Richie Hawtin

A Detroit melletti Windsorban mulkálkodó DJ és producer, Richie Hawtin a globális techno színpadának létfontosságú szereplője immár több mint egy évtizede. Plastikman név alatt kiadott albumai, az 1994-es Musik és az 1988-as Consumed minimalista remekművek, és a műértők már alig várják a +8 és a Minus nevű saját labelek új kiadványait. Legfrissebb CD-je, a Decks, EFX & 909 egy villámgyors techno mix, amelyen valamivel több, mint egy óra leforgása alatt Richie Hawtin 38 számot kever egymásra.

- Befolyásolta-e a világnézetedet a techno iránti szenvedélyed?

- Az elektronikus zene tiszta módon szól az emberekhez az árnyalt hullámzásainak köszönhetően. Ha ezt beleviszed a mindennapi életbe, megtanítja, hogyan fejleszd az ötleteidet a "kevesebb néha több" megközelítéssel, és el tudsz szabadulni a tömegfogyasztói társadalom "minél nagyobb, annál jobb" felfogásától.

- A Decks, EFX & 909 -n megtalálható mind a saját szerzeményed, az Orange a Yello "Oh Yeah" szemplerével, és Nitzer Ebb Let Your Body Learn -je is. Tudatosan fontad össze a történelmi szálakat?

- Persze. Az összes zene kicsit visszautal a múltra. A Nitzer Ebb szám volt az egyik felvétel, amely belevitt az elektronikus zenébe. Ugyanakkor olyasvalamit szerettem volna alkotni, amely új a mix CD-k történetében, illusztrálni akartam, mennyire fontos a történelem és az emlékek.

- Mit gondolsz, a techno valaha is beletartozhat a mainstreambe Amerikában, ahogy ezt már megtette Európában?

- Remélem, hogy végül ez meg fog történni. De Európa mindig is nyitottabb volt az új ötletekre. Ez egy sokkal kisebb földrajzi régió, rengeteg nyelvbéli, kulturális és vallási különbséggel. Amerika olyannyira hatalmas, hogy nagy erőfeszítésbe és rengeteg pénzbe telik majd, hogy a műfajt eljuttassuk a tömegekhez ... De nem tudom, hogy ez a zene ezt akarja-e?

2000. november 13.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster