., Dj Wayko, DJ Szatmári) közös klipet forgatott ’Dancemix Anthem’ című dalukhoz, melynek érdekessége, hogy a team eredeti klipjeiből lett összevágva, a közös részeket pedig az E-Klubban rögzítették. A klippremierre holnap délután 16:20-tól kerül sor a VIVA TV Interaktív c. műsorában, a live premierre pedig a hónap végén, július 28-án az E-Klubban számíthat a nagyközönség!

2006. július 10.

Elkészült az új Yonderboi-klip!

Az elmúlt hetekben leforgatta vadonatúj klipjét Yonderboi, mely a ’People Always Talk About The Weather’ című dalhoz készült, ami immár a második kimásolt dal Yonderboi múlt ősszel boltokba került Splendid Isolation c. albumáról. A rendezői feladatokat ezúttal is Yonderboi látta el, munkája során pedig ugyanazon stáb segédkezett mint az előző videóklipnél. A dal énekrészeit a Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián vállalta el, aki így nem véletlenül a klip főszereplője is lett egyben. A ’People Always Talk About The Weather’-t már láthatjátok is az egyetlen hazai zenecsatornán, a VIVA TV-n.

2006. július 10.

Új dalokkal érkezett a Coca Cola Beach-re a Royal Gigolos!

Nagy sikerrel mutatta be produkcióját a Royal Gigolos múlt hét előtti szombaton a Coca Cola Beach-en. Az elbűvölő Melanie a jól ismert slágerek mellett, két új számot is elénekelt készülő új lemezükről. Magyarországon először a Bravo Otto 2006 nézői élvezhették Evelyn Thomas „High Energy” című dalának Royal Gigolos feldolgozását.

A másik 1987-es dal átiratot, Taylor Dane „Tell it to my heart”-ját már hallotta a hazai közönség a Viva Comet gálán.

Az új Royal Gigolos lemez megjelenése szeptemberre várható, és a feldolgozások mellett teljesen saját számokat is találhatunk majd rajta. Annyi biztos, hogy a ’királyi dzsigolók’ legújabb lemeze garantáltan napsugarat, vidámságot és energiát hoz majd az őszi borongásba.

2006. július 4.


Kapcsolódó linkek:

www.royalgigolos.de
www.recordexpress.hu

Szeifert egyedülálló magyar és külhoni sikersorozata!

Dj Szeifert körül az utóbbi időben felpörögtek az események. Az „Emotion” felkerült az amerikai Starfleet DJ Pool listájára is! Hatalmas és megérdemelt szakmai elismerés ez Szeifert számára. Az „Emotion”-t, mint tudjuk, a Toco International terjeszti külföldön, így a világ minden tájára eljut.

Nemcsak az „Emotion”-hoz fűződik siker, hanem Dj Miller „Only Virgin” c. alkotáshoz is, amelyben Szeifert producerként és társszerzőként is közreműködött.

Jelenleg Szeifert legújabb dala a „Trancelate” hallható és látható a hazai zenecsatornán már hetek óta előkelő rotációban.

Tehát – nincs megállás

2006. július 3.


Kapcsolódó linkek:

www.starfleetmusic.com/Top-50%20Dance%20chart.htm
www.szeifert.com
www.recordexpress.hu

Dj Miller „Only Virgin” című száma elindult a világsiker felé!

Dj Miller debütálása nemcsak a hazai klubéletet rázta fel. Az „Only Virgin” és klipjének elkészültében közreműködő összes művész -Szeifert, Krash – szerint, lám-lám igaza volt Dj Millernek, mikor ezt a sort választotta mottójául: „Az őrült dolgok átéléséhez nem lehet egy helyben toporogni!”

Ennek megfelelően az „Only Virgin” című dal máris nemzetközi sikereket mondhat magáénak! A dalt ugyanis megvásárolta a Kontor és a Toco cég is (mindketten közismert nemzetközi lemezkiadók, olyan előadók tartoznak hozzájuk, mint pl.: Tiesto, ATB, Sylver…). A két lemezcég szerint a Dj Miller „Only Virgin” című szerzeménye igazi világsláger lehet, ezért a kiadási jogokat megvették az összes országra vonatkozóan.

A dal persze nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is szép sikereket arat ! A MAHASZ dance lista hetedik helyéig jutott, valamint a Viva Club Charton is az előkelő 14. helyet foglalta el!

Dj Miller tényleg nem toporog egy helyben…

2006. június 27.


Kapcsolódó linkek:

www.djmiller.hu
www.recordexpress.hu

Sziget 2006

Idén is megrendezésre kerül a nyár legnagyobb fesztiválja augusztus második hetében, a Sziget fesztivál!

Ebben az évben sem felejtették el az elektronikus zene rajongót! A Party Aréna idén is megnyitja kapuit, és nem mindennapi fellépőkkel várja az egész éjjel bulizni vágyókat!

A program:

Augusztus 9. szerda: Roger Sanchez (UK), Muzzaik, Soneec, Belocca

Augusztus 10. csütörtök: Layo and Buschwacka! (UK), Naga vs Beta, Budai, Jay Cortez

Augusztus 11. péntek: DJ Storm & MC Fats (UK), John B (UK), Future Prophecies (NOR), Palotai, Bal vs Sizenine

Augusztus 12. szombat: Carl Craig (USA), Felipe (A), Newl, Igor Do'Urden, Junkie & Hawky

Augusztus 13. vasárnap: Renaissance presents:Hernan Cattaneo (RA), Marcus James (UK), Chriss, Kühl

Augusztus 14. hétfő: Anthony Rother live (D), Tiefschwarz (D), Hot X, Coyote

Augusztus 15. kedd: Mylo (UK), Pöli, Slam Jr, Goodspeed

Ugye Te is ott leszel?

Június 16-tól a hetijegy elővételben 30 000 Ft. A "hazamenős" hetijegy 25 000 Ft. A napjiegy pedig 6000 Ft-ba kerül.

Milky

2006. június 26.


Kapcsolódó linkek:

www.sziget.hu

Exkluzív beszélgetés a Hungarian Techno Festival szervezőivel!

A Pararádió TechnoCall műsorában, június 26-án, hétfőn este 18 órától értesülhettek az egyedülálló magánkezdeményezés legfrissebb híreiről egyenesen a szervezőktől.

Mint sokan már tudhatjátok a Magyar Techno Fesztivál ötlete egy magánszemélyben fogalmazódott meg, aki maga is csodálkozott, amikor a népszerű iwiw rendszerben három nap alatt 700 ember állt az ügy mellé. Ha érdekelnek a legújabb fejlemények az augusztusi fesztiválról, hallgasd hétfőn 18 órától a Pararádiót!

2006. június 26.


Kapcsolódó linkek:

www.pararadio.hu

A Prodigy is ott lesz a Szigeten!

Újabb fellépővel bővül az idei Sziget fesztivál műsora: több hónapos tárgyalássorozat után elfogadta a Prodigy a Sziget felkérését, így az aug. 9 és 16 között megrendezésre kerülő fesztivál Nagyszínpadán üdvözölhetjük az elektronikus zene egyik legmeghatározóbb csapatát, a Prodigy-t!

A Prodigy kétségtelenül az elmúlt 10-15 év egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, mely a ’90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta az egész világot, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét. A Prodigy arcot, hangot és klasszikus kreditet adott az elektronikus tánczenének és a könnyűzene főáramába meg nagy pop-rockszínpadokra vitte a korábban a klubokban burjánzó műfajt úgy, hogy az elektronikus zene rajongóitól a rockerekig széles rajongótáborral bír.

Rajtuk kívül hazánkban a CLS Records által terjesztett nemzetközi kiadók előadói közül szintén a Nagyszínpadon láthatjuk a belga dEUS-t, a pár hete új albummal jelentkező Therapy?-t, a Pannon Világzenei Színpadon Natacha Atlas, a Party Arénában Layo and Buschwacka, a Hammer World színpadon pedig a Cradle of filth, a Fear Factory és a Satyricon koncertjének lehetünk szem- és fültanúi az egyhetes fesztivál során.

2006. június 21.


Kapcsolódó linkek:

www.sziget.hu

Az Anima a béke mellett tüntet

Bush-ellenes és béke-párti demonstráció lesz csütörtökön a budapesti Szabadság téren az Anima Sound System közreműködésével! A Civilek a Békéért összefogás George W. Bush magyarországi látogatása apropóján tiltakozik Afganisztán és Irak megszállása miatt, ellenzi az USA klímaváltozást elősegítő politikáját és a génmódosított élelmiszerek agresszív terjesztését, továbbá tiltakozik a terrorizmus minden formája, a politikai foglyok kínzása ellen. Az Anima délután 4-kor kezd a Szabadság téren, az USA nagykövetsége előtt felállított színpadon.

2006. június 21.

Tiesto remixeli a Karib-tenger kalózai mozifilm főcímzenéjét!

A Walt Disney Tiëstot kérte fel, hogy a nagysikerű Karib-tenger kalózai című mozifilm főcimzenéjéből - He's a Pirate - készítsen egy progresszív epic trance remixet a második rész - Dead Man's Chest - bemutató ünnepségére.

Tiësto megtisztelőnek érezte a felkérést és a trance himusz mellett egy klasszikus zenekari remixet is készített, amelyben benne hagyta az eredeti zenekari kiállást.

A Death Man's Chest: Remixes maxi CD-n egy Tiësto remix és annak rádió változata mellett Friscia & Lamboy, Pelo Verde, Pete n' Red és Chris Joss remixei is szerepelnek. Tiësto és Pete n' Red Jolly Roger remixeinek rádiós változatai a promóciós CD kiadványon is szerepelnek.

1. lemez

'A' oldal

1. 'He's A Pirate' - Tiësto Remix

'B' oldal

1. 'He's A Pirate' - Friscia & Lamboy Tribal Treasure Mix

2. lemez

'A' oldal

1. 'Swords Crossed' - Pete n' Red's Jolly Roger Trance Mix

2. 'Swords Crossed' - NK & Funky Junction Cursed Square Trubolenza

'B' oldal

1. 'He's A Pirate' - Pelo Verde Mix

2. 'He's A Pirate' - Chris Joss Ship Ahoy Tribal Mix

Az eredeti dalt Klaus Badelt készítette, kiadja a Walt Disney Music (ASCAP).

Promóciós CD

1. 'He's A Pirate' - Tiësto Radio Edit

2. 'He's A Pirate' - Pete n' Red's Jolly Roger Radio Edit

3. 'Swords Crossed' - Original score

4. 'He's A Pirate' - Friscia & Lamboy Tribal Treasure Mix

5. 'He's A Pirate' - Pelo Verde Mix

6. 'He's A Pirate' - Tiësto Remix

7. 'He's A Pirate' - Pete n' Red's Jolly Roger Trance Mix

8. 'He's A Pirate' - Chris Joss Ship Ahoy Tribal Mix

9. 'Jack Theme Suite' - New score cue from Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest* by Hans Zimmer

2006. június 9.


Kapcsolódó linkek:

www.tiesto.hu

Sterbinszky lett a legjobb DJ az idei COMET díjkiosztón!

Tegnap este kerültek átadásra a VIVA televízió idei COMET díjai, ahol a CLS Records művésze, Sterbinszky hozhatta haza a legjobb DJ/elektronikus produkcióért járó COMET gömböt!

A VIVA TV már hagyományosnak számító díjkiosztója most minden eddiginél nagyobb és látványosabb keretek között került megrendezésre, a budapesti SYMA csarnokban. A hazai zenei élet színe-java megjelent a zenei díjátadón, de számos sportoló, színházi művészember is tiszteletét tette az est folyamán. A díjakat ezúttal is a közönség szavazatai alapján osztották ki, akárcsak a legjobb DJ/elektronikus produkcióért járó díjat, amit most Sterbinszkynek ítélt oda a nagyérdemű. Sterbinszky egyébként már kapott jelölést ebben a kategóriában múlt évben, bár akkor nem ő hozhatta haza a COMET gömböt, így az idei díjazása még nagyobb örömmel töltötte el, főleg, hogy a közönség jóvoltából kaphatta meg ezt a megtisztelő elismerést.

Thund3R

2006. június 3.


Kapcsolódó linkek:

www.sterbinszky.hu
www.cls.hu

Már az iTunes-on is kapható az Anima Sound System új albuma!

A világ jelenlegi legnagyobb legális letöltős site-jára is felkerült, így már innen is megvásárolható az Anima Sound System vadonatúj korongja, a We Strike! című korong! Nem véletlen, hiszen az Anima pár hete írt alá szerződést a neves MOLE Recordings-zal, akik egyébként Yonderboi lemezét is gondozzák nemzetközileg, melynek köszönhetően a We Strike! album már nemcsak hazánkban, hanem Németországban és világ számos országában is megjelenik.

2006. június 1.


Kapcsolódó linkek:

www.animasoundsystem.hu
www.cls.hu

Yonderboi lesz a Depeche Mode előzenekara június 12-én a Puskás Ferenc Stadionban!

Yonderboit érte a megtiszteltetés, hogy a Depeche Mode közelgő budapesti – június 12-én a Puskás Ferenc Stadionban megrendezésre kerülő – koncertjén melegítheti be a terepet a legendás angol banda előtt!!! A Depeche Mode idén immár másodjára lép fel hazánkban a „Touring The Angel” turnéjuk keretén belül.

Yonderboi a Kings of Oblivion nevű zenekarával lép majd színpadra június 12-én, ahol legújabb lemezének, az ősszel boltokba került „Splendid Isolation” dalai közül számosat élőben is meghallgathat a nagyközönség, köztük a vadonatúj kislemezes dalt, a „People Always Talk About The Weather”-t , melyhez a napokban forgatták le a videóklipet Yonderboi saját rendezésében, reményeink szerint pedig már hamarosan látható is lesz a VIVA TV műsorán. Yonderboi egyébként a VIVA COMET éves díjátadóján jelenleg két kategóriában is jelölést kapott, a Legjobb videoklip és a Legjobb DJ/Elektronikus produkcióért folyó versenyben is a nomináltak között szerepel.

2006. május 29.

Elindult a Poleposition.DJ!

Elindult a nemrégiben debütált dj-páros, a Poleposition weboldala, a www.poleposition.dj. A srácok a januári BudapestTranceCentral-on melegítették be a közönséget Ronski Speed előtt. A pozitív visszajelzéseket újabb meghívások követték, így a Trance Sensation Classic Nightja után a TranceTream.FM rezidenseiként egész nyáron a Hajógyári Szigeten fognak játszani a TranceTerrace szabadtéri színpadán, majd júniusban a Palace-ban mutathatják meg mit tudnak Tiësto fellépését megelőző éjszakán. A weboldalon naprakész információk, fényképek, és tracklistek találhatók - mind magyarul, mind angolul. Check it out!

Kapcsolódó oldalak:

www.trancetream.fm

www.budapesttrancecentral.hu

2006. május 23.

Hamarosan a boltokban a Náksi vs. Brunner-páros új mixalbuma, a SummerTime 2006!

Míg a Náksi vs. Brunner által alapított DanceMania Recordings egyre átütőbb sikereket könyvelhet el a nemzetközi zenei színtéren, addig a dj/producer páros már gőzerővel dolgozik új mixalbumán, mely hamarosan a boltokba kerül. Rajta a nyár legforróbb slágereivel, ill. slágervárományos felvételeivel, mindez a páros kiválói remixeiben, melyek közül számos már a külföldi kiadók tetszését is elnyerte.

Náksiék "Love Generation"-remixe eredetileg egy bootleg mix formájában készült el, amit a DJ/producer-páros a CLS Recordson keresztül elküldött Bob Sinclar kiadójának, hogy használhatnák-e a közeljövőben megjelenő mixlemezükre. "A kiadó visszajelzése szerint nagyon tetszett nekik a remix, elküldték a dal hangsávjait, hogy a végleges verziót elkészíthessük. Ezen felbuzdulva gondoltuk, hogy érdemes lenne a remixet a DanceMania kiadó berkein belül is megjelentetni" - meséli Brunner Zsolti, majd hozzáteszi: "A kiadó annyira készséges volt, hogy az eredeti verziót is ideadták a maxira, így egy abszolút exkluzív kiadányt sikerült megjelentetni, ami jelenleg - bátran mondhatjuk - a DanceMania büszkesége". A 2006-os németországi futball-világbajnokság hivatalos dalának hands-up verzióját máris pörgeti Klubbingman, Rocco & Bass-T, valamint DJ Manian (Cascada) is.

A ’Love Generation’ mellett a Deep Dish ’Dreams’-e, Axwell feat. Steve Edwards ’Watch The Sunrise’ c. száma vagy a Beatfreakz ’Somebody’s Watching Me’ c. dala, de számos nyári dance sláger is megtalálható lesz a DanceMania Summertime 2006-os albumon!

2006. május 19.

Szeifert vs. Krash dala világsiker felé!

Szeifert és Krash Emotion című számát egy holland nemzetközi lemezkiadó több mint száz észak-amerikai és nyugat európai kiadónak adta tovább megjelentetésre. A dal így elindult a világhír felé! Az Emotion egyébként Magyarországon kívül Németországban, Svájcban és Ausztriában is megjelent.

A szerzőpáros legfrissebb szerzeménye, a Trancelate is elindult a nemzetközi megmérettetés útján. Hazai kiadója, a Record Express jóvoltából a dal és klipje már eljutott Ausztráliába és Japánba is.

Az idei Viva Comet-en legjobb dj / producer kategóriában jelölt Szeifert örömmel fogadja külföldi sikereit, de most legfontosabb számára a június elsejei Comet gála és annak előkészületei!

2006. május 15.

Tiesto jótékonykodik!

Tiesto lett a Dance4Life, AIDS ellen küzdő jótékonysági szervezet utazó nagykövete!

A művész így vall döntéséről:

“Művészként körbeutaztam a világot, és számtalan dolgot sikerült elérnem a karrierem során. Az Olimpiai Játékok nyitórendezvényén való fellépéstől kezve, egészen odáig, hogy én voltam az első olyan dj, aki képes volt megtölteni egy stadion nagyságú rendezvényt.

A legfontosabb számomra mégis az maradt, hogy a világ minden tájáról kapcsolatban vagyok emberekkel. A zenémen keresztük kommunikálni tudok velük. Hiszek abban, hogy a zene egy univerzális nyelv.

Magánemberként mindíg is pártoltam a jótékonysági mozgalmakat. Nagyon sok segélyszervezet felkért arra, hogy legyek a jótékonysági nagykövetük. Volt mikor beleegyeztem, de igazán egyikről sem éreztem, hogy valóban az én szívügyem lenne.

Nem találtam olyan jótékonysági mozgalmat, amely utat engedett annak, hogy magánemberként és művészként is elmélyülhessek benne. Egészen addíg míg a Dance4Life–ra rá nem bukkantam. E szervezet mögött álló emberek lelkesedése, együttérzése és az, ahogyan megvalósítják álmaikat, engem is ösztönöz és az Ő álmaik mára már az én álmaimmá is váltak. A Dance4Life erőteljesen és hatékonyan ragadja magával a fiatalokat, hogy tegyenek valamit a HIV / AIDS elleni küzdelemben. A fiatalság számára vonzó, hogy tehetnek saját magukért valamit, és az, hogy jutalmat kapnak, ha valami látványos dolgot cselekednek az ügy érdekében. A komoly tartalom és a szórakoztatás keveréke biztosítja a Dance4Life számára a fiatalok mozgósítását.

A következő Dance4Life akciókat a világ minden táján egy időben rendezik meg, és audiovizuális úton egymással műholdas kapcsolatban vannak. A Hollandiában táncoló iskolás gyerekek így televízión nézhetik a Dél–Afrikában táncoló társaikat. Milliós számú nézőközönség láthatta a Dance4Life-nak szentelt tévéadást. A résztvevő fiatalság összessége bekapcsolódik a Dance4Life iskolai projektjeibe. A mozgalom a 2004-es kezdet óta aktívan jelen van három kontinensen, Afrikában, Ázsiában és Európában. Ez évben 10 különböző országban fog bemutatkozni és úgy döntöttem, hogy én leszek az utazó nagykövetük! Ez azt jelenti, hogy mindent meg fogok tenni, hogy a Dance4Life még nagyobb sikereket érjen el. Fel fogok lépni a rendezvényeiken, producere leszek a 2006-os himnuszukat, és része leszek hatalmas médiakampányuknak, hogy különféle módokon terjeszthessem az üzenetüket: „Állj fel és táncolj, állítsd meg az AIDS-t, táncolj az életért!

Ez évben résztvevő országok: Tanzánia, Kenya, Indonézia, Etiópia, Anglia, Oroszország, Németország, Vietnam, Dél-Afrika és Hollandia.

A Dance4Life a „STOP AIDS NOW” és a MY Body megrendezésében lesz jelen ezeken a helyeken. Az összes pénzt, amit összegyűlik a projekt folyamán az NGO (az ENSZ egyik szervezete) fogja elkölteni, azzal a céllal, hogy az AIDS megelőzésére felhívja a fiatalok figyelmét, és figyelmeztessen a veszélyeire azokban az országokban, ahol ez a fertőzés leginkább terjedőben van.”

2006. május 10.

Asa & Max betört a külföldi zenepiacra!

Asa & Max lemezlovas és producer páros három éves kitartó stúdiómunkálatainak beért a gyümölcse! A Budapest Parádé 2004 válogatáson már megjelent hazánkban egy szerzeményük és most a nemzetközi kiadók is felfigyeltek egyedi hangzásvilágukra!

A dán-amerikai bejegyzésű NOSI Music kiadó ’Around’ és ’History’ című darabjaikat, digitális formátumban már megjelentették, ami az www.audiojelly.com és www.juno.co.uk internetes portálokon már elérhető. A digitális megjelenést, hamarosan bakelit megjelenés követi.

Asa & Max produceri tevékenységében külön említésre méltó, hogy otthoni stúdiójukban profi szoftverek és hardwerek segédletével saját maguk masterelik zenéiket. Megkeresésre más elektronikus zeneszerzőknek is vállalnak utómunkálatokat. Első komolyabb munkájuk a Memo Records ’Új A Nap Alatt’ című válogatásalbumának kikeverése és masterelése volt.

Bővebb információ:

www.mellesleg.hu / programmagazin / fellépők / ASA & MAX

2006. május 10.

FamePromotion sajtóközlemény!

Örömmel közöljük, hogy a Fame és az Excession tárgyalásainak eredményeként mégis jön Steve Lawler május 5-én pénteken. Ez a buli lesz a legendás óbudai klub utolsó külföldi fellépős party-ja, sok szeretettel várunk mindenkit!!!

Elővételes jegyek kaphatók május 2-án 17.00-tól, a Vagabond üzletekben / Mammut I. és Westend/, az Undergroundrecords-ban / VI.ker.Király u. 54/, a Nyugati téren /NonStop kisközért, a Steve Lawler óriásplakát alatt, a villamosmegállóval szemben/!!

Jó szórakozást!!

info:+36309550600

2006. május 2.

Megkezdődött a jegyelővétel a PVD partyra!!!

2006. május 2-ától már kaphatóak az elővéteki jegyek PAUL VAN DYK június 17-i budapesti fellépésére

elővételi helyek:

Budapest

Vagabond Stores

West End City Center, Mammut 1, Árkád áruház

Miskolc

Vagabond Shop – Miskolc Pláza

Szentpáli út 2-6.

Debrecen

Vagabond Shop – Debrecen Pláza

Péterfia u. 18.

Szeged

Traffic Shoes – Szeged Pláza

Kossuth Lajos sugárút 119.

Nyíregyháza

Everlast & Londsdale

Bethlen G. u. 6.

Kecskemét

La Floridita étterem – Malom Pláza

Győr

Actor Cafe – Györ Pláza

Szombathely

KO hanglemezbolt

Foghíj u. 3.

Sopron

Max

Ferenczy J. u. 46.

Székesfehérvár

Westside Music Pub

Vörösmarty tér 1.

Veszprém

Underground Records

Köbánya u 6.

Esztergom

Magik

Simor János. u. 69.

Pécs

Solisun

Nagy Lajos kir. Útja. 8.

Zalaegerszeg

Boris Tattoo

Eötvös u. 3.

Austria - Vienna

Sun Company

2006. május 2.

Karányi Dani 15. havi csokija

Karányi Dani megfogadta: ha megnyeri az idei év VIVA COMET díját az

év dj/elektronikus zenész kategóriájában, a nyilvánosság előtt felajánlja egy

tábla tejcsokiját a leglelkesebb rajongójának a júniusi díjátadón!

Meglepő Dani kijelentése, ugyanis ő maga saját bevallása szerint csak húst eszik,

édességet egyáltalán nem.

Amikor azt firtattuk, mégis miért csokival kampányol a rajongók kegyeiért, Dani

azt válaszolta: "Az utóbbi hetekben nagyvonalú 13. és 14. havi juttatásokkal

kampányoltak pártok. Én mindezt felüllicitálom, hiszen egy szerencsés rajongó - amennyiben nyerek - az ország legszerencsésebbje is lesz egyben, ugyanis ő lesz az egyetlen, aki 15. havi csokit is kap tőlem ajándékba!"

2006. május 2.

Szeifert ismét a COMET jelöltek között!

Idén hatodik alkalommal kerül sor Magyarország legnagyobb zenei díjátadójára, a VIVA COMET-re. Az elektronikus zene rajongóinak nagy örömére idén is díjazzák a legjobb DJ-ket és elektronikus producereket.

Szeifert, egy kemény munkával teli év után ismét az esélyes jelöltek sorában áll a "Legjobb DJ/elektronikus produkció" kategóriában!

Ez a díj nagyon sokat jelent Szeifertnek, különösen azért, mert ez egy olyan díj, amelyre a szakma jelölte, de végül a közönség dönt. Tizenöt éve a zene tölti ki Szeifert mindennapjait, rengeteget dolgozik, és az egyre tökéletesebb hangzás létrehozása vezérli. Folyamatosan járja az országot, hétről hétre több fellépése van. Szerinte a Comet jelöltek mind a legjobbak saját stílusukban. A legfontosabb elismerésnek természetesen a közönség reakcióit, a zsúfolásig megtelt koncerttermeket és a klubokat tartja, ám tisztában van azzal, hogy a médiaszereplés is szükséges. Saját bevallása szerint öt év múlva talán kevesebbet láthatjuk majd a DJ-pultban, de a zene az élete, így a mérleg nyelve a producerkedés és a zeneszerzés irányába fog billenni, természetesen elektronikus hangzással, de több zenei stílusban.

Idén a tavalyinál több fényes gömböt szavazhatnak oda a nézők és Te is kedvenceidnek! A díjak, valóban mércéi a népszerűségnek, hiszen a közönség kedvenceihez kerülnek, a nézők szavazatai alapján.

Szavazatodat április 25.-május 28. között adhatod le SZEIFERT-re, a 06-81-300-166 telefonszámon (hívás díja : 99 Ft+ÁFA hívásonként).

A nyár első napjára, június 1-ére pedig ne csinálj magadnak programot, mert téged is várunk a VIVA COMET díjátadó gálán!

2006. április 28.

Idei VIVA COMET-jelöltjek: Karányi, Sterbinszky, Yonderboi és Varga Zsuzsa

Tegnapi nap során hozták nyilvánosságra az egyetlen hazai zenecsatorna, a VIVA TV COMET díjainak idei jelöltjeit, melyek közül több kategóriában is számos művésszel képviselteti magát a CLS Records. Kiadónk művészei közül a Legjobb DJ/Elektronikus Produkció kategóriájában az öt nominált közül 3 CLS-es művész: Sterbinszky, Karányi Dani és Yonderboi szerepelnek, míg a Legjobb Videoklip kategóriájában Yonderboi saját rendezésű „Were You Thinking Of Me?” című klipje, és Varga Zsuzsa legutolsó videoklipje, „A lányok másra várnak” mérettethetik meg magukat az idei COMET-en.

A végeredményre június 1-jén derül fény a VIVA COMET díjátadóján, mely most egy új helyszínen, a SYMA csarnokban kerül megrendezésre.

További információk:

www.vivatv.hu

2006. április 25.

Grand Opening Party a Palaceban!(2004.06.03.-04.)

Palace nyár a Trance jegyében!

Idén nyáron szédületes programokkal várunk a siófoki Palace Dance Clubban!

A június 3-án és 4-én megrendezésre kerülő két napos Grand Opening Party-val indul be a nyár egy észvesztő külföldi fellépővel, egy igazi dance ikonnal. Egy kicsit még hadd húzzuk, ki az, idővel úgy is minden titokra fény derül!

Majd június 23-24-én a Summer Openinggal beindul az őrület. Először a holland Tiësto teszi nálunk tiszteletét, hogy a tavalyinál még forróbb hangulatú bulival nyissa meg a nyári szezont. Az elkövetkező közel két hónapban kiemelt partijaink állandó résztvevői a nemzetközi trance kiemelkedő képviselői lesznek, olyan névsort produkálunk nektek, mint eddig még soha! Igen, idén a trance uralja kiemelt bulijainkat, az állandó programokat pedig a féktelen jókedv. Június 25-től ugyanis a hét minden napjától várunk szeretettel, különféle kedvezményekkel.

Hétfőn és csütörtökön Habparty-val várunk, az ország legnagyobb habgépével.

Kedden a mexikói nedű szerelmeseit várjuk az Olmeca Free Tequila Sunrise Party-val, ahol a belépő megváltásával 23 és 3 óra között ingyen kortyolhatod kedvenc koktélodat. Szerdán és vasárnap ugyanevvel a sémával üzemelünk, csak Frei Bier és Sangria Party keretében. Péntekenként pedig a Summer Love & Happy Hour Night-on minden ital egyet fizet kettőt kap akció keretén belül fél áron vásárolható meg!

Nyár, Balaton, jókedv – Palace Dance Club. Várunk idén nyáron is!

Always Fun Under The Sun!

2006. április 20.

VIVA Eeelektro Hyperspace 10 special !!!

Április 20-án 22:00 órakor egy speciális adással jelentkezik a Viva televízió eeelektro című műsora. A Hyperspace 10 éves születésnapjának alkalmából egy Hot X interjú mellett 1999-tól 2002-ig rögzített exkluzív archívum felvételeket is láthattok a HS történetének legnagyobb rendezvényeiről, tehát Április 20-án minden HYPERSPACE rajongónak adott egy kötelező program.

2006. április 18.

Paul Van Dyk Budapesten !!!

A tavalyi évben World Best No.1 dj-ének megválasztott Paul Van Dyk a nyár elején, pontosabban Június 17-én hazánkba látogat.

The Politics of Dancing 2 néven megjelent új albumának lemezbemutató világturnéja keretén belül Budapesten egy óriási, monumentális rendezvényen fogja egy exkluzív 3 órás szettel megajándékozni magyar rajongó táborát. A helyszín és egyéb információk még nem publikusak viszont minden Paul Van Dyk és trance rajongónak kötelező a megjelenés az év legnagyobb partyján.

További információk hamarosan…

2006. április 14.

The Best Of Fatboy Slim

Idén nyáron válogatás albumot dob a piacra Fatboy Slim. Norman Cook eddigi pályafutása során rengeteg anyagot gyűjtött össze, úgyhogy egy Greatest Hits album összeállítása gyakorlatilag gyerekjáték volt. A CD 18 felvételt tartalmaz és a megjelenéssel egyidőben egy DVD verzió is kiadásra kerül, természetesen a slágerekhez tartozó videókkal a fedélzetén. A korong legrobbanékonyabb felvételei a „Rockafeller Skank” és a „Right Here, Right Now” lesznek, amelyek persze nem ismeretlenek a közönség előtt.

2006. április 12.

Karányi zenéje már tv reklámban is hallható

Karányi Dani „I May Be Your Star” című dalára, nem csak az olasz Sound4Group Kiadó figyelt fel – akik több országban is megjelentetik a dalt – hanem a hazánkban nemrég működését megkezdő új műholdas műsorszóró cég, a Digi Tv is. A cég reklámszakemberei talán nem véletlenül nyúltak Dani zenéjéhez, hiszen az a cég nevére emlékeztető Digital Digital című Fonogram díjas albumának harmadik kislemeze.

2006. április 10.

Náksi vs. Brunner mixe ezentúl havonta a Juventus Rádióban!

Újra hallhatók Náksi és Brunner mixei az éterben, ugyanis 2006. április 7-től minden hónap első péntek estéjén 22-23 óráig Magyarország első számú DJ-párosának aktuális mixe forog a Juventus Rádióban, Kovács "Nagyember" László műsorának utolsó előtti órájában!

A DanceMania Mix című műsorelem első részében máris természetesen a legnagyobb aktuális klubslágerek hallhatók olyan kiváló előadóktól, mint Axwell, a Paris Avenue, a Deep Dish, Ferry Corsten, a Black Eyed Peas, David Guetta... Hallgasd Náksi és Brunner mixét a Juventus Rádióban ma este 10-től!

2006. április 7.

2006.04.07-08. Evezzünk vidámabb vizekre - dupla buli a Bedben!

Pénteki száz pezsgo éjszaka a Dokkban, szombat esti láz a Studioban - ha bárki azt hiszi, behódolunk a Dunának és lemondunk a hétvégi vígalomról, az óriásit téved! Hisz' bár a Hajógyári-szigeten továbbra is a víz az úr, azért maradt még elég szárazföld a bulizásra. És ugyan miért is mondanánk le jól bevált party-szokásainkról? Na ugye, hogy semmiért. Úgyhogy dunai ár ide vagy oda, mi megyünk a magunk útján és a folyó korlátait kicselezve belevetjük magunkat a jóba, ezúttal a Reményi Ede utcai Bedben. Bizony, ide költözik a péntekenként esedékes 100 pezsgos Dokk-buli; egy nappal késobb pedig ugyanitt tárt kapuk várják a most szombaton esedékes Studio vendégeit.

Nem is szaporítjuk tovább a szót: április 7-én és 8-án irány a BED, ahol napjaink legbulisabb house és dance slágereire bújhatunk ki a borünkbol, mint Duna a medrébol! :)

FIGYELEM!

A Coronita afterparty ugyancsak a rossz tréfát uzo Duna szeszélye miatt

szombaton a Nyugati téri Club Coolban, vasárnap a Bedben vár Benneteket.

2006. április 6.

Hyperspace elővételi jegyek a nagyobb városokban is!!!

A nagy érdeklődés és a telefonon rendelt jegyek postaköltsége miatt Budapesten kívül a következő városokban, az eddig is bevált helyeken kaphatóak elővételi jegyek a Hyperspace limitált exkluzív 10 éves születésnapi partyra : Győr, Szombathely, Szeged, Miskolc, Veszprém és Székesfehérvár.

elővételi helyek:

Győr

Music Dome Bajcsy-Zsilinszky u.42.

Szombathely

KO Hanglemezbolt Kossuth L.u.8/3.

Szeged

Bahia Music Klauzál tér 5.

Miskolc

Mistral DJ Shop Széchenyi u.8.

Veszprém

Underground Records Kőbánya u.6.

Székesfehérvár

Westside Music Club Vörösmarty tér 1.

Budapest

Blackhole VIII.ker. Kiss József u.5. április 19 - től VIII. ker. Bezerédj u 10.

2006. április 6.

2006.04.07-08. Down by the River Evezzünk vidámabb vízekre!

Számtalan, az árvízzel kapcsolatos drasztikus hír után itt az ideje, hogy kieresszük a fesztültséget és csapjunk egy jó bulit, olyat, amitől még a Duna is megijed!

Bár a Hajógyári-szigetre beszemtelenkedett a folyó, mi nem hagyjuk magunkat és jó kedvünket. Inkább már csak azért is belevetjük magunkat a hétvégébe! Az ár tovább halad, az élet sem áll meg, arról nem beszélve, hogy Anthony Pappa és Chris Fortier urak már számolják, hogy mennyit kell aludni legújabb, utánozhatatlanul fékeveszett budapesti fellépésükig. Nem hagyhatjuk őket cserben, ugye?!

Szóval nosza rajta, április 7-én és 8-án is irány a budapesti Home Club, ahol pénteken az ausztrál Pappa, szombaton az amerikai Fortier, no meg a hazai élvonal progresszív zenéire bújhatunk ki a bőrünkből - mint Duna a medréből... :)

Külön ajándékként, a pénteki Anthony Pappa bulin kapott karszalaggal minden arc automatikusan beléphet a szombati Chris Fortier bulira!!!!

2006. április 6.

2006.04.02. Home Matiné - Vasárnap 04.00-17.00

Bár bíztunk benne, hogy a Duna vízszintje nem emelkedik tovább, a természet nem kegyelmezett és mintegy április elsejei rossz tréfaként a folyó elöntötte a Hajógyári-szigetet.

Kedvezotlen hírként hathat ez a Coronita látogatók számára, ám aggodalomra semmi ok, a szokásos vasárnapi after partyt azért sem hagyjuk veszni, csak épp kivételesen a Home Club nagytermébe költöztetjük a bulit.

Várunk mindenkit szeretettel!

info: 06 70 336 2078

2006. április 1.

Paul Oakenfold: új CD

Illusztris vendégzenészekkel készítette el új albumát a népszerű Paul Oakenfold. Az angol szupersztár vadonatúj lemeze „A Lively Mind” június 2-án kerül a boltokba. Az előadó a korong elkészítéséhez olyan sztárokat gyűjtött maga köré, mint Pharrell Williams, Grandmaster Flash és Brittany Murphy. Az utóbb említett színésznő, aki az „8 Mile”-ban és a „Sin City”-ben már óriásit alakított, a „Faster Kill Pussycat” című single-vel debütál, amely az LP első dalaként május 26-tól lesz kapható.

2006. március 31.

Fame Promotion közlemény

A FamePromotion ezúton értesíti a Dokk Club és a Coronita Music Club vendégeit, hogy az említett szórakozóhelyek a Duna magas vízállása ellenére is zavartalanul üzemelnek.

A Hajógyári-szigetre azonban ezen a hétvégén csak észak felől, azaz a Mozaik utca irányából lehet behajtani.

A zökkenőmentes forgalom érdekében kérjük látogatóinkat, hogy figyeljék a kihelyezett táblák jelzéseit, valamint forgalomirányító kollégáink utasításait.

Köszönjük!

2006. március 31.

Hamarosan új albummal jelentkezik a NEO

Új albumon dolgozik a magyar elektronikus popzene elsőszámú zenekara, a NEO.

A zenekar előző albuma a Kontroll (Control) filmzene album volt, amely 2003 végén jelent meg. Az elképesztő sikert befutott album anyagát 8 országban, több mint 150 koncerten mutatta be a zenekar, ezzel párhuzamosan pedig a Neoworld stúdó is új helyre költözött – Budapest határában egy, a korábbinál jóval nagyobb, csendes, nyugodt, alkotásra alkalmas hely a zenekar otthona immáron hónapok óta.

A lemez felvételei még az előző turné alatt kezdődtek és a dalok jelentős része is ekkor íródott, amelyek közül jó párat be is épített a zenekar a koncertprogramba. Így az album egy része már jó ideje érlelődik, formálódik és ezeket a dalokat egészítik ki az újak.

A felvételi és a hangszerelési periódus már befejeződött, jelenleg a keverés és a hangzásformálás zajlik. A zenekar közel 20 dalon dolgozik, melyek közül nem mindegyik fog az albumra kerülni.

Az új lemez némiképp visszakanyarodik a Low-Tech Man, High-Tech World album, hagyományosabb „popdalosabb” stílusához. A kategorizálni mindenképpen szerető újságíróknak a post-new-wave, electropop, indietronica kulcsszavak ajánlhatóak stílus meghatározásként.

Az album Magyarország mellett – már megszokott módon – számos európai országban is megjelenik.

A zenekar honlapján, a www.neo.hu oldalon egy videoüzenet erejéig bárki betekinthet a munkálatokba és az albumot felvezető single a Record Straight című dal videoklipjének egy részlete is látható.

2006. március 30.

Készülnek az új Depeche Mode dalok

A 'Sticks' magazinnak adott interjúban a Depeche Mode dobosa új dalok elkészítéséről számolt be. Christian Eigner elmondása alapján az énekessel, Dave Gahan-nel már több vadonatúj slágert írtak meg, amelyek rövidesen meg is jelennek. Eigner szerint a jelenleg folyamatban lévő turnét követően még több dal születik majd, amik vagy egy új Depeche Mode lemezen, vagy Dave szólóalbumán kötnek ki. Gahan a számok felhasználásáról eddig még nem nyilatkozott, úgyhogy a megjelenésig még bármi megtörténhet.

2006. március 29.

Karma Night - Hivatalos közlemény

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a március 31-én a miskolci Rockwell klubban megrendezésre kerülő Technowar és Karma csapat által közösen szervezett KARMA NIGHT flyerében megjelnő “atomrobbanás” szimbólum kizárólag a fenti szervezők elképzelései alapján került felhasználásra.

A rendezvény nincs kapcsolatban a hardcore zenét kedvelő közönség által jól ismert Csapás Produkcióval és rendezvényeivel, a motívumbeli hasonlóság kizárólag a véletlen műve – a készítő alkotói szabadságának szüleménye.

Technowar és Karma szervezőcsapat

2006. március 29.

Átadták a FreeeCitrom Díjakat

2006. március 24-én került megrendezésre a FreeCitrom Díjátadó a Dokk Clubban. Sajnos kevesen voltak kíváncsiak magára a rendezvényre. Bár ez csak lehet, hogy kezdeti nehézség, mivel Magyarországon ez az első ilyen jellegű díj, ezáltal az emberek még nem is tudják, hogy mit várjanak egy ilyen átadótól. A díjazottak sem képviseltették magukat, bár volt, aki írt köszönő levelet és tájékoztatta a szervezőket, hogy miért is nem tud jelen lenni az est folyamán. Végül, de nem utolsó sorban pedig a díjazottak:

Belga

Tóth Gabi

Náksi és Brunner

Dj Smith

Milky

2006. március 26.

FreeeCitrom Díjátadó

A s(z)avazás véget ért!

Mi már tudjuk, szerintetek ki érdemelte ki a legfelejthetőbb albumnak járó FreeEcitrom díjakat.

Te is az elsők között tudomást szerezhetsz róla, ha regisztrálod magad a péntek esti díj- és nyereményátadó gálára, amely 22-től 23 óráig tart a Hajógyári szigeten lévő Dokk klubban.

Ha kíváncsi vagy, esetleg csak egy jót szeretnél bulizni, add meg a neved és elérhetőséged a www.freeEcitrom.hu -n, majd pénteken este kilenc és tíz között érkezz meg a helyszínre, ahol szeretettel várunk rád!

A regisztrációs lap kitöltése aznap 22 óráig ingyenes belépést biztosít számodra is!

2006. március 23.

Hallgasd meg Karányi új dalát!

Karányi Dani blogja pár hete indult el, ahol nap mint nap friss információkkal szolgál élete, karriere legújabb történéseiről. Jelenleg új dalokon dolgozik csapattársával, Virággal és számos közreműködő segítségével a tervek szerint ősszel megjelenő új albumára, melyek közül egy számot, az ’I Have Nobody’ című dal egy részletét Karányi blogján már meg is lehet hallgatni. A dalrészletet bárki letöltheti, meghallgathatja és természetesen véleményezheti. Hallgassátok meg Ti is!

Itt: http://karanyi.freeblog.hu/archives/2006_Mar_karanyi.htm#1379158

karanyi.freeblog.hu

www.karanyi.net

2006. március 23.

Dj Bootsie a KCRW-n Jason Bentley műsorában

A los angeles-i székhelyű KCRW rádió 2006. márc. 21.-i esti főidőben közvetített Metropolis című műsorának végén teljes hosszában lejátszotta DJ Bootsie Horseriders Toward The Abyss című számát! Jelenleg a KCRW-t tartják Amerika legelőljáróbb ízlésformáló rádiójának és azon kevés független adók közé tartozik, amelyet nemcsak helyben, hanem ez egész USA-ban lehet hallgatni és hallgatják is. Mutatja ezt az is, hogy DJ Bootsie is például egy new york-i rajongó emailjéből szerzett tudomást erről és arról is, hogy a darabot lejátszó műsorvezető pedig nem más, mint Jason Bentley, akiről kevesen tudják, hogy például a Matrix zenéjét is ő válogatta össze.

http://www.kcrw.org/music/playlist/playlists.html

(2006. márc. 21-I adás - a Metropolis utolsó száma 9.53-tól)

2006. március 23.

Tiesto: In Search Of Sunrise 4 című mixlemeze aranylemez lett!

Tiesto, a világ elsőszámú trance dj-e, Magyarországon is óriási népszerűségnek örvend. Hazai rajongói most bebizonyították, hogy nemcsak egy Sportarénát tudnak megtölteni Tiesto kedvéért, hanem a kalóz letöltések korában, azzal is megtisztelik kedvencüket, hogy megvásárolják lemezét.

Ezúton is köszönjük a művész és a kiadó (Record Express / Black Hole) nevében, hogy az In Search Of Sunrise 4 elérte az aranylemez státuszt, ami az elektronikus zenei kiadványok, és főként a mixlemezeket illetően igazi ritkaság manapság.

A sikeres dupla mix Cd sorozat természetesen folytatódik. Április 25-én jelenik meg az In Search Of Sunrise 5!

JÖN JÖN JÖN!

Megjelenés ápr. 25.

Tiesto

In Search Of Sunrise 5 (A Record Express kiadásában)

2006. március 23.

Mayday – Power Recycling 2006 - Összegzés

Ötödik alkalommal rendezték meg hazánkban Európa egyik legismertebb elektronikus zenei rendezvényét, a Mayday-t. A megaparti ezúttal új helyszínen, a Budapest Sportarénában várta high-tech hang-, fény- és látványtechnikával, különleges beltéri designnal és VIP terasszal az elektronikus zene kedvelőit.

16 óra pörgés várt arra, aki már a kezdésre kilátogatott a helyszínre. A közel harminc fellépõ jó része nemzetközi sztár volt: 13 különböző országból érkeztek dj-k a Mayday budapesti rendezvényére. Nemcsak a fellépők, de a vendégsereg is igen „vegyes” volt, nagy számú külföldi jött el Budapestre, hogy részt vegyen a Power Recycling szlogennel fémjelzett megabulin.

Szombaton este hattól másnap délelőtt tízig az elektronikus illetve a technozene széles köre vonult fel a közönség előtt. A bulizókat olyan neves dj-k szórakoztatták, mint pl.: Westbam, Luke Slater, Marco Bailey, Collins&Behnam, Sonique, Seb Fontaine, Kai Tracid, Szeifert, Newl, Chriss, Budai stb…

Az idei rendezvény üzenetét közvetítő Mayday Himnuszt – Collins & Behnam: Power Recycling – ezrek énekelték együtt MC Sir Real-el. Úgy tűnt, hogy annak ellenére, hogy a VIVA letiltotta a dal videoklipjét (arra hivatkozva, hogy túl erőszakos) az igazi Mayday rajongókhoz igenis eljutott az Internet segítségével a video, sőt a reakcióból ítélve, kívülről fújták.

Extrém és szexi ruhákban és eszement kiegészítőkben idén sem volt hiány. Láthattunk nyakig érő nercharisnyát, megismerhettük a létező legkisebb fehérneműket, a világító pólók és kiegészítők teljes tárházát láthattuk felvonulni, szürkeségnek és egyhangúságnak bizony idén sem volt nyoma.

Egyértelmű, hogy ismét mindenki felhőtlenül szórakozni és ismerkedni jött. Dúlt a szeretet, a jókedv. Ment a lazulás, mindenhol mosolygó emberek, semmi feszkó, csupán zene, tánc, pörgés és BULI reggelig.

Mindössze egyetlen dolog árnyékolta be a szervezők örömét: bizony a jegyhamisítók is kivették részüket a „munkából”. A biztonsági őrök egy 20 éves srácot kapcsoltak le, miközben a gyanútlan külföldieknek próbált hamis jegyeket eladni. Most persze elkezdődhet a találgatás és a napokig tartó jegyátnézés: vajon a 8700 hivatalosan értékesített jegy mellett hányan jutottak be olcsó fénymásolatokkal. Hamarosan kiderül vajon mi is volt a valós létszám.

A képeket elnézve és tekintettel az Aréna monumentális méreteire, valószínűleg ennél többen voltak…

Mayday az adatok tükrében:

A (hivatalosan) 8700 fős vendégsereg 15000 palack vizet fogyasztott,

280000 watt hangtechnikára tombolt.

1600 lámpa,

40 stroboszkóp,

8 lézer,

100 inteligens lámpa szolgáltatta a fényt.

100 nm aktív fal,

50 db plazma tv,

12 videókocka,

2 óriáskivetítő és

1 hatalmas panoráma kivetítő gondoskodott a megfelelő látványról.

Találkozunk jövőre is!

2006. március 20.

Letiltotta a VIVA az "erőszakos" Mayday-klippet

Ezúttal már ötödik alkalommal rendezik meg hazánkban az elektronikus zenei élet legrangosabb eseményének tartott Mayday-t.

A Mayday partik kommunikációja másfél évtizede szerte a világon egy-egy aktuális kulturpolitikai, vagy politikai üzenetet hordoz, így például a magyarországi EU csatlakozásról döntő népszavazás előtt a „Password: Europe” szlogennel jelentek meg a rendezvény plakátjai.

Idén a jelenleg komoly aktualitással bíró választásokra, illetve a politikai harcokra, a pénz és a hatalom kapcsolatára fókuszáltak a szervezők. Erre utal az idei szlogen, a Power Recycling (A hatalom újrahasznosítása) is.

A kommunikáció része évről-évre egy új dal, ún. Mayday Himnusz és egy videoklip megjelentetése is, hiszen ez a forma tökéletesen képes ezeket az üzeneteket közvetíteni. Az idei sláger a Collins&Behnam duó valamint a Freestylers Mc-je, Mc Sir Real közreműködésével készült el és természetesen középpontban az idei szlogen, a Power Recycling áll. A kisfilm azonban – akárcsak nem ritkán a kampányok – kissé durvára sikeredett, így a VIVA úgy döntött, nem hajlandó sugározni.

A videoban a főszereplő Dj Sir Real kampányol, plakátot ragaszt, szónokol, gyakorlatilag két párt harcát mutatja be. A vitatott képsorokon „pártcserét” hajt végre, egy baseballütővel alaposan helybenhagyja azt a pulpituson prédikáló politikust, akit szintén saját maga alakít.

A zenetévé menedzsmentje szerint ez az erőszakot sugalló jelenet nem kerülhet a fiatalok szeme elé.

„A klip öncélúan erőszakos, félelmet keltő, tiltott önkényuralmi jelképekre emlékeztető formák jelennek meg benne, egyértelműen politikai összefüggésben, ami egyébként sem, de különösen a választási kampány alatt nem felvállalható.” – mondta Lengyel Attila a VIVA programigazgatója.

A Mayday szervezői elmondták: megértik a VIVA álláspontját, ennek ellenére azon lesznek, hogy a video minél több helyre eljusson.

Maros Róbert, a Mayday magyarországi licenctulajdonosa elmondta:

„A klippel nem azt akartuk elérni, hogy erőszakra buzdítsunk bárkit, vagy félelmet keltsünk. A jelenleg folyó politikai kampányt azonban túl durvának érezzük, a pártok és híveik sajnos nem riadnak vissza erőszakos, törvényellenes megoldásoktól sem. Mi éppen ez ellen szeretnénk felemelni a szavunkat, kifejezni egyet nem értésünket.

Megértjük és elfogadjuk azonban a VIVA szempontjait is, döntésüket felelősnek és megfontoltnak tartjuk. Mindemellett úgy gondoljuk, hogy napjaink Híradói jóval több erőszakot, brutalitást közvetítenek, mint a Power Recycling kisfilmje.”

Az ominózus film a www.mayday.hu weboldalról már letölthető, a szervezők az internet segítségével igyekeznek minél több emberhez eljuttatni a 2006-os Mayday üzenetét.

Március 18-án este 6-tól reggel 10-ig pedig a Budapest Sportarénában bulizhat Westbam, Marco Bailey, Sonique, Seb Fontaine, Chriss, Newl, Andro vagy éppen Szeifert szettjeire a zenefüggő közönség.

képsorozat a klipből:

www.umbrella.hu/allokepek.zip

klip:

www.umbrella.hu/mayday.mpg

2006. március 16.

Megszületett Karányi Dani hivatalos blogja!

A Freeblog.hu - a Sziget.hu-val közreműködve - felkérte Karányi Danit, hogy vezesse náluk magyar nyelvű blogját. A művész ezentúl kizárólag ezen a blogcímen fogja vezetni heti, illetve napi eseményeit, éppen aktuális magánéleti és előadói élményeit, fotóit és gondolatait, amit bárki elolvashat és kommetálhat. Karányi blogjának érdekessége, hogy a Freeblog.hu szolgáltatói az oldal design-jét és a képi világát egy az egyben Daniék hivatalos honlapjához (www.karanyi.net) igazította.

Olvasd te is el és láss bele Dani mindennapjaiba a karanyi.freeblog.hu- n!

karanyi.freeblog.hu

www.karanyi.net

2006. március 16.

Deep Dish 'Dreams'-e rekordokat döntöget

Deep Dish ez elmúlt másfél év során a klub chartok meghatározója volt, kezdve a Flashdance című slágerükkel, mely 2004. szeptemberében vezette a listákat, majd 2005. júniusában a Say Hello –val törtek a chart élére, amit ősszel a Sacramento követett.

Ezek után már nem is csodálkozhatunk, hogy egy újabb megaslágerrel rukkoltak előa napokban, a híres Fleetwood Mac dal, a ’Dreams’ feldolgozásával, melyben méghozzá az eredeti énekesnő, Stevie Nicks éneksávjait hallhatjuk.

Míg a dance listákon rekordokat döntögetnek a Deep Dish dalok, időközben a pop listákon is egyre jobb pozíciókat értek el az elmúlt hónapok során, a Flashdance a 10. helyig jutott, a Say Hello és a Sacramento pedig a 20. helyet szerezték meg, amin most úgy néz ki magasan túltesz a Dreams sikere, mely hat helyet javítva a pop listákon is nr. 1. lett! Úgy néz ki, hogy a Dreams lesz az idei tavasz legnagyobb slágere!

2006. március 13.

Karányi élő mix a Juventus rádióban minden hónap utolsó péntekén Kovács Nagyember László műsorában

Az ismert rádiós mindig ügyelt, hogy műsora egyszerre illeszkedjen a magyar mainstream rádiózás ízléséhez, de ugyanakkor megőrizze frissességét és utat adjon a megújulásra is.

Ennek köszönhetően most Karányi Danit kérte fel, hogy havonta egy alkalommal élő zenei mix-el szórakoztassa a Juventus Rádió hallgatóit! Tehát minden hónap utolsó péntek estéjén hangolódj rá te is Karányi dj mixére a Juventus rádión!

Legközelebbi dátumok:

Március 31. , péntek

Április 28. , péntek

Május 26. , péntek

www.karanyi.net

2006. március 9.

03.04. MEGLEPETÉÉÉS: Sander Kleinenberg!

Régi kedves ismerőst köszönthetünk március negyedikén a Hajógyári sziget proggie körökben legkedveltebb klubjában. A sztárallűröktől és megalkuvástól mentes Sander Kleinenberg látogat el hozzánk, miután jól kiturnézta magát legutóbbi mixalbuma, A "This is everybody on tour" kapcsán.

Emberünk igazán tudja, mitől izzik a táncparkett: immáron huszadik éve szórakoztatja közönségét egyre növekvő sikerrel. A hazai zeneszerető közönség 1999-ben kezdett rá felfigyelni, amikor egy számunkra felejthetetlen mixalbumon megjelent a mára már klasszikusnak számító "My Lexicon" opusz. Öreg partyarcok mind a mai napig elmorzsolnak egy-egy könnycseppet szemük sarkából a hőskor emlékére, ha meghallják e szerzeményt.

De nem érdemes a múlton ábrándozni, Sander mostanság jobb, mint valaha!

Rendkívül finoman váltott, sokkal energikusabb és táncolhatóbb, teljesen kiforrott a stílusa. Igazi örömzenésszé vált. Március 4-én egy nagyszerű meglepetésparti keretein belül mutatja be nektek, hová fejlődött régóta érlelődő zenei ízlése. Ezen az estén "Kishegyi Sanyit" Chriss, Kühl és Dandy kíséri, méltó körítésként a pompás partiétlapon. A remek vacsorához már csak Te hiányzol!

2006. március 1.

Nowsound Breaks az Olof Palme Házban!

Egy alkalom erejéig visszatér a Nowsound Breaks partysorozat az Olof Palme Házba! Mivel másnap ünnepnap, ezért március 14.-én kedden várunk mindenkit szeretettel.

Lineup:

PAUL ARNOLD (Chew The Fat!-UK)

NICK THAYER (Breaking Point, Fingerlickin'-AUS)

Tb-Gon+Marvin (Trancewave),

Erká (Nowsound Breaks).

2006. február 23.

RECREATION újjászületés…

A két éve szunnyadó, annak idején elismert partysorozat, a RECREATION jelentkezik egy különleges éjszakával a fiatal INVASION támogatásával. A rendezvény különlegessége, hogy a jól megszokott arcok mellett az ország távolabbi pontjairól is begyűjti a legjobb techno dj-ket...

Békéscsabáról Szeka és Exit, Dunaújvárosból Gab-oh, míg Miskolcról Dj Griff érkezik, hogy megmutathassák, igenis van helyük a fővárosi techno életben!

Szeka komolyabban 6 éve foglalkozik zenéléssel. Fejlődése során eljutott az elektronikus műfajig. Szettjeiben klasszikusok és újdonságok egyaránt fellelhetők, melyeket nagy ügyességgel ötvöz.

Recreation

2006. február 22.

NuBeatz Boutique - az ütem az agyadban

Februárban is folytatódik a NuBeatz Boutique a három rezidens dj szamuráj szereplésével: Metha, Karányi, LNF. Már harmadik alkalommal jönnek a gyilkos szamurájok, és adják a ropogós minimal-breaks-house-elektró talpalávalót a Szociál Klub-ban, (Közraktár utca 9-11, az Inside alatt) az idei év harmadik NuBeatz Boutique buliján! Igazi party ritkaság, mindenkinek itt a helye!

NuBeatz Boutique

Rezidensek: Metha, Karányi, LNF

Dátum:

február 22, szerda.

2006. február 21.

Carl Cox – That’s the bass – már hazánkban is!

A CLS Records nagy örömmel tudatja, hogy végre hazánkban is megjelenik Carl Cox - 2nd Sign című albumának második kislemeze a That's The Bass, melyet King Carl nem mással, mint Norman Cook-kal, azaz Fatboy Slimmel készített. A dal érdekessége, hogy a Tim Deluxe és Touche remixek mellett, a harmadik remixet a Sequence 11 azaz DJ Sterbinszky és Borsos Gábor készítette. Mivel ez nem mindennapi dolog a honi szcénában ezért nagyon gratulálunk a srácoknak, hiszen ez fantasztikus siker számukra is.

2006. február 21.

Hamis Depeche Mode jegyek

Már kereken 2000 hamis Depeche Mode jegy van forgalomban, amelyeknek tulajdonosai sajnos nem juthatnak be a következő turné koncertjeire. A rossz hír azokat érinti, akik az eBay portálon szerencsés módon még hozzájutottak az egyébként már kiárusított koncertekre szóló jegyekhez. A belépők hamisságában szinte 100 százalékig biztosak lehetnek azok, akik az „Ediths – 1a Textilien” nevű árverésen jutottak jegyhez. A hamisítás miatt a helyszíneken még szigorúbb lesz a jegyellenőrzés, úgyhogy valóban csak az érvényes, igazi belépősök hallgathatják meg a koncerteket.

2006. január 5.

Roisin Murphy-t a nyolcvanas évek zenéje inspirálja

A Moloko együttes korábbi énekesnője sokáig foglalkozott az elektronikus zenével, amibe saját bevallása szerint valamelyest bele is unt. Roisin Murphy talán éppen ezen zenei tapasztalatok miatt szeretne egész más irányba evezni és olyan dalokkal megörvendeztetni a közönséget, amelyek áttörik az egyes stílusok közötti korlátokat, újak, modernek és ami a legfontosabb mindenki számára érdekesek. A sztár egyébként alkotói munkájában gyakran merít ötletet a nyolcvanas évek színes zenei világából, amit ő maga nagyon kedvel.

2005. december 29.

12.31. Home, Sámánszilveszter - elindult a jegyrendelés!

devaseaman
Ahogy azt már bizonyára tudjátok, a december 31-i Home Szilveszter sztárvendége nem más, mint a legendás DAVE SEAMAN, aki legutóbb szeptember 23-án csapott akkora bulit a Home-ban, hogy egyértelműen őt akarjuk az év utolsó napján is!

Chriss, Kühl, Dandy, Sur-prise és Blackman már biztosan csatlakoznak a fékeveszettnek ígérkező partyhoz, további meglepetésekről pedig hamarosan hírt adunk a www.daveseaman.hu weboldalon.

Itt egyébként december 6. és 19. között on-line jegyrendelésre is van lehetőség, 5000 forintos elővételi áron. A megrendelt belépőket postai utánvéttel küldjük el nektek.

Figyelem! December 20. után már nem áll módunkban rendeléseket fogadni! Cselekedj gyorsan, mulass a legjobbakkal 2005 évbúcsúztató buliján!

party-info: 06309550600

telefonos jegyrendelés: 06304888777

2005. december 7.

November 5: Paul Arnold és Tigerlily

Hogy november 5-én miért érdemes a Nowsound Breaks-re ellátogatni, annak legalább négy jó okát tudom összeszámolni azon túl, hogy biztos ismét jó buli lesz.

Először is az angol Chew the Fat! (CTF) bulisorozat nyolcadik születésnapját ünnepli és ez alkalomból bejárja a régi kontinens breakbeat fókuszpontjait: Bristolt, Berlint, Barcelonát, Belfastot és többek közt Budapestet is. Másodszor mert még nem járt hazánkban Tigerlily, a CTF új üdvöskéje, akit zenei tehetsége Ausztráliából Angliába repített, onnan meg a turné keretében ide, egyenesen az Olofba. Harmadjára azért, mert nagyon úgy néz ki, hogy a Nowsound Breaks utolsó buliját tartja az Olof Pálme Házban, amit szerintem mindenki nagyon megszeretett mostanra, minden hibája ellenére. A negyedik érv pedig maga Paul „Bajkeverő” Arnold, aki Chew the Fat! nevű partysorozatával lassan az egész világot bajba keverte már, az egyre növekvő breakbeat tábor örömére. Bár ő nem először jár nálunk, de eddig mindig maradandó emlékét hagyott csapzott hajával és táncra hívó breakjeivel.

A vendégek mellett fellép DJ Palotai, akit underground körökön kívül sem kell bemutatnunk, valamint a rezidens Erká, akitől a tőle megszokott színvonalú fergeteges bulizáró setet várhatjuk ezúttal is.

Részletes információ és jegy-nyereményjátékunk a nowsound.hu oldalon található.

Forrás: http://www.trikstapimp.com.au/, http://thefatclub.com/

2005. október 30.

COLLABS 3000! MÁR KAPHATÓK AZ ELŐVÉTELI JEGYEK!

COLLABS 3000! MÁR KAPHATÓK AZ ELŐVÉTELI JEGYEK!

A november 11-én megrendezésre kerülő Collabs 3000 elővételi jegyei már kaphatók a jól bevált pesti ill. vidéki helyeken. A jegyek 3999Ft-os áron kaphatók és természetesen interneten is megrendelhetők az info@deadcode.hu e-mail címen.

A party két világsztárja, Chris Liebing és Speedy J, akik hat órás live szettel fognak fellépni először és utoljára Magyarországon. Mellettük a magyar élvonal is képviselteti magát, név szerint: Igor Do'urden, Jay Cortez&Newl, valamint a kisteremben Hot X, Coyote és Junkie.

2005.11.11. COLLABS 3000 - HOME CLUB – BUDAPEST

Dj-k: CHRIS LIEBING (D) & SPEEDY J (NL) !! 6 órás közös live !!

IGOR DO'URDEN, JAY CORTEZ & NEWL

2nd room: HOT X, COYOTE, JUNKIE

Start: 22.00h Home Club - 1037 Budapest, Harsányi lejtő 6.

Elővétel: 3999HUF Helyszín: 4500HUF

info@deadcode.hu www deadcode.hu 06 30 30 30 220

2005. október 30.

Tiesto Nyereményjáték!

Nyerj két darab egyszemélyes belépőt a Papp László Budapest Sportarénába, ahol 2005.11.12-én kerül megrendezésre Tiesto bulija a CEET 2005 keretén belül!

Kérdésünk :

Hány Mixalbuma jelent meg eddig Tiestonak?

A válaszokat a club@zene.net email címre küldjétek, a tárgy legyen : Tiesto nyereményjáték

A válaszokat november 1-ig fogadjuk el. A nyertesnek emailben küldük el a további tudnivalókat.

2005. október 17.

Depeche Mode: „Playing The Angel”

Számos szólóprojekt után ismét egymásra talált Dave Gahan, Andy Fletcher és Martin Gore. A Depeche Mode valamikor idén vonult újra stúdióba, ahol még az „Ultra”-nál és az „Exciter”-nél is ütősebb albumot sikerült elkészíteniük. A „Playing The Angel” című nagylemez egyik slágergyanús dala a kislemezként is megjelenő „Precious”, de további két szám, a „Join The Relevator” és a „Lilian” is pozitív fogadtatásra számíthatnak. A jelenlegi munka során Gahan végre három saját számot is komponált és nem csak távolról szemlélte a többiek tevékenységét.

2005. október 17.

Underground Records – Sajtóközlemény - Köszönőlevél

Az Underground Records csapata ezúton szeretné megköszönni minden „arcnak”, aki részt vett, s aki megtisztelt minket ezen a múlt heti, speciális Desyn Masiello hétvégén. Mind a pénteki, mint pedig a szombati nap újabb kedves élményekkel gazdagított bennünket, s még inkább megerősített minket abban a hitben, hogy az-az út, amit a Deeper létrehozásával elkezdtünk, bizony helyesnek mondható. Legalábbis mind a két rendezvény ezt igazolja számunka. Mind a budapesti Club Dilemma, mind pedig a kiskunhalasi Dance Tuning maximálisan pozitív visszajelzéseket kapott, már ami a helyszíneket illeti, a zene pedig, amit Desyn prezentált, egyszerűen frenetikusra sikerült…

A Housematic stábja köszöni Nektek, hogy eljöttetek, s egy fantasztikus hangulatot varázsoltatok számunkra. Jó érzés volt látni a régi arcokat, azokat, akik már csak a minőségi nevekre mozdulnak meg, jó volt látni a szakma kiválóságait, s jó volt látni Titeket is, együtt bulizni, jó zenékre, megfelelő és családias körülmények között.

Erről szól, amit kínálunk, erről szólt, amit szeretnénk adni Nektek. Egy estéről, ahol mind a körülmények, mind a közönség, a hangulat, s a zene is adott a jó estéhez. A múlt hét Desyn Masiello estéje volt, aki saját elmondása szerint is nagyon jól érezte magát. Igaz, a fáradtság sokszor elnyomta, mégis egy nagyon maradandó, s pozitív élményekkel gazdag hétvégét tudhat maga mögött…

Ő is, s mi is köszönjük Nektek, hogy velünk tartottatok, s reméljük hamarosan, október közepén ismét együtt pöröghetünk, akkor majd Sultan (CAN) szettjére.

A végére pedig egy rövid üzenet, amit maga Desyn küldött számunkra:

„… Hello mate, nice one for the weekend… I really enjoyed… thanks so much! „

2005. szeptember 22.

Tiesto: ELINDULT A KEDVEZMÉNYES ONLINE JEGYRENDELÉS

2005. szeptember 20-án elindult Tiesto CEE Tour budapesti állomására, a 2005. november 12-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Tiësto fellépésre az online jegyértékesítés a ceet.tiesto.hu oldalon! Kizárólag itt lehet kedvezményes áron hozzájutni a belépőkhöz, amihez nem kell mást tenni, mint a legközelebbi, regisztráció során megadott bankig kell elmenni, nem kell jegyirodát keresgélni. A jegyek a fizetés után pedig azonnal megérkeznek, nincs postázás. Kérjük, hogy a jegyrendelés során mindenki figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

Jegytípusok:

Normál: Interneten rendelve 6.500.- HUF, egyébként 6.990.-

VIP: Exkluzív szolgáltatás: gyorsított bejutás és külön bejárat, küzdőtéren egy a színpaddal szemben elhelyezkedő elkülönített emelvényen, Tiesto-hoz igen közel eső részben kapnak helyet a VIP jegytulajdonosok. Ebben a VIP-szektorban külön emelt színvonalú vendéglátóipari szolgáltatás, privát ülőhely és egyéb kényelmi szolgáltatások várják a vendégeket. Interneten rendelve 10.000.- HUF, egyébként 10.990.-

Fórum VIP: Ugyanaz mint a normál VIP, de itt a legnagyobb rajongókkal zavartalanul bulizhatsz együtt a legjobb akusztikájú emelvényen, legközelebb a DJ pulthoz. A jegy kizárólag a tiesto.hu fórumban rendelhető.

Ára: 10.000.- HUF

Normál és VIP jegyrendelés: http://ceet.tiesto.hu/jegyrendeles.php

Tiesto.hu Fórum VIP jegyrendelés: http://forum.tiesto.hu/ceet_vip/jegyrendeles.php

Az on-line rendelt jegyek biztosan eljutnak hozzád, így nem fordulhat elő, hogy lemaradsz az év legnagyobb bulijáról!

További információk, kérdések:

CEE Tour Info e-mail: ceetinfo@tiesto.hu

CEE Tour Webpage: ceet.tiesto.hu

2005. szeptember 22.

Hyperspace elővételi jegyek már kaphatóak!

Az október 15-én megrendezésre kerülő Hyperspace elővételi jegyei ismét elérhetők a jól ismert vidéki, illetve budapesti helyszíneken. Az előzetes igényekre való tekintettel a jegyek Budapesten, az Underground Records és a Blackhole lemezbolt mellett, egy új helyen, név szerint a Nyugati Non Stop-ban (Bp.VI.ker. Teréz krt. 55.) is megvásárólhatók változatlan, azaz 3.999Ft-os áron. Aki esetleg még nem tájékozodott, az alábbi felsorolás alapján megteheti.

BUDAPEST

NYUGATI NON STOP VI. ker, Terér krt. 55. (ÚJ!)

BLACKHOLE VIII.ker. Kiss József u.5.

UNDERGROUND RECORDS VI.ker. Király u.54.

DJ SHOP http://www.djshop.hu

DEBRECEN

DISCOLAND Kossuth u.58.

GYŐR

MUSIC DOME Bajcsy-Zsilinszky u.42.

MISKOLC

MISTRAL DJ SHOP Széchenyi u.8.

NYÍREGYHÁZA

Londsdale & Everlast Márkabolt, DJ Shop - Bethlen Gábor út 6.

SOPRON

MAX Ferenczy J.u.46.

SZEGED

BAHIA MUSIC Klauzál tér 5.

SZOMBATHELY

KO HANGLEMEZBOLT Kossuth L.u.8/3.

SZÉKESFEHÉRVÁR

WESTSIDE MUSIC CLUB Vörösmarty tér 1.

VESZPRÉM

UNDERGROUND RECORDS Óváros tér 1.

ZALAEGERSZEG

Boris Tattoo 8900 Zalaegerszeg, Eötvös u.3.

2005. szeptember 22.

Reve-Lution Blackman’s Birthday Party

Egyszer mindenki megöregszik, mondhatnánk gonoszan, de van, akin nem fog az idő vasfoga. Kedvenc Barink, BLACKMAN többek állítása szerint az utóbbi kategóriába tartozik, de hogy igazuk van-e, azt döntsd el Te. Október 8-án szeretettel várunk mindenkit egy közös szülinapi röfögésre.

A második évadba érkező Reve-Lution már jó néhány állomást tudhat maga mögött a változatlan belvárosi helyszínen, a Mediterrán Cafe-ban (Budapest, Liszt Ferenc tér 10). A hangulatról ezen az estén a szülinapos Blackman mellett a régi jó barát Sylvie (végre újra a pultban!) és Benedek, valamint az ifjú Homme és egy különleges meglepetés DJ gondoskodik. Érdemes lekukkantani, vajon ki is lesz az.

A mindig családias hangulatú partin a belépő is baráti, hiszen éjfélig (valamint szórólappal egész éjjel) 1000 HUF, éjfél után pedig 1200 HUF. Várunk mindenkit szeretettel kibővített hangtechnikával és sok-sok meglepetéssel.

2005. szeptember 19.

HYPERSPACE sound of 2005

2005 nyarának buli dömpingje után, október 15-én kerül megrendezésre az első számottevő technoparty Magyarországon. Az őszi HYPERSPACE helyszíne a már jól bevált budapesti Events Hall lesz. A rendezvény fellépői között - a DEADCODE DJ-k mellett -, olyan elektronikus zenei szupersztárok szerepelnek, mint az új albumával világkörüli turnén lévő, chichagoi DJ / Producer GREEN VELVET, valamint a 100% élő produkciót bemutató frankfurti Datapunk label tulajdonosa, ANTHONY ROTHER .

2005. szeptember 19.

Az idei évben harmadszor jelentkezik az AEROCAFÉ

A szokás szerint tartalmasnak ígérkező programnak ezúttal új helyszín ad otthont. Az egykori Ludwig Múzeum termei, a Budavári Palota \"A\" épülete egyedülállóan pazar környezetet garantál a Magyarországon először vendégszereplő TOSCA produkció számára! A varázslatos oszlopcsarnok ablakaiból a Dunapart és a belváros gyönyörű panorámája tárul elénk.

2005. szeptember 19.

Tiesto Budapesten

Közép-kelet európai turnéja keretében hozzánk is ellátogat a világ első számú lemezlovasa, DJ Tiesto. A holland sztár november 12-én a Papp László Budapest Sportarénában ad egyedülálló koncertet, minden bizonnyal teltház előtt. A számos díjat (MTV European Awards, TMF Awards) elnyert DJ budapesti fellépésére a jegyárusítás rövidesen elkezdődik: a belépőkhöz egységesen 6500 Ft-os áron lehet hozzájutni, illetve limitált számban kaphatók exkluzív VIP jegyek, ezeket 10 000 FT-ért lehet megvásárolni.

2005. szeptember 16.

Látványos klipet készített a Kozmix

Magyarországon egyedülállóan látványos klipet forgatott a Kozmix. A hazai csapat videójának egyik különlegessége, hogy közel egy év előkészület előzte meg, többek között a támogatók megszerzése miatt. A Honfoglalás című film betétdalából készült remix főszereplői Lalán és Hozsón kívül táncosok voltak, akik szám szerint 600-an voltak jelen a forgatáson. A kész anyag körülbelül három hét múlva lesz látható, az új „Holnapután” című LP pedig októberben kerül a boltokba.

2005. szeptember 16.

Tiesto CEE TOUR 2005

tiesto2005

2005. szeptember 15.

Erős vs Spigiboy: új klip

Az idei VIVA COMET díjat DJ formáció ismét hallat magáról. Az Erős és Spigiboy páros utoljára nyár elején került a figyelem középpontjába, úgyhogy éppen itt volt az ideje egy új dal elkészítésének. A 'Rég várok valakire' című felvétel hihetetlen erővel tornássza fel magát a legnépszerűbb dalok listáján, a rádiók és a DJ-k már most a közönség egyik kedvenceként emlegetik. Az igen ütősre sikerült számhoz nemrég klip is készült, amelynek helyszínéül a zenészek egy nívós budapesti éttermet választottak.

2005. szeptember 8.

Megjelent a szeptemberi Freee!

freeeszept

2005. szeptember 5.

Gadjo - So Many Times című dalát az év legjobb dalának jelölték a House Music Awards-on!

Gadjo & Alexandra Prince a House Music Award 2005 -n "2005 legjobb dala" kategóriában jelölést kapott a "So Many Times" c. dala. A House music Awards jelenleg a house zenei szcéna egyik legmeghatározóbb zenei díjátadója, melyre ebben az évben november 17-én, Londonban kerül majd sor.

A "So Many Times" az angol listákon az első 20 dal között nyitott, számos nemzetközi listán is jó eredményeket produkált a csapat mindeközben több remixet is készített el, többek között a basement jaxx egyik nagy slágeréhez, a “do your thing”-hez készített remixet,ami az angliai cool cuts charts-on no.1. helyezést ért el!

Szintén a Gadjo nevéhez fűződik az új david morales felvétel, a “better that you leave” remixe, mely novemberben fog megjelenni.

Mindemellett hamarosan várható a gadjo új maxija is, ami szintén november hónapban kerül a rádiókhoz.

A stúdiózás mellett az elmúlt hónapokban számos helyen lépett fel a csapat, portugáliában, spanyolországban, az USA-ban, németországban, oroszországban, svácban, szerbiában, hollnadiában és franciaországban tették tiszteletüket.

Check House Music Awards on the Web!

http://www.housemusicawards.com/

2005. szeptember 5.

Marcel a Millenarison

A nagysikerű Sziget-koncertet követően ma este a Fantastic 6 fesztiválon, a Millenárisban (II., Fény u. 20-22.) lép fel Marcel és csapata, a Street Sonic Squad.

Az egésznapos rendezvény célja, hogy a kelet-európai országok kultúráját megismertesse a nagyközönséggel. A fesztivál során nemcsak a helyi természeti örökségeket, a térség gasztronómiáját és kultúráját mutatják be a különböző országok képviselői, de a látogatók belekóstolhatnak az egyes nemzetek képző- és filmművészetébe, valamint zenei életébe is.

Este a változatos koncertekkel zárul a fesztivál: fellép az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Jazzékiel, az Ez a divat, élő koncertet ad majd a Punjab Kabab House, illetve Keyser & Shuriken és Marcel modern ritmusaira is ingathatjuk a fejünket. A külföldieket a cseh Khoiba, a horvát Eddy meets Yannah és az észt DJ Orav képviseli majd.

Fellépők:

18:00 Jazzékiel - live (HU)

19:00 Punjab Kabab House - live (HU)

20:00 Ez a divat -live (HU)

21:00 Khoiba - live (Mole - CZ),

22:00 Keyser & Shuriken (HU)

23:00 Marcel's Street Sonic Squad - live (Good Looking - HU)

00:30 Eddy meets Yannah (Compost - CRO)

02:00 DJ Orav (EST)

2005. augusztus 19.

A Ministry a legjobbat hozza ki magából

Különleges CD gyűjteménnyel lepi meg rajongóit Al Jourgensen és bandája az együttes fennállásának 25. évfordulója alkalmából. A Ministry válogatás szeptember 26-án jelenik meg 'RaNtologY” címmel. A lemz nem csak exkluzív remixeket és újra felvett klasszikusokat tartalmaz, hanem megtalálható rajta egy vadonatúj szám is, a „The Great Satan”, ami igazi ínyencség lehet a műfaj kedvelői számára. A Best Of albumot egy új stúdióalbum is követi majd, de arra még körülbelül fél évet biztosan várni kell.

2005. augusztus 18.

Újdonság a Happy Mondays-től

10 év szünet után újra hallat magáról a Happy Mondays, mégpedig egy vadonatúj nagylemez formájában. A formáció visszatérésének első jele az a koncert, amelyet augusztus 28-án a Get Loaded In The Park fesztivál keretében, Londonban adnak. A manchesteri rave nagyágyúk itt mutatják be először új albumukat a közönségnek, sőt a buli kedvéért állítólag két extra szám is elkészült. Shaun Ryder a teljes anyag kiadásáról még biztosat nem tudott mondani, de annyi bizonyos, hogy jó úton haladnak a finis felé.

2005. augusztus 17.

Prototype ’Master-Copy REMIX contest 2005’

Augusztus 1-jén vette kezdetét az a hazai Remix-verseny, amelyet a CompleXSolution szervez. A Prototype ’Master-Copy REMIX contest 2005’ célja elsősorban a hazai fiatalokban rejlő zenei ízlés felkutatása, illetve a Prototype tagjai kíváncsiak, hogy már meglévő számaikból mit lehet még kihozni. A verseny részleteiről a http://www.cxs.hu/prototype oldalon többet is megtudhatnak az érdeklődök, de azt előljáróban is érdemes tudni, hogy a beküldési határidő szeptember 30., a nyeremény pedig egy 100.000 Ft értékű, 13 órányi hangfelvételi idő az INITA hangstúdióban.

2005. augusztus 4.

Itt az augusztusi FreeE

Augusztus első napjaiban jelenik meg a hamarosan tizedik jubileumát ünneplő FreeE Magazin augusztusi, 109. száma. A magazin mellékleteként ezúttal egy válogatás CD jelenik meg Parádé Bónusz címmel. A CD-n többek közt, olyan előadók szerepelnek egy-egy dallal, mint Mauro Piccotto, Scumfrog, Elektrochemie LK, NewL, Budai & Vic, Hot-X és a Muzzaik feat. Stephan Parker. A magazinban kedvezményes belépők váltására jogosító szórólapok vannak. Így aki megveszi az augusztusi FreeE-t olcsóbban szórakozhat az I Love Deep Parádé Afteren (Terry Lee, Timewriter), vagy a Home Afterhour (Lee Burridge + Özgür) rendezvényén, vagy az augusztus 6-i Chris Fortier (Dokk) bulin. A számos játék mellett VIP Pass-t is lehet nyerni a Budapest Parádé FreeE kamionjára.

freeecover08
A tartalomból:

CÍMLAPON – Lee Burridge

“Tudnod kell, mit játszik az előtted lévő. Nem lehet csak úgy felmenni a pultba és megkezdeni a szettet egy hosszú, álomszerű intróval: „Itt vagyok, én vagyok az, ego…” Én inkább hagyom, hogy magával ragadjon az előző DJ játéka, és megpróbálom megtartani az este ívét.”

JUST MUSIC FM - Az ország leginnovatívabb internetes rádiója

“A Justmusic stúdiója, merem állítani, bárhol a világon megállná a helyét. A legprofibb technikai eszközökkel szerelték fel, melyhez éppúgy hozzá tartozik a lemezjátszókkal, CD játszókkal és Final Scratch-csel felszerelt dj pult, mint a nonstop adást biztosító teljesen digitális rendszer, valamint a hozzá kapcsolódó professzionális adáslebonyolító software.”

INTERJÚ – Paul van Dyk

“Paul van Dyk kék szeme évek óta csillog a partik világában, nálunk is sokszor játszott már és a világ bármely pontján ismerősen cseng a neve. Nem véletlenül. Nálunk idén megint a Sziget Fesztiválon teszi tiszteletét, mi azonban megelőztük és kilátogattunk bécsi koncertjére.”

FESZTIVÁLOK – Volt Fesztivál 2005. Sopronban Te vagy a Sztár!

'Mennyei áldás', sztárözön és mocsárlakók a fesztiválon.

Tizenharmadszor is VOLT!

FESZTIVÁLOK - EXIT 2005

“Az EXIT Fesztivál annak ellenére, hogy egy szimpla ellentüntetéssel és demonstrációval egybekötött bulival indult útjára 2000-ben, mára a régió egyik legjelentősebb fesztiváljává nőtte ki magát, amit már Európa szerte jegyeznek.”

FLY BY NIGHT – Novi Sad – Újvidék

“Nem sikerült kideríteni, hogy a különböző elektronikus zenei felhozatal máskor is működik -e vagy csupán az EXIT alatti marketingfogásról van szó. De volt zebramintás fotelekkel és asztalokkal berendezett kávézó, ahonnan csajozós house szólt, kicsit ridegebb és puritánabb belsejű hely, ahonnan techno dübörgött, de volt színes szivárványszínekben pompázó étterem ahonnan goa hömpölygött.”

LEGENDÁS MIXLABUMOK – Hed Kandi

“Létezik egy label, amely nem mix sorozatokkal, hanem egyszerű válogatásokkal jelent meg a piacon, „megtestesítője” egy rajzolt lány, marketingje és promóciója pedig kő profi.”

ATGAR – A house padavánja

“A vele való megismerkedés helyszínéül inkább képzelném Chicagót, mint Budapestet. Az Atgar-sztori egyelőre mégis jobbára Magyarországon játszódik. Valami női megérzéstől vezérelve viszont úgy vélem, már nem sokáig.”

INTERJÚ – Prodigy

“Több mint ezer kilométeres kerülő úttal a hátunk mögött, enyhén megtörve és fáradtan érkeztünk meg Brnóba, az interjúra. A sajtótájékoztató váratlanul elmaradt, de ekkor újabb meglepetés ért minket. Kijelentették, hogy csak rádiónak és tv-nek hajlandóak a fiúk nyilatkozni.”

KÖMLŐDI FERENC – Fénykatedrális után...

“A kilencvenes évek második felére szökött virágzásba a heterogenitása ellenére viszonylag egységesnek nevezhető technokultúra. Rendkívül szerteágazó, felületes szemlélő számára összeegyeztethetetlennek tűnő forrásokból táplálkozott: számítógépes forradalmakból, világháló-teóriákból, káoszelméletből, cyberpunk irodalomból és filmekből, ember-gép integrációt célzó tudományos és művészeti kísérletekből, nanotechnológiai látomásokból, robotikából, transzhumanista filozófiából, elektronikus tánc- és kísérleti muzsikákból, szintetikus tudatmódosítókból.”

CANDY FLIP! – Ha beállva kell bemenni...

“A legjobb családban is előfordul, hogy enyhén másnaposan kényszerül az ember munkába menni. Kevés szarabb dolog van ennél, de nincs szükség nagy parára, sokkal vaskosabb mutatványokat is véghezvisz egy igazi klubber”

DROGOK – A kokain

“A dél-amerikai őslakosok évezredeken át fogyasztották, és napjainkban is fogyasztják a koka cserje levelét, mely alapvető tápanyagokat, valamint számos alkaloidot tartalmaz, köztük a kokaint. A tradicionális fogyasztás ellenére az ő köreikben nem figyelhetőek meg azok a negatív következmények, melyeket a rendszeres kokainhasználattal ma párosítanak.”

AVANTHARD – Atya-gatya! Elől-hátul simogat a szél

„A bugyival senki nem törődik, pedig már maga a szó is frivol és pajzán. Mégis Ő, a bugyingó az, amire egyáltalán nem szívesen költünk komolyabb összeget, főleg, ha mácsó férfinak születtünk.”

BÓNUSZ – Vic

„Vic talán az egyik legrégebben alkotó magyar producer, mondhatni a magyar dance szcéna producer „matuzsáleme”. Vic zenei karrierjét illetően meghatározó fordulat volt, hogy 2000-ben megismerkedett Dj Budaival.”

Állandó rovatok:

KÖRKÉRDÉS

NEWS

CHARTS

PLASTIC TIPS

PARTYVIEW

PROGRAMOK

2005. augusztus 3.

HYPERSPACE & OE4.COM KAMION - Budapest Parádé 2005

2005. augusztus 27-én ismét útjára indul a Budapest Parádé egyik legnépszerűbb mozgó színpadja, az osztrák OE4.COM partifotó weboldallal közösen indított HYPERSPACE kamion.

2005. augusztus 27-én ismét útjára indul a Budapest Parádé egyik legnépszerűbb mozgó színpadja, az osztrák OE4.COM partifotó weboldallal közösen indított HYPERSPACE kamion.

A fedélzeten idén is , ahogy már az elmúlt években megszokhattuk a deadcode DJ-k ( Hot X, Igor Do’urden, Jay Cortez, Coyote ) mellett a nemzetközi technoélvonal egy-egy kiemelkedő alakja is tiszteletét teszi egy dj-szet erejéig. 2005 –ben a HYPERSPACE kamion vendégei a svéd ADAM BEYER és a német THOMAS SCHUMACHER lesznek. A DJ-ket a két osztrák ceremoniamester MC SPOT és MC MARS egészíti ki.

A HYPERSPACE & OE4.COM kamionra limitált számban VIP kamionpass kerül kiadásra .

A passok ára augusztus 1-ig 6000 HUF (25 Euro) , utána 8000 HUF (32 Euro)

Info & pass rendelés ( Magyarország ) : 06 30 30 30 220 info@deadcode.hu

Info & pass rendelés ( Ausztria ) : +43 676 600 5763 office@oe4.com

www.deadcode.hu

www.oe4.com

2005. július 29.

ATB ismét hazánkba látogat!

Augusztus 5-én és 6-án újból hazánkban köszönthetjük az egyik legnépszerűbb trance DJ-t, ATB-t. Mondhatjuk, hogy ATB rendszeres fellépője a legnevesebb magyarszági kluboknak, szinte minden évben visszatér hozzánk, köszönhető annak, hogy a magyar közönség rendszeresen nagy lelkesedéssel fogadja, szettjeit teltházas közönség előtt játssza le a hazai klubokban. ATB azaz Andre Tanneberger egyébként az elmúlt hetekben dobta piacra beszt of válogatásalbumát „Seven Years” címmel, melyen karriere elmúlt 7 évének legnagyobb slágereit gyűjtötte össze, kiegészítve számos újdonsággal, mint a jelenleg is a rádiók kedvencének számító „Believe in Me” vagy a „Humanity”. Augusztus 5-én a

2005. július 28.

Röyksopp: ingyenes koncert

Augusztusban ingyenes koncertet ad Berlinben a Röyksopp nevű formáció. A Torbjorn Brundtland és Svein Berge alkotta elektro-duó néhány hete dobta piacra aktuális nagylemezét, amit ezúton is szeretnének a nagyközönség elé tárni. A „The Understandig” felvételeire épülő fellépés pontos helyszínéről, illetve annak időpontjáról a csapat egyelőre még nem nyilatkozott, de rajongóik megnyugtatására ígéretet tettek a részletek interneten történő mielőbbi közzétételére. Akik tehát kedvelik ezt a fajta zenét és egész véletlenül augusztusban Berlinben járnak, érdemes nyitott szemmel járniuk, hiszen akármikor belecsöppenhetnek egy fergeteges buliba.

2005. július 27.

Rákapcsolt a Prodigy

A Prodigy teljes gőzre kapcsolt, ha minden jól megy még az idén két albummal jelentkeznek. Ezek közül az egyik a már régen beígért Best Of lemez lesz, amely „Their Law” címmel október 17-én kerül a boltokba, a másik pedig egy vadonatúj stúdióalbum. Liam Howlett egy nemrég adott interjújában elmondta, hogy rengeteg új számot készítettek el, amiknek egy része már a válogatáslemezen is hallható lesz. Liam nyilatkozata szerint jó pár felvétel viszont megérdemelte, hogy külön korongon szerepeljen, így tehát ezek meghallgatásához még néhány hónap türelemre lesz szükség.

2005. július 26.

Scissor Sisters: titkos fellépés

Egy titkos fellépés keretében 250 ember előtt tesztelte új zenei anyagát a Scissor Sisters. Shears és társai az egy héttel ezelőtti lemezbemutató koncertet a következő két hétben több alkalommal megismétli, de saját nevük helyett olyan álneveken állnak a közönség elé, mint a „Megapussy” vagy a „Portion Control”. Az első ízelítő résztvevői pozitívan értékelték a bemutatott 7 vadonatúj slágert

és persze elmondták, hogy nagyon várják, hogy a CD a boltokba kerüljön. A nézők egy újsággal azt is közölték, hogy bár jól tudták mi vár rájuk, a show-t mégis fantasztikusnak találták.

2005. július 20.

Roger Sanchez: új LP

Mivel a nagyágyúk közül Roger Sanchez sem lóghat ki, Junior Jack és Armand van Helden után ő is vadonatúj albummal jelentkezik. A nálunk a CLS Records gondozásában megjelenő CD a hírek szerint szeptemberben kerül a boltokba. A DJ lemezének első single-je, a ’Turn On The Music’ rövidesen megérkezik a klubokban és a rádiókhoz, úgyhogy az őrületre már nem kell sokáig várni. A kislemezből a megjelenést követően klip is készül, ami minden bizonnyal a hazai rajongók tetszését is elnyeri majd.

2005. július 20.

 
Legújabb cikkek

 Click to Visit

HÍRDETÉSEKFÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster