Love Parade, Bécs - 2001.07.07.

Lovenation party

A bécsi Loveparade-ről már korábbi cikkeinkben is irtunk, az éjjeli megmozdulásokról azonban idáig nem esett szó.

A parádé nem ér véget a százezrek által kísért, látványos kamionos felvonulás lebonyolításával: a szabadtéri megmozdulást hivatalos "after" követi Bécs monumentális hangverseny-csarnokában, a Libro Music Hallban.
www.lovenation.at

A Libro 10-15 ezer fő befogadására képes épületének falai sokat mesélhetnének: mielőtt a császárváros csatlakozott volna a Love Parade-hoz, a bécsiek évről évre itt tartották saját kezdeményezésű kamionos felvonulásuk éjszakai partiját, a Free Party-t. De volt itt Manson koncert is pár hónappal ezelőtt... :)

2000-ben rendezték meg először e hatalmas csarnokban a Love Nationt, s a hagyományteremtő szándéknak köszönhetően idén ismét itt pörögheti ki magából mindenki a még benne rejlő felesleges energiát a Love Parade szabadtéri záró-ceremóniáját követően.
A szervezők igazán kitettek magukért, a fellépő DJ-k produkcióját SIR PETER RUBIN különleges videomix-fantáziái egészítik ki az ominózus júliusi éjszakán. Az amerikai születésű Rubin a 70-es évek végén pakolt át Amszterdamba, hogy aztán az első európai video-jockey-ként tegyen szert nem mindennapi hírnévre. Különféle fellépéseit, rendezéseit megszámolni sem lehet, már az acid house korszakának kezdetén ő volt az elektronikus szcéna eseményeinek legfőbb videó-ceremóniamestere. Itt és most legyen elég annyi, hogy csaknem valamennyi Mayday látvány-kivitelezése Sir Rubin gondolatait tükrözi; s hogy egyéb hírességek mellett maga Andy Warhol is megbízói közé tartozott.

A video-mix mesterének komputeranimált fényjátékának hangaláfestését július 7-én éjjel kiváló lemezlovasok játéka prezentálja; a line up a tervek szerint a következő:

HARDY HARD (LOW SPIRIT/ELECTRIC KINGDOM/GERMANY)

NATHALIE DE BORAH (FORCE INC./MEDIA REC./GERMANY)

DJ OBSERVER (TITAN/TRAK-MUSIC/AUSTRIA)

PAUL VAN DYK (VANDIT REC./URBAN/GERMANY)

HOT X (DEADCODE/HYPERSPACE/HUNGARY)

DR MOTTE (SPACE TEDDY/LOW SPIRIT/BERLIN)

TROUBLE TATORT TEAM (TATORT/NEW MEXICO/AUSTRIA)

LEXY & K-PAUL (LOW SPIRIT/ELECTRIC KINGDOM/GERMANY)

H-POSSE (GLOBAL PRODUCTIONS/RAVE NATION/AUSTRIA)

DJ DELANO (AMBASADA GAVIOLI/SLOVENIA)

URAL 13 DIKTATORS (URAL 13 REC./LOW SPIRIT/FINLAND)

2001. július 2.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster