Sonique

DJ - énekesnő - aki nem hányja el magát a szinpadon

Sonique - Sonique Clarke 32 éves énekesnő - aki egyben elismert DJ - gyakran lép fel klubokban. Neve a '90-es évek közepén még nem volt ismert, de most Nagy-Britannia egyik legjobb DJ-jeként tartják számon. Újabban azonban énekesnőként is bizonyítja tudását. Legutóbbi interjújában fellépéseiről mesélt:

Egy átlagos fellépés nagyon igénybe vesz" - mondja, miközben a kávéját kevergeti. "Éjszakánként áltagosan 2-3 fellépést vállalok az ország különböző részein. Sosem szálltam meg szállodában, mindig kocsiban töltöttem az éjszakát. A sofőr épp hogy csak a fellépések előtt ébresztett fel. Fellépés után bevágódtam a kocsiba, és amíg a következő helyszínre érkeztünk, aludtam tovább. Így ment ez minden alkalommal. Mielőtt híressé váltam, olyan pletykák terjedtek rólam a klubokban, hogy nem vagyok profi. Vegyük például Brandon Blockot, aki ha úgy adódik, még a színpadon is elhányja magát, mégis szeretik. Nem értem miért pont rólam mondanak ilyeneket, amikor mások a színpadon is közönségesen viselkednek. Akkor következett be a mélypont életemben, amikor 8 hónapos terhesen elvetéltem. Ez volt a legborzasztóbb dolog, ami történt velem az életben. Túl kellett rajta tenni magamat, és elhatároztam, hogy ezentúl komolyabban veszem a dolgokat. Sosem voltak gondjaim, könnyen vettem az életet. Ezek után valami újat akartam csinálni, beleástam magam a munkába - elkezdtem énekelni. Ha ezt nem tehettem volna meg, biztos, hogy öngyilkos lettem volna.

Sonique-ot nagyon kifárasztották a Sky című slágerének stúdiómunkái. Ez folytatása előző sikerszámának /It Feel So Good/, amely sokáig vezette a brit slágerlistákat és Amerikában is feljutott a toplistákon. Ez a dal egy floridai klubban aratott először sikert és innentől kezdve a csapból is ez folyt. Amikor az amerikai Billboard slágerlistáján ötödik helyezett lett, az Universa Republic lemezkiadó egy 10 millió dolláros ajánlattal kereste meg. Ennek eredményeként született meg debütáló albuma, amelyben főleg soul és house stílusjegyek ötvöződnek. Címe: " Hear My Cry", amelyik a harmadik legnagyobb példányszámban eladott angol nagylemez az államokban, Sting és Charlotte Church után.

"Nem vettem komolyan Amerikát, egészen az első lemezszerződésig"- mondja. "Nem tervezem a jövőmet úgy, hogy az énekléssel hosszú távon foglalkozzak. Pár hónapos kiruccanás után szeretném tovább építeni a DJ- karrieremet. Nem hagyom, hogy irányítsák a szakmai életemet, nem lesznek olyan főnökeim, akik megszabják, mit csináljak. Magánéletem is kezd rendeződni, nemrégiben Los Angelesben találkoztam valakivel, aki nem közömbös számomra".

2000. augusztus 19.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster