José Padilla Budapesten

A mester biztos a dolgában

Padilla kissé fáradtnak és csalódottnak tűnt elsőre, ami érthető, mivel alighogy megérkezett, másnap reggel már sietett is tovább Görögországba, ahol jelenleg legtöbb idejét tölti. Nem csoda, hiszen a művész urat igazi mediterrán vérrel áldotta meg a sors. Angol kiejtését áthatja anyanyelvének csengése, a gyönyörű spanyol.

- Miért lelkesedik ennyire Görögország iránt? Mi vonzza ennyire oda?

- Szeretem az embereket ott, a hangulatot. Van valami varázsa az országnak, ami Ibizából eltűnt már. Huszonöt éve lakom ott, de mostanra már ellepték a turisták, a kormány csak a turizmus által befolyt bevételre összpontosít, és minden iszonyatosan művi, mesterséges. Az emberek plasztikussá váltak. Görögországban még mindig számtalan olyan szabadtéri klub van a tengerparton, ahol jó játszani.

- Mi volt az oka, hogy másra ruházta föl az egyedi, ibizai hangulatú ambient albumok: a Café del Mar válogatását?

- Az embernek változtatnia kell, haladnia előre. Az első hatot én válogattam, és elég volt. Más dolgokkal is kell foglalkoznom. Például az új lemezem, a Navigátor kötötte le legtöbb időmet ebben az évben. Egy kicsit el is fáradtam. Azért dolgozom ilyen sokat, hogy a következő években csak azzal foglalkozassak, amivel akarok.

- Rengeteg helyen járt, utazgat, melyik volt a kedvence?

- Éltem Ausztráliában, amit nagyon élveztem, New Yorkban jó volt zenélni, nagyoon jó partik vannak. Spanyolországban, a szülőhelyemen. Persze a legtöbb időt Ibizán töltöttem. Mindenhol mások a bulik, más az életérzés.

- Zenéjét megtölti rengeteg gyönyörű hangszeres hangzással, különleges effektekkel. A szaxofon, a klarinét, a zongora állandó kísérői muzsikájának. Mik azok a dolgok, melyek hatással vannak Önre, ilyen lírikussá teszik ?

- Ahogy járom a világot, figyelem az apró rezgéseket, vibrációkat. Ezek ragadnak meg. És ez az, amit nem találok már Ibizán. A pozitív érzések. Olyan, mintha huligánok lepték volna el a szigetet, és úgy érzem, nincs kinek játszanom.

- Mi az, amit a zenéjével üzen az embereknek? Mit akar adni nekik?

- Önmagamat. Tudatosan nem akarok adni semmit. Hacsaknem egy kis mediterrán hangulattal tölteni föl az embereket. A tenger hangjai, a napfény energiája, ezek az eufórikus érzések vannak rám nagy hatással.

- Hogyan érzi magát a bőrében? Egyedül él?

- Most igen, egy éve fejeződött be egy hétéves kapcsolatom. Nincs barátnőm, nincsenek gyerekeim. Néha jó egyedülállónak lenni, néha nem. Mindenkinek kiosztják kártyalapjait, amivel játszhat. Most ezt a lapot kaptam. Próbálom összeszedni magam, hogy teljesítsem azt, amit véghez szeretnék vinni.

Hollósi Ildikó

2001. szeptember 1.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster