LOVE PARADE - BÉCS

JOIN THE LOVE REPUBLIC

Szeretet és tolerancia, béke és tisztelet, egymás és a másság elfogadása - gyakorlatilag ebben rejlik az 1989-ben alapított Love Parade küldetésének célja. Az elektronikus zene határtalan népszerűségére építő parádé kezdetben Berlin különlegessége volt, tavaly azonban nemzetközileg is kiteljesedett, több ország csatlakozott a világ elsőszámú techno-fesztiváljának megrendezéséhez. Bécsben 150.000-en vettek részt a tavalyi "One World One Love Parade" mottót hirdető kamionos felvonuláson, annak szabadtéri záró-ceremóniáján, illetve a 'Love Nation' hivatalos afterpartin.

A Love Parade évek óta változatlan, csupán a mottó változik. 'Join The Love Republic' - szól az idei ige, s Bécs ennek megfelelően július 7-én a Szeretet Köztársaságává válik, melynek kapuja bárki előtt nyitva áll.

Délután két órakor lezárják a Prater Hauptallee területét, azaz a vidámparkot övező út területét, s ezzel kezdetét veszi Love Parade, megnyílik az út a színes kamion-karaván előtt, mely a Lasalle Strasse - Reichsbrücke - Wagramerstrasse mentén halad, illetve dübörög. Hiszen e varázslatos nyári esemény alkalmából a nemzetközi elektronikus zenei világ legismertebb képviselői, köztük dj-k, live act-ek, producerek, klubtulajdonosok, kiadók és szakmai magazinok fognak össze és alakítják át kamionjaik platóját extrém tánctérré!

Este, immár hagyományt követve, fantasztikus szabadtéri partival, a legnevesebb DJ-k közreműködésével zárul a felvonulás. Akinek pedig mindez nem elég, máris megtervezheti az útirányt a 15.000 fő befogadására képes Libro Music Hall felé, ahol a Love Parade hivatalos afterpartijáé a terep.

2000-ben 38 robosztus jármű gördült egymás után Bécs utcáin a százezres nagyságrendű tömegben. A magyar techno-szcénát a Deadcode Production Hyperspace kamionja képviselte, a fedélzetén Hot X, Igor Do'Urden és Jay tették fel a parádéhoz mérten kemény hangzású bakeliteket. A plató akkor zsúfolásig megtelt, várhatóan így lesz ez idén is, hiszen a kamion újra indul. Sőt, ismét a Deadcode Production kapja azt a megtisztelő feladatot, hogy sajtószóvivőként képviselje Magyarországon a Love Parade érdekeit; és szintén biztos, hogy Hot X szereplése nem ér véget a felvonulással, fellép a szabadtéri záró-ceremónián és a Libro Music Hallban is.

2001.07.07. Love Parade Bécsben. A Szeretet Köztársasága aznap Téged is vár!


Kapcsolódó linkek:

DeadCode Production
Bécsi Loveparade

2001. május 8.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster