DJ Sterbinszky az új albumról

Tizenkét, átlagosan hét perces house szerzemény hallható Sterbinszky új, Discography című albumán. A November 10-én megjelent lemez kivételesen nem mixalbum.

Híd az underground és a kommersz között

- Miért döntöttél úgy, hogy ha csak egy lemez erejéig is, de magyar dalokra nyergelsz át? Az utolsó két album nem volt olyan sikeres, mint például a Hits From Club E-play, vagy az Egy nyár a Flörtben?

- Az utóbbi lemezek azért veszíthették el a varázsukat, mert túl sűrűn jelentek meg egymás után. A korábbi mixekben pedig több slágeres dal fordult elő, mint a például a Saltwater. Mostanában nem születnek a kommersz és az underground közti átmenetet képviselő, egetverő slágerek, mint amilyen annak idején az Avant Garde - Get Down-ja volt. (Kicsit szeretnék nyitni az underground felé). Egyébként az utolsó két lemezzel szöszmötöltünk a legtöbbet a stúdióban, itt használtuk a legtöbb keverőeffektet is.

- Kikkel dolgoztál együtt a Discography albumon?

- A számok Náksi, Brunner, Császár Előd, Andrew J, Balázska és Váradi Balázs egítetségével készültek. Nem véletlen, hogy ilyen sokan működtek közre, hiszen nagyon kevés idő - négy hónap - alatt hoztuk össze az albumot. Volt olyan hónap, amikor hetente csak háromszor tudtunk studióba vonulni.

- Nagyon sokat költöttél az 1492 - Fly Away With Me videoklipjére. Ezt saját pénzből oldottad meg, vagy a kiadó szavazott neked bizalmat?

- A klip a kiadó és a saját "befektetésem". A lemezről még egy-két dalhoz készül majd klip, de a klub dj-k számára fontos információ, hogy minden számot kiadunk bakelit lemezen is.

"Nem számoltam a klip hatásával"

- Rólad jó ideje elterjedt, hogy - finoman szólva - meg vagy elégedve önmagaddal. Miért kell erre a képre rátenni egy lapáttal azzal, hogy a klipben egy trónon ülsz?

- A trón a történet miatt szerepel a klipben, és egyáltalán nem arra utal, hogy én lennék a lemezlovas szakma a csúcsa. A sztori nem az én ötletem, az előző klipem rendezője, Lóránt Attila barátom találta ki. Bár nem először hallom ezt a kritikát, nem gondoltam bele, hogy milyen hatása lesz a klipnek.

- Egy időben azt tervezted, hogy egy house klasszikusokból álló mixet jelentetsz meg. Ez későbbre tolódik?

- Nem, a klasszikus mix most kimarad. Új mixlemezt jövő év húsvétjára készítek majd. Ha minden igaz, ez is dupla album lesz és a Flört támogatásával fog megjelenni.

A régi szép idők...

- A klasszikusoknál maradva: jópár évvel ezelőtt volt két legendás szám, a Love Boots Phantasize-a, és a Blue Roads. Biztosan emlékszel még, hogy a közönség a Hully Gullyban zárás után, nappali villanyfénynél sem hagyta abba a táncot, amikor Levivel játszottátok...

- A maguk idejében tökéletes dalok voltak, tökéletes hangulattal, tökéletes hangszereléssel.

- A fiókomban ma is megvan a Phantasize bakelit egy darabkája. Később ugyanis darabokra törted a lemezt a közönség előtt. Miért?

- Elég volt belőle.

- Néhány év múlva igencsak meglepődtünk, amikor egy house classics bulin meghallottuk...

- Annak idején tizenkét példányt hoztunk Németországból, és egy volt még az öcsémnél, Gemhandnél. Tőle kértem kölcsön...

Rusznák Gábor

2000. december 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster