Paul Oakenfold

Egy angol internetes zenei oldalnak sikerült ellopnia néhány értékes percet attól a DJ-től, aki nem szorul bemutatásra. Jó, a tisztesség kedvért azért mégiscsak illene... Oakenfold tette híressé Ibizát. Oakenfold készítette el a Happy Mondays Pills 'N' Thrills and Bellyaches című albumát 1990-ben. Oakenfold felelős a U2 Even Better Than The Real Thing remixéért és Grace Not Over Yet-éért. Oakenfold a lapok címoldalára került 10.000 fontos gázsijával. Oakenfold valószínűleg a világ legsikeresebb és legismertebb DJ-je. Az internetes oldal Ibizáról és a zenei szcéna mai helyzetéről kérdezte a DJ-t.

- Mi a helyzet az ibizai heti rendszerességgel megrendezésre kerülő partijaiddal?

- A Perfecto at Pacha keddenként a sziget underground hangzásvilágát képviseli. A világ minden tájáról érkeznek DJ-k, ismertek és ismeretlenek. A holnap tehetségeinek biztosít kiugrási lehetőséget.

- Miben más az est a tavalyihoz képest?

- Nem más - a téma folyamatos, és nincs még egy ilyen a szigeten. Nem a nagy klubokról és a nagy nevekről szól, mint a többi helyen. Tehetségeket mutatunk be Dél-Afrikától Argentínáig, Európától Ázsiáig, amit senki más nem tesz meg. Nálunk nem fogod hallani az idei év legnagyobb slágereit. Tavaly sem játszottuk le a Bob Marley dalt.

- Te a saját esteden csak párszor teszel fel az évad elején és végén. Miért?

- Egész nyáron Moby-val és a New Orderrel turnézom. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. A klubba meghívtam Carl Coxot, Seb Fontaine-t és Timo Maast, akik felügyelik a dolgokat, amíg turnézom.

- Szerinted idén több amerikai jár az estjeidre?

- Kétségkívül. Rengeteg amerikai partizik velünk, és több ausztrál, dél-afrikai és sorolhatnám még. A dance egy globális szcéna, ahogy Ibiza is.

- Meglepődtél azon, hogy a Radio 1 olyan gyorsan lecsapott a Planet Rock remixedre?

- Nagyon meglepődtem! Nem beszéltem róla sem az embereknek, sem a sajtónak.

- Miért esel annyira messze attól az úttól, amit a többi DJ tapos?

- Mindig a saját dolgomat csináltam, jól vagy rosszul. Ha egy jónak ígérkező kihívással állok szemben, megcsinálom. Sosem tervezem el előre, hogy ezt és ezt fogom csinálni. Nagyon szerencsés vagyok, mert hozzám jönnek az emberek. De nem követek másokat. Soha nem is követtem másokat...

- Nincs eleged abból, hogy az emberek a bevételeden csámcsognak?

- Dehogyis nincs. De hát ilyen a helyzet most Angliában.

- Úgy tűnik, kicsit eleged van az angol szcénából.

- Hat hónapja nem voltam otthon. Őszintén szólva, nem is tudom, mi történik ott zenei téren. Máshova koncentrálok, mivel filmzenekészítésre kaptam lehetőséget. A majmok bolygóján és Hype Williams új filmjén dolgozom.

- Inkább az együtteseket és a filmzenéket részesíted előnyben a klubzenéhez képest?

- Együtteseken nőttem fel. A tavalyi év kedvenc albuma számomra a Coldplay. Többször nyilatkoztam már, hogy az együtteseket és a dance-t is szeretem. Mindenki, aki ismer, tudja ezt. Amikor pedig DJ körúton vagyok, akkor egyébként is olyan vagyok, mint egy együttes, saját fénnyel és produkcióval dolgozom.

- Létezik olyan dolog, amit nagyon szeretnél, mert eddig nem tetted meg?

- Nyaralni menni. Egy éve nem pihentem. De munkamániás vagyok, nagyon jól érzem magam. Nem panaszkodhatok.

- Ezen kívül mit várhatunk még tőled a nyáron?

- Szeretnék kiadni egy mixalbumot, ami egy időre bizonyára az utolsó lesz. Normális esetben egyet adok ki évente, de ez most megváltozik. Annyi Ibiza mixalbum létezik, de én egy olyat szeretnék, ami tényleg tükrözi a szigetet. Annyi album használja az Ibiza szót és ezzel becsapják a közönséget. Mivel a kezdetek óta itt vagyok, tudom, hogy milyen a sziget igazándiból. Régebben felcsendülhetett egy New Order lemez és utána egy dance album. A válogatáslemezem ezt szeretné tükrözni.

A Perfecto estjei a Pachaban hallhatóak minden kedd este (egy ilyen estről már a zene.net is beszámolt).

További információért: www.pauloakenfold.co.uk

2001. augusztus 14.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster