Strictly Night-ok királya

Zsazsát tizenkét éves korában ámította el először a diszkó világa, ekkor látogatott először ilyen jellegű szórakozóhelyre. Zeneoviba járt, amit tizenkét év zenei tanulmány követett. Gyermekkora óta a zenének él és ez is élteti a szombathelyi származású Dj-t. Valahányszor felmegy a pultba és el kezd játszani, kitörő közönség fogadja. Mert sugárzik belőle valami megfoghatatlan, ami a zenéjén keresztül eljut a közönséghez, akik ettől esnek kábulatba. Terveiről, céljairól faggattuk Slam Jr.-t, a trance-ba ejtő dj-t.

- Rendszeresen játszottál Ausztriában. Már két éve jársz ki Londonba promókért. - Mennyire nehéz elfogadtatnod magad külföldön?

- Nagyon nehéz. Én ezzel sokszor szembesültem, de büszke vagyok arra, hogy egyáltalán játszottam kint, és véleményük volt rólam. Bár Bécsben nem szerettem annyira zenélni. Londonban viszont nagyon nehéz bekerülni a körforgásba, mert nagyon védik a piacukat, mert tisztában vannak vele, hogy létezik náluk jobb dj is.
Egyébként, most itthonról egyre többen mennek ki vásárolni, hogy elmondhassák magukról, hogy kint veszik a lemezeket. De az, hogy én több, mint 2 éve járok ki, sokat számít, és ennyi előnyöm van.

- Merre felé szoktál még megfordulni külföldön?

- Mostanában voltam Jugoszláviában. Úgy másfél havonta járok ki oda.
A háború után kicsit megtörtek az emberek, de most kezd igazán felvirágozni minden, így a zenei élet is, de öt-hat évvel ezelőtt is voltak jó partik. Egy időben ez teljesen leállt, most azonban minden újra indult. Nagyon jó a közönség, nagyon pozitívak.
Itthon is nagyon jó a hozzáállásuk az embereknek, a Strictly bulikon soha nincs agresszió. Magyarországot meg egyenesen imádom. Szerintem ez a legjobb hely az egész világon. A legjobb kaják, a legjobb csajok, a legjobb zenék...

- Pozitívan fogadtak?

- Nagyon. Úgy érzem, szeretnek, és szeretik a zenémet. Megveszek minden új zenét, olyanokat is, amik szinte beszerezhetetlenek mások számára.

- Mit tervezel az Aquarium után?

- Tűz. Majd a Föld, egyszóval a négy elemet akarom megzenésíteni. De előtte kijön a Best of Strictly, mert jövőre öt évesek leszünk. Úgy jövő tavasszal várható az új album.

- Terveid közt szerepel egy saját klub elindítása is?

- Azt majd csak évek múlva tervezem, most még korai lenne erről beszélni. Sok mindentől függ ez a dolog.

- Bő egy éve, augusztus 11-én vettétek fel a Flörtben a Strictly Trance Symphony-t. Milyen érzést váltott ki belőled ez az esemény?

- Valójában nem is tudtam, hogy hogyan játszom majd. Akkor jött, úgy magától. Nagyjából volt némi elképzelésem, de hogy pontosan hogy fog kinézni, azt előre nem tudtam. Úgyhogy teljesen spontán készült az egész lemez.
Az Aqárium már tervezett album, teljesen underground stílusú.
Nagyon szeretem ezt a lemezt. Mindenhol jó kritikát kapott, meg is lepődtem egy kicsit.

- Video klipek?

- Most készül a napokban. Valójában nem szeretem a videóklippeket, de fontosak, hogy minél szélesebb kőrben meg tudják ismerni az adott embert. Egy felmérés alapján, - amit a nemrég néztem - a fiatalok 70 százaléka a videó klip alapján vásáról lemezt. Nálunk ezt figyelembe kell venni. A Best of Strictly albumot én multimédiás cd-re szeretném megalkotni, dvd-vel, képpel, hanggal. És talán az összes többit is.

- Milyen lesz a Szilveszter éjszakád? És a következő évre mit tervezel?

- A Szilveszter kemény lesz, a Felvonulási téren leszünk. Jövőre inkább külföldre orientálódnék, ritkábban játszanék itthon. Rendbe kell még tenni a Strictly ügyeket, és lehet, hogy kicsit kimegyek Londonba.

- Az "Aquarium" című albumodhoz készült egy színházi előadás is. Hogyan jött az ötlet?

- Egy színházban rendező barátnőmet megihlette ez a lemez, és úgy döntött, rendez hozzá egy különös darabot, egy mesejátékot. Szerintem a darab nagyon jól sikerült, de ezt nem lehet szóban elmondani, milyen is volt valójában, ezt látni kell.

- Miért volt zártkörű, és csak egyszer bemutatva?

- A médiának akartuk először bemutatni, egyenlőre keressük a helyszínt, hogy hol lenne a legalkalmasabb ezt folytatni. Most úgy néz ki, hogy Szegeden megcsináljuk.egy színházban. Az egész pénz kérdése, hogy pontosan mikor folytatjuk, de az biztos, hogy színházban szeretnénk ezt előadni.
A debütálás a Horizont moziban volt, de a rossz a körülményekhez képest, nagyon látványosra sikerült. Underground jellege volt az egésznek.

- A house zenéről átváltottál a trance-re. Ezen a zenén keresztül megtalálod önmagad, azonosulni tudsz vele. Ahogy az emberek beskatujáznak, megmaradsz ennél a műfajnál?

- Nem én váltottam, hanem a zene változik folyamatosan, ez pedig engem is mozgat. Annak idején az volt a jó, azt szerették az emberek, most ezt. De nem szeretem, ha beskatujáznak.

- Azért zenélsz, hogy élj, vagy azért élsz, hogy zenélj?

- Mindkettő igaz. Amikor játszom, teljesen a zene uralkodik felettem, és nem létezik más számomra, csak a zene. De ez a hétköznapokon is így van. Persze a magánélet is fontos.

- Mi a véleményed a kollégáidról?

- Meg vagyok velük. Más világ vagyok, mint ők. Én nem tudom magam összehasonlítani velük, bár ezt sokan megteszik. Az emberek általában úgy hasonlítanak valakit valakihez, hogy kit mennyire ismernek. De a zenében szerintem ezt nem lehet megtenni. Mindenkinek meg van a saját maga világa és közönsége és a visszajelzések alapján mindenki jól csinálja, amit csinál.

- Mi jut eszedbe a drogokról?

- Mindenkinek a magánügye, hogy használja-e vagy sem. Én nem ítélem el, de különösen a kemény drogokat ellenzem. A füvet pedig mindenki próbálta már.

- Mi a zene számodra?

- Teljesen mindegy, hogy milyen zene, de a fontos, hogy halljam benne azt, hogy rendesen meg van csinálva, hogy foglalkoztak vele, megkomponálták, és nem csak úgy kitalálták, odadobták. Én magam is írok zenéket, de stúdiófüggő a dolog, még egyenlőre csak szenvedés.

- Mi az álmod? Mi az amit még el akarsz érni?

- A legfontosabb, hogy a Strictly Night legyen nemzetközileg is ismert és elismert. De többett akarok kihozni magamból és a csapatomból, akikkel együtt dolgozom. Szeretném, ha idővel önnálló kiadó válna a Strictly-ből. Jelenleg a Warner-ral nagyon jó kapcsolatunk van és szeretek velük együtt dolgozni, de majd idővel egy önálló kiadó szeretnénk lenni, hogy adhassak ki dj-ket, mert nagyon sok tehetség van. Például a Blue Boy, aki négy éve van a Strictlyben. Ő nagyon jó dj, és ő mixeli majd a Best of Strictly második részét. Ezen kívül pedig végig szeretnék csinálni egy nagy és komoly turnét, először Európa nagyvárosaiban, aztán pedig a tengeren túlon. Akkor elégedett lennék és azt mondanám, igen, érdemes volt. De most sem vagyok elégedetlen, hiszen az is egy nagy dolog, hogy teljesen önerőből sikerült ezt elérnem, ahol most tartok. Boldog vagyok, de maximalista. Ha nem lennék az, akkor most megállnék itt, ahol jelenleg tartok. De a zene visz előre, a zene hajt és motivál.

Varga Fruzsina

2000. december 22.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster