SAJTÓINFORMÁCIÓ - LOVE PARADE 2001

'Semmit sem értünk az egészből!'

Mint az már köztudott, a berlini Love Parade hagyományosan július második szombatján történő megrendezését megtiltották. Ugyanakkor a demonstráció július 21-i lebonyolítására sem adták meg egyelőre az engedélyt. Mi, a rendezvény nemzetközi sajtóképviselete, nem értjük ennek okát. Egyszerűen nem történhet meg, hogy elmarad Németország toleranciát, békét és szimpátiát szimbolizáló felvonulása!

Ráadásul azért kellene elmaradnia, mert a német politikusok piros lapot mutattak a szeretet égisze alatt összegyűlő több mint egymillió fiatal békés, barátságos és tiszteletteljes megmozdulásának.
A berlini belügyekért felelős szenátor betiltja a Love Parade-ot, mert az nem felel meg az ő tüntetésjogról alkotott korlátolt felfogásának, mert állítólag nem lehet komolyan venni, mert nincs politikai indíttatása, és egyébként is kommerciális...?!! A Love Parade-ot mindenütt saját ötlet alapján, saját munkából 'finanszírozzák' a szervezők - ennyit a parádé kommerciális mivoltáról. És még valami: egymilliónál is több fiatal hirdeti a szeretet igéjét az utcákon - ezt nem lehet komolyan venni??
A Love Parade messzemenően megváltoztatta a világ Németországról alkotott nézeteit. A szomszédos Ausztria is könnyebben ismertetett meg környezetével egy új, reményteljes összképet a német nyelvű államokról. A német történelem lényeges alkotórészévé vált a fiatalok önállóan kezdeményezett és felfejlesztett demonstrációja: a békét és barátságot megtestesítő Love Parade. És ezen a berlini szenátor sem változtathat. Mégsem vesz tudomást a tényekről, és véget akar vetni a Love Parade demonstrációként való megrendezésének, kétségbe vonja a 12 éves múltra tekintő összejövetel törvényességét!
Mi, a külföld, műegrökönyödve állunk e hír hallatán. Ahol csak szimpatizánsai élnek a Love Parade-nak, vagy ahol tavaly meg is rendezték, nem értik a berlini hozzáállást. Izrael, Anglia, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Ausztria, Spanyolország, Mexikó, Argentína, Hollandia és Svájc egyaránt értetlenül szemlélik az eseményeket.
2001. július 7-én Bécsben kezdődik a Love Parade, remélhetőleg 21-én Berlinben folytatódik a felvonulás.

Gregor Huhsovitz, a bécsi Love Parade szervezőjének hozzászólása:

"A Love Parade számomra valami egészen különleges jelentőséggel bír. 1992-ben néztem meg először a berlini felvonulást, és rögtön rabja lettem. Azóta a Love Parade-dal sok minden történt, új útvonala lett, egyre több résztvevője, számtalan éjszakai parti kapcsolódott hozzá... Egy dolog azonban sosem változott: a béke, a tolerancia, a tisztelet és a népek közötti egyetértés eszméje, mint vezérgondolat. Épp ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy ez az eszme idén újra körülöleli a világot és mindannyian hozzájárulunk a Love Parade békés együttműködéséhez. Ehhez tartozik a nyilvános terek birtokba vétele a felvonulás során, tehát...

...JOIN THE LOVE REPUBLIC!"

2001.07.07. LOVE PARADE BÉCS, AUSZTRIA
2001.07.21. LOVE PARADE BERLIN, NÉMETORSZÁG
2001.07.21. LOVE PARADE NEWCASTLE, ANGLIA
2001.10.04. LOVE PARADE TEL AVIV, IZRAEL
2001.12.16. LOVE PARADE CAPE TOWN, DÉL-AFRIKA

2001. május 20.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster