Leégett a Sophiensäle

A tegnapi napon leégett Bécsben a Sophiensäle, az osztrák főváros egyik legismertebb, főként táncmulatságairól híres épülete. Itt rendezték meg körülbelül kéthavonta az Ultraschall nevű partykat is, ami miatt az osztrák klubberek számára kimondottan szomorú e hír.

A XIX. századi műemlék valószínűleg a tető javítása közben augusztus 16-án délelőtt gyulladt ki, majd nem sokkal később be is omlott.

150 tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat, akik közül többen is füstmérgezést kaptak. Az égés közben mérgező gázok keletkeztek, ezért a két szomszédos épületből kiköltöztették az embereket.

A kár több tízmillió schilling. A népszerű szórakozóhely újjáépítése szóba sem jöhet, csak a nagyterem rekonstruálása 30 millió schillingbe kerülne. A ház eredetileg fürdő volt. A padló alatti úszómedence kivételes akusztikát adott a nagyteremnek, ahol pl. a Sony cég rendszeresen készített hangfelvételeket.

A házat 1826-ban építtette egy iparos, eredetileg gőzfürdőnek és uszodának. A 600 négyzetméteres medencét le lehetett fedni, így telente táncmulatságokat rendeztek az épületben. 1848-ban idősebb Johann Strauss vezényelte itt a szezonnyitó bál zenekarát.

Manapság már természetesen a rendezvényközpont programjai között fellelhetők voltak az elektronikuszenei rendezvények is, éppen ezért egy kellemes élményeket adó, nagyon szép partyhelyszínnel lettünk szegényebbek.

Cherry

2001. augusztus 17.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster