NEW YORK A SZIGETEN

A tavalyi Pepsi Sziget Fesztivál egyik szenzációja volt - amely nélkül a Sziget már nem lenne teljes - a központi helyen felállított gigantikus high-tech dance sátor, melynek idén New York Party Aréna a neve. A hagyományokhoz híven a rendezők a legnagyobb neveknek számító DJ-ket hívták meg a 2001-es szigeti bulira. Az idei party-program és a külsőségek színvonala közelítenek a nemzetközi porondon a brit Creamfields, Homelands, vagy a berlini Love Parade hasonló programjaihoz. Az idei Aréna vendége lesz többek között a Way Out West, CJ Bolland, David Morales, Fabio & Grooverider.

A rendezvény másik vonzereje, a profi megvalósítás és az egyedülálló fesztivál-hangulat is kedvelt fellépőhellyé tette a klubélet profijai számára a dance-sátrat. A fellépő sztár DJ-k egy hétig a nemzetközi kínálat legjavát mutatják be, Magyarországon eddig sosem hallott mixeket adnak elő a legjobb hazai DJ-k társaságában. Az élményt és a hangulatot az esték témáihoz kapcsolódó egyedi design és a tervezett kísérőprogramok garantálják, amelyek idén központi témája a világ egyik legizgalmasabb városa, New York lesz.

A klubkultúra a 2000-es évek fiataljainak, az Y generáció meghatározó ifjúsági zenei stílusa. A 80-as évek végén kialakult acid-irányzatok hozták létre, és azóta is virágzik a főleg a britek által uralt műfaj. A "modern elektronikus tánczene", ahogy összefoglaló néven emlegetik a techno, trance, progressive house, drum and bass vagy new school break irányzatokat, az a mai huszonéveseknek, ami az ötvenes években a rock-and-roll, a hatvanas években a beat, a hetvenesben a progresszív rock és a disco. A klubirányzatok egy olyan eleven zenei stílust képviselnek, mely állandóan változnak. A műfajra jellemző, hogy minden alkalommal egyedülálló és megismételhetetlen zenei programot nyújt a dance-klubokban, és egy sajátos életformát hozott létre, a "kluberekét". Az eddigi legnépesebb dance-partyra Magyarországon a tavalyi szigeten került sor: a legnagyobb fedett helyszínen, a 2700 négyzetméteres dance sátorban tavaly több mint húszezren vettek részt (az egy hét alatt).

A high-tech dance sátor sikere abban rejlik, hogy a hazai közönség egy hétig London, New York, Berlin vagy Ibiza legjobb klubjainak epicentrumában érezheti magát. A meghívott sztár DJ-k a világ legmenőbb dance-klubjaiban megszokott hangtechnikával dolgozhatnak. A közönség számára az élményt fokozzák a sehol máshol ilyen gazdagon nem használt különleges fénytechnikai elemek: lézerek, gobók és fluoreszkáló party-kellékek.

A fellépők életrajzát elolvashatjátok a Névjegyek menüpontunkban!

2001. július 2.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster