HYPERSPACE / COMPLEX RENDEZVÉNYKÖZPONT / SZENTENDRE

Költözik a Hyperspace. Bár a Patex gyárépülete jól bevált és neve a rendezvénnyel összeforrt, az utóbbi időben mégis egyre több probléma merült fel a gyár adottságait illetően. Váltani kellett, továbblépni a modernizáció felé úgy, hogy mindeközben a Hyperspace sajátos világa megmaradjon. Csakhogy a komoly változások sosem zökkenőmentesek, ezért a hagyományos nyári Hyperspace Central European Electronic Music Festival kivételesen arrébb csúszik a naptárban, megrendezése a tervek szerint ősszel várható.

Addig is íme, a legforróbb évszak felpezsdítő parti-ajánlata, két világhíres techno-művésszel az élen, akiket ráadásul eddig sosem hallhatott a magyar közönség:

SAMUEL L. SESSION, a nálunk is rendkívül népszerű svéd vonal első-osztályú lemezlovasa a '80as évek végén kezdte pályafutását, igaz, ekkor még csak barátai örömére. Tudása, technikája azonban egyre jobb és jobb lett, mígnem profi szintre ért, és 1992ben Samuel betört a nemzetközi elektronikus szcénába. Öt év múlva elég tapasztalattal és sikerrel a háta mögött megalapította saját kiadóját, a progresszív hangzásra építő CYCLE-t, melyet ma a legerősebb és legelismertebb labelek között tartanak számon a szakma nagyjai.

Session képességeire garanciaként szolgálnak a Dave Angel által jegyzett Rotation-nál illetve Heiko Laux Kanzleramt labeljénél megjelent munkái. E két vezető kiadó mellett a Primate, a Phont vagy épp a francia Choice is büszkélkedhet a svéd géniusz alkotásaival.

Samuel L. Session szettjeinek jellegzetessége, hogy a techno-n belüli legújabb irányzatokat foglalja össze. Érdemes megjegyezni, hogy a techno-imádók által olyannyira istenített Ben Sims - Manipulated remixes címu bakeliten Adam Beyer kiváló feldolgozása mellett övé az egyik leginkább figyelemreméltó darab!

TERENCE FIXMER a franciák exportja a nagyvilágnak. Fixmer '98ban hozta létre a Planet Rouge Records-ot, majd DJ Hell kiadójával, a Gigolo Records-szal kooperálva megjelentette debütáló EP-jét, az Electrostatic-ot, s ezzel gyakorlatilag beírta nevét a techno-lexikonba. Hirtelen a legkeresettebb producerek közt találta magát, zenéje csaknem valamennyi fontosabb 'kolléga' éves chart-ján szerepelt. Terence-t inspirálta a kirobbanó siker és nemrégiben újabb merényletet követett el, Body Pressure címen. A francia mintha világuralomra törne: pár héttel ezelőtt Dave Clarkkal közös live show-ja ezreket kergetett az őrületbe Dániában; június 18-án pedig Sven Väth vele együtt nyitja meg a Cocoon Club sorozat első éjszakáját az Amnesia-ban, Ibizán. / Egyébként az Amnesia Cocoon Club-estjei a legnagyobb sztárokat látja vendégül 2001 nyarán: Marco Carola, Carl Cox, Richie Hawtin, Pascal F.E.O.S., Marco Bailey egyaránt fellépnek majd. /

Terence Fixmer joggal nevezhető az elektro-techno koronázatlan császárának. 2001. június 16-án live act produkcióval készül meghódítani a Hyperspace közönségét!

ELEX RED (A) legutóbb '99 novemberében bűvölte el az önfeledt bulizásra vágyó tömeget, akkor még a régi Patex falai között. Stílusára leginkább a tribal-techno jellemző, de abszolút otthon érzi magát minimalban is, rendszeres fellépője a monumentális bécsi Biosphere parti-sorozatnak. Tehetségét dicséri továbbá, hogy Ausztria istenített performance-csoportja, a Living F/X is előszeretettel kéri fel ot közös munkára. Elex jelenleg is szinte éjt nappallá téve stúdióban dolgozik, producerként és dj-ként egyaránt bőven van tennivalója.

HOT X, IGOR DO'URDEN, JAY: ők azok, akiket sosem ismerhet eléggé a Hyperspace-látogató. Az ember azt hinné, már mindent tud a DEADCODE-delegációról, ok mégis újra és újra meglepik rajongóikat. Hogyan kerítik zenéjükkel hatalmukba ismét a folyamatosan új impulzusokkal gazdagodó techno híveit? A választ a júniusi éjszaka rejti. Egy azonban biztos: aki ott lesz, belekóstolhat a hamarosan megjelenő, sorban harmadik Deadcode-bakelitbe. A Transmission Error Hot X szerzeménye, melyre két remixet készített Jay, aki 'mellesleg' időközben befejezte a még kiadásra váró újabb EP-je anyagát, a Cactust.

OBSERVER (A) az eddig bemutatott dj-kkel ellentétben a techno birodalmából némileg szelídebb tájakra vezeti majd közönségét. 'Némileg', hiszen bár az osztrák kedvenc a trance/house arénában pakolja fel lemezeit, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy személyében Biosphere-rezidens érkezik a Complex csarnokába, lesz tehát progresszivitás bőven a dallamok mögött...!

TOMMYBOY szintén ebben a teremben játszik az ominózus nyári éjjelen. Minden bizonnyal annak jegyében lép a Hyperspace DJ-pultjába, hogy megmutassa, nem véletlenül szeretik őt sokan.

JUNKIE, valamint D.DEEJAY az új generáció küldötteiként egészítik ki Observer illetve Tommyboy sokat ígérő szettjeit.

További információk a szervezők honlapján található: www.deadcode.hu

Info-line / jegyelővétel: 06 209 467 619, 06 302 712 707

A HYPERSPACE a Complex rendezvényközponthoz ingyenes parti-buszokat indít, melyek 24.00 és 03.00 között félóránként indulnak a Nyugati térről; visszafelé 00.30-03.30-ig szintén félóránként közlekednek a rendezvény helyszínétől!

Éjfélig, illetve 03.00h után menetrendszerű HÉV-járatok közlekednek a Batthányi tér és Szentendre között. A HYPERSPACE helyszínéhez (Rózsa u. 8.) a legközelebbi HÉV-megálló a Pannónia telep!



HYPERSPACE
2001.06.16.

TECHNO ARENA

SAMUEL L. SESSION (Stockholm - S)

TERENCE FIXMER live! (Lille - F)

ELEX RED (Vienna - A)

HOT X (H)

IGOR DO'URDEN (H)

JAY (H)

TRANCE ARENA

OBSERVER (Vienna - A)

TOMMYBOY (H)

JUNKIE (H)

D.DEEJAY (H)



2001. június 6.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster