Faithless: "Majdnem feloszlottunk"

A Faithlesss bejelentette, hogy a banda bizonyára nem maradt volna együtt, ha nem tartanak szünetet utolsó albumuk, a Sunday 8PM kimerítő promóciós turnéja után.

Egy exklúzív internetes interjúban a Faithless frontembere, Maxi Jazz elmondta, hogy a Sunday 8PM turnéja teljesen kifárasztotta és kiégette az együttest.

"Nem arról volt szó, hogy egymás idegeire mentünk, mert nagyon jól kijövünk egymással, de egy idő után beleuntunk az egészbe. Nagyon kimerültünk és elfáradtunk; új lendületre és ingerre lett volna szükségünk, hogy a banda túlélje saját magát. Nem éreztük volna úgy, hogy új albumot akarunk együtt csinálni, ha tovább folytattuk volna a turnét. Épp itt volt az ideje, hogy leálljunk."

Már három éve együtt turnéztak, amikor befejezték az élő fellépéseket.

"Nem akartam többet hallani turnébuszokról. Tényleg elegem volt az egészből, jó, hogy vége lett."

Új albumuk, a Outrospective felvétele közben azonban nagyon jól érezték magukat, barátságos hangulatban dolgoztak.

"Nem mondanám, hogy boldog album lenne. Inkább funky, mert az ütemek nagyon erősek. Inkább táncolható, mert a dance felvételek elég erőteljesek. Nem így akartuk, de elég melenkolikusra sikerült."

Az Outrospective Angliában június 18-án jelenik meg.

Az első kislemez a We Come 1 lesz, amit június 4-én mutatnak be. Az együttes játszani fog a V2001 fesztiválon és más európai rendezvényeken is fellépnek majd. Ősszel azonban visszatérnek az Egyesült Királyságba egy nagyszabású turnékörútra.

2001. április 18.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster