Technokönyv karácsonyra: Mennyek Kapui

Mennyek Kapui /Az Elektronikus Zene évtizede/

A könyv a nyolcvanas évek második felében kibontakozó, majd a kilencvenes évek kultúráját meghatározó elektronikus zenei (úgynevezett „techno”) mozgásokat, illetve e trendek szélesebb szociokulturális vonatkozásait igyekszik bemutatni.

A kötet célja nemcsak a témában már tájékozottak, hanem a kívülállók, a tágabb értelemben vett nagyközönség számára is hasznos információkkal szolgálni. A szerzők a könyvet négy szerkezeti részre osztották: az elsőben az elektronikus zene általános történetét vázolják fel, a történelmi előzményektől a jelenig, a másodikban a nemzetközi „szín” jeles képviselőinek és kiadóinak portréit rajzolják meg, a harmadikban a hazai paletta kiemelkedő egyéniségeit mutatják be, míg a negyedikben az alirányzatok dzsungelében történő eligazodást megkönnyítő függeléket adnak.

A Mennyek Kapui a modern elektronikus zenékről szóló első magyar nyelvű munka. Az ismeretterjesztő írás az irányzat hazai népszerűségének csúcspontján, a közönség elvárásaival találkozva, minden bizonnyal szép kereskedelmi sikert ér majd el.

A szerzők – Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor – az irányzat jól ismert, évek óta rendszeresen publikáló honi szaktekintélyei.

2001. december 11.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster