Egy DJ Detroit-ból: Lawrence Burden

DJ Lawrence Burden
the mastermind of Octave One and Random Noise Generation
(430 west records)

Detroit ritmusa volt az inspiráció a legjobb producereknek és dj-knek a modern tánczene világában, mint például Lawrence Burden-nek is a legendás Octave One formációból.

Visszatekintve, karrierje 1987 nyarán indult, mikor társaival megalapították dj csapatukat "VLE Nu AGE" néven. Ezen a néven Lawrence és az ő "hasonmásai, a Burden brothers" körbe utazták az egyetemes party szcénát, pörgették a hosszú évek alatt összegyűjtött anyagokat, széles néptömegeknek tanították az underground hangzást. Útjuk során ők is találkoztak a legendás Music Institue alapítóival, akik tehetségüket felhasználták és segítették további ügyüket is. Burdenék korábban turnéztak egy jazz zongoristával, Bob James-el. Megtanulták kifejezni önmagukat, és azt hogy mindig a zenész a gyártó és nem a műszerek. 1989-ben nagy vágyuknak eleget téve Lawrence és testvérei Lynell, Lenny és kooperációs partnerük Anthony "Shake" Shakir társaságában rögzítették az "I Belive" című tracket Octave One fedőnéven Derrick May saját Transmat records kiadójánál.

Folytatva utazásait, Lawrence kapott egy dátumot DJ T 1000 néven ismert Alan Oldham-mel együtt, a detroiti Majestic Theatre-be. Egy pár hónappal később felkapták a szintiket és testvéreivel újra alapították az Octave One-t. Ezzel egy időben, beindították a 430 West records lemezkiadót. Eddie "Flashin" Fowlkes, Terrence Parker, Jay Denham, Aux 88, "Mad" Mike Banks, és a többiek, mind tiszteletüket tették a kezdeteknél az új címkézőnél. 1997-ben cd-én is megjelent az Octave One "The Living Key (To Images From Above)", később a "The Collective". Mind a kettő különféle történeteket mesél, szavak nélkül. Ez jó példája volt annak, hogy egy kreatív lélek ajánlata többet ér, mint egy greatest hits csomag. Dolgozott független filmesekkel, mint John Huff, így a "Black on Black" című Octave One track értelmezése video alakjában is megtörtént.

Random Noise Generation

"A modern tánczene következő definíciója"

Mi a tánczene? Néhányan azt mondják egyszerűen "hangzás, ami mozgást idéz elő". A következő lépéshez érve megtaláljuk a koalíciót, melyet úgy ismerünk: Random Noise Generation. Sokan mondják ez az Octave One alteregója. A formáció egy őrült "vocal sample" terve a Burden testvéreknek. A vocal sample használata ebben a projektben először jelent meg, úttörőjeként a modern stílusoknak, amelyek a mai napig használják ezeket. A R. N. G. aknakereső módjára haladt előre az eredeti koncepció hatására a nemzetkőzi klubéletbe.

Megjelenik debütáló EP-jük 1991 májusában a 430 West records gondozásában.

A R. N. G. hamar közismerté vált a "Hysteria" és "Phases" című számokkal és az egyik klasszikus dance himnusszal… "Falling In Dub" címmel.

"Ez a zene úgy van hangszerelve, hogy megmozdítson titeket" kommentálja Lenny.

"a jelenlegi irányvonal inkább a d&b vagy a trance, de ez a fajta techno hangzás egyedülálló és besorolás nélkül is megmozgatta a világot…"

A detroit-i lemezlovas árilis 13.-án lép fel hazánban. A részleteket megtalálod a "programok" menűpontban!

2001. február 23.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster