Roni Size Budapesten

A drum and bass egyik melegágya Bristol, ez az angol kikötőváros, ahol a jamaikai bevándorlók csemetéi a gördeszkázás, graffitizés és a bandázás mellett egyre inkább rákaptak a zenélésre is. A 90-es évek közepe táján, Bristolt az az érdekes zenei keverék jelölte be az elektronikus zene térképén, ami trip hop néven híresült el. A "Wild Bunch", Massive Attack, Tricky, Portishead.

Eközben mások is jelen vannak a bristoli pezsgésben. A fiatalok nagy része illegális rave-eken bulizott. A gördeszkás parkokban tartott összejöveteleken állt össze a bristoli dob basszus színtér legmeghatározóbb csapata, a későbbi Reprazent, azaz Roni Size, Krust, Die, Suv és mc Dynamite.

A város legnépszerűbb zenésze Roni Size, aki Krusttal közösen 1993-ban megalapította a Full Cycle kiadót, amelynek sikere azóta is töretlen, majd 1997-ben kiadta a drum and bass egyik alapvetését, a valóban új ötleteket hozó New Forms-ot, ami talán a legsikeresebb kiadványa a stílusnak. A tavalyi album pedig folytatta a New Forms útját, a rengeteg vendégművésszel (Zack de la Rocha, Method Man, Rahzel) készült nagylemezen olyan sikerszámok találhatók, mint a Who Told You, a Dirty Beats vagy a legújabb kislemez, a Lucky Pressure.

Roni Size és DJ Die, lévén mindketten a Skorpió csillagjegyben születtek, Scorpio néven megcsinálták a csodálatos énekhangú Lennie Laws-al közös Breakbeat Era projektet és albumot, amely érzelemdús vokális szerzeményeivel újabb rajongókat toborozott a drum and bassnek.

A Reprazent két alakja, Krust és Die, már járt nálunk Mc Dynamite kíséretében, most május 19-én végre számtalan ígéret után megvalósul, amire oly régóta vár a hazai fanatikusok tábora: Budapesten vendégszerepel Roni Size és hűséges ceremóniamestere.

Mivel jelenleg a Full Cycle szinte minden tagja stúdiózik, ezért biztosak lehetünk benne, hogy rengeteg új, frissen vágatott szerzemény kerül majd a lemezjátszókra.

A Petőfi Csarnokban megrendezendő partin a bristoli legenda mellett a magyar színeket a Jungle War hagyományok szerint Palotai, Cadik és Boolek képviselik, valamint lehetőséget kap a Bladerunnaz két tehetséges lemezpörgetője Bal és Safair is.

A bulit a megszokott, a nemzetközi standardnak megfelelő JBL HLA szériás hangtechnikával hangosítják, a látványhoz pedig hozzájárul az a speciális, computer-vezérelt videó-vetítés is, melyet többek között az Ed Rush / Matrix partiról már jól ismer a magyar törtütem rajongótábor.

A jegyek ára elővételben 3.500, a helyszínen 4.000 Ft.

2001. május 10.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster