A 2000-es év - Dance összefoglaló

A sportnak is megvan a szokásos évi összefoglalása, pedig ők szart sem csinálnak egész évben. Csak labdákat rugdosnak és hanyatt vágják magukat olykor-olykor, meg ilyesmi. Így, elérkezettnek láttuk az időt, hogy lerázzuk a pókhálót az agyunkról és megpróbáljunk visszaemlékezni a dance világ elmúlt évi eseményeire...

Január

A millennium első napján egy általános másnapossággal ébredünk fel egy olyan partit követően, amely a földkerekség legjobbja kellett volna, hogy legyen. A kövér klubtulajdonosok vagy a golyóikat, vagy a sebeiket nyalogatják éppen, attól függően, hogy milyen volt a szilveszter éjszaka.

Puff Daddy-t a bíróság 15 éves börtönbüntetéssel fenyegeti, Whitney Houstonnál a vámosok bizonyos fűféléket találnak.

Dalok

Moloko 'The Time is Now' (Echo)

Artful Dodger 'Movin' Too Fast' (Locked On)

Február

Még mindig túl hideg van ahhoz, hogy igazán nagyot bulizzunk, így a gondolatok a melegebb éghajlatok felé terelődnek az 'A Part' (The Beach) kiadását követően, melynek filmzenéjét Pedro Tong készítette.
Zoe Bail felakasztja Rádió 1-es fülhallgatóit és Sara Cox váltja föl, aki egyébként Zoe legjobb cimborája. Sara mellesleg azzal biztosítja, hogy figyelmünk ráirányuljon, hogy a Prodigy-s Leeroy-jal randizik azt követően, hogy Jon Carterrel fejezte be az évet.

Dalok

Joey Negro 'Must Be The Music' (Incentive)

Chicane 'Don't Give Up' (Xtravaganza)

Március

A Miami Winter Music Awards tele van erkölcstelenséggel és persze jó zenékkel. A legjobb buli a Masters At Work 10. évfordulós partija hússütéssel egybekötve. A legjobb lemez pedig Spiller 'Mighty Miami' c. albuma, rajta egy számmal, amit egy helyi klubról, a Groovejetről neveztek el, amely ironikusan az év vége felé bezár.
11. évfordulóján megnyílik a Gatecrasher új klubja, a Bed, Tony Humphries-szel. Ha valaki még egyszer felteszi azt a kérdést, hogy 'jöttök az ágyba (bed)', akkor az illetőt egy kiskanál segítségével személyesen fogjuk...

Dalok

MJ Cole 'Crazy Love' (Talkin' Loud)

Basement Jaxx 'Jump 'N' Shout (XL)

Április

Megjelenik a Kevin & Perry Go Large, amely humorosan ábrázolja azokat a tinédzsereket, akik Ibizán szeretnének DJ-vé válni. A film közepére körülbelül mindenki rájön, hogy csak egyetlen egy fellépésük van. Senki sem megy el megnézni.
A világ szemtanúja lehet az eddigi legnagyobb ecstasy fogásnak, amikor 333.000 ezer USA-ba tartó tablettát foglalnak le az olasz hatóságok. Ejnye!
Elton John felénekli Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' (Mi a baja a szívemnek?) című számának feldolgozását, bár a 'Why Does My Nose Feel So Bad?' (Mi a baja az orromnak?) sokkal inkább helyénvaló lett volna, végtére is az a sok anyag, amit a hetvenes években felszívott vele...

Dalok

Angelic 'It's My Turn' (Universal)

Sander Kleinenberg 'My Lexicon' (Essential)

Május

Szakad az eső a Floridában a Homelands-bulin és az egész terület egy hatalmas mocsárrá változik. A résztvevők közül néhányan krokodilokat vélnek felfedezni, mások 'csupán' Judge Jules diszkós vagányságának szemtanúi, amikor autóját otthagyja a forgalomban és egyszerűen keresztülsétál a mezőn, hogy fellépjen.
A rendőrséggel való jó kapcsolatát követően a Cream-et 6-án megszállják. Tessék, ezt számítsa ki valaki: 140 rendőr kell öt ember letartóztatásához.

Dalok

Jazzy M 'Jazzin' The Way' (Perfecto)

Madison Avenue 'Don't Call Me Baby' (VC)

Június

A vad csábítás Ibiza néven ismert mestere széttárja hajlékony végtagjait és mindenkit szeretettel üdvözöl dekadens partjainál. Furcsa egy időszak ez, egy homályos személy regisztráltatja az összes klubnevet, Judge Jules feldob valakit, mivel hozzányúl asszonyához. De ennek ellenére mindenki végtelenül, végtelenül benőzik.
Eközben máshol, a Glastonbury sikeres, a Gatecrasher Summer Sound System szintén és Anglia EB szereplése, hát... kettő háromból nem is olyan rossz.

Dalok

Sonique 'Feels So Good' (Serious)

Armand Van Helden 'Koochy' (ffrr)

Július

300.000 ember vesz részt a leedsi Love Parade-on és biztos is, tényleg szerelem van a levegőben. "A Millennium lenyűgöző volt, de ha őszinte akarok lenni, akkor a Love Parade sokkal lenyűgözőbb," –nyilatkozza Pete Tong. Új és friss személyzet a Rádió 1-ben, Sir Jimmy Saville-t szintén a szerelem kerítette hatalmába: "Igazi szerelem," - mondja.
Posh Spice bebizonyítja, hogy kétbalkezes: two-step-et kezd el gyártani és a The Dane Bowers-szel kezd közös munkába. Megjelenik egy 'Lady'-nek keresztelt dal a Modjo-tól és milliónyi táncparkettet billent fenékbe.

Dalok

Spiller 'Groovejet' (Positiva)

Bob Sinclar 'I feel For You' (Defected)

Augusztus

A liverpooli Speke-ben egy mező ad otthont a Creamfieldnek 26-án. Ez Scouse utolsó napja 40.000 tomboló emberrel. A házigazdáink között található Erick Morillo, Roger Sanchez, Big Beat Boutique, Bugged Out és a Rádió 1.
Megjelenik Madonna második albuma, de diszlexiáját beismerve, nyíltan a 'Music' címet adja neki. Aztán 11-én megszüli második gyerkőcét, Rocco-t, a mormogó gengszter-majmoló selyemfiú, Guy Ritchie előzetes segítségének köszönhetően.

Dalok

Afro Medusa 'Pasilda' (Azuli)

Darude 'Sandstorm' (Neo)

Szeptember

Brummiék olyan izgatottak az új Code-nak (Kód) keresztelt klub megnyitása előtt az ingyen rummal kapcsolatban. Egész éjjel sorba állnak, hogy mindenképpen bejuthassanak 29-én. Ez a helyszín az otthona a God's Kitchennek és a megnyitó egyben a mennyei séf harmadik születésnapja, melyet Paul Oakenfolddal, Sonique-kal, és John Kelly-vel ünnepel.
Az egyszemélyes politikus mókamester, Anne Widdecombe furfangos terve, mely szerint a drogbirtoklást helyszíni bírsággal kellene büntetni elismerést vív ki a Tory Párt köreiben. Egészen addig, míg az ellenzéki kormány tagjai bevallják, hogy egytől egyig élvezik a füvek nyújtotta örömöket.

Dalok

Storm 'Time To Burn' (Data)

Wookie 'Battle' (S2S)

Október

A minden évben megrendezett Ericsson Muzik Awards ötödször kerül megrendezésre a divatos londoni Hoxtonban. A zenei világ nagyságai és jóságai gyűlnek itt egybe, hogy gratuláljanak egymásnak, vagy éppenséggel fenéken billentsék a másikat.
Mindenki azt kezdi kiabálni, hogy 'Whassup?' (Mizújs?), egész áldott nap. Ami egészen vicces az első öt millió 'Whassup?'-ig. Mindenki Burberry-t kezd el viselni, még Pete Tong Essential Mix CD-je is. Ami egyébként nem az.

Dalok

The Achitechs 'Body Groove' (Go! Beat)

Delerium 'Silence' (Nettwerk)

November

Lebontják Angila első számú szuperklubját, az Haciendát, melyet a New Order és a Factory Records 1982-ben nyitott meg. Ez a tátongó katedrális üres szórakozóhely volt egészen a house zene térhódításáig, valamint Mike Pickering és Graeme Park vezette szombat esti bulikig. 25-én egy árverést tartanak. A klubok világa egy rövid időre a filmek világába költözik, ahogy Oakey az SW9 című filmben, majd Samuel L. Jackson és Robert Carlyle a liverpooli buli filmben, az '51st State'-ben szerepel.

Dalok

Daft Punk 'One More Time' (Virgin)

Tony De Vit 'The Dawn' (Tidy Trax)

December

Szemmel láthatólag nagy a felhajtás az új millennium kezdete kapcsán, hiszen valójában a 2001-es év jelenti csak a millennium tényleges kezdetét. A Ministry Of Sound a Millennium Dome-ban tartja buliját és megbélyegzi a végzetesnek hitt ünneplést. A szél és az eső, ha eddig azt jelentette, hogy nem tudsz elmenni a bulira, a Playstation 2 megjelenése után mégsem azt jelenti, hogy lemaradsz a buliról. A Playstation 2 ugyanis buli - otthon.

Kismillió CD jelenik meg, mely az év legjobb dalait tartalmazza. Kicsit olyan, mint a cigi. Csak kiválasztod a márkát, hátradőlsz és már élvezheted is.

Dalok

M & S 'Salsoul Nugget' (Essential)

Eminem 'Stan' (Universal)

2001. január 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster