2005.07.23. HYPERSPACE – Budapest

A HYPERSPACE fennállásának legnagyobb költségvetésű partija kerül megrendezésre július 23-án.

A Hajógyári Sziget Party Komplexum programjai miatt a nyári HYPERSPACE helyszíne megváltozott. A rendezvény az EVENTS HALL-ból szabad térre költözik, mégpedig a szintén egy, a budapesti Hajógyári Szigeten lévő területre.

Ez azért is érdekes mert a HYPERSPACE utoljára 1997–ben volt csillagos ég alatt megrendezve.

A helyszín megközelítése azonos az Events Hall megközelítésével, onnan pedig táblák és biztonsági szolgálat emberei fogják útba igazitani a partyzókat.

Az egyedülálló szabadtéri HYPERSPACE-hez ezúttal egyedülálló dj felhozatal is párosul. A party-n olyan világsztárok pakolják majd a korongokat, mint az álneveit kémfilm-hősként cserélgető kanadai techno legenda, RICHIE HAWTIN (CAN), valamint a hangjával, zenei ízlésével és extravagáns megjelenésével mindenkit rabul ejtő francia djane, MISS KITTIN (F).

Akik úgy érzik, hogy a fellépők zenei munkásságát illetően hiányos ismeretanyaggal rendelkeznek, vagy csak biztosak akarnak lenni abban, hogy érdemes ellátogatni az általuk fémjelzett HYPERSPACE-re, azok ne sajnálják az időt a következő sorok elolvasására!

RICHIE HAWTIN egy egészen szokatlan helyen éli irigylésre méltó életét. Tűzoltósági épületből átalakított otthona egy zajos gyárral szemben áll Kanada egyik elhagyatott ipari vidékén.

Richie Hawtin előadó, dj, koncepció-gyártó és zenei nagykövet. A modern elektronikus zene terén kétségtelenül bebizonyította, hogy ő egy igazi újító. Az évek során a jövőbe látás a missziójává vált. Mialatt végig tournézta az egész világot, zenéjének kreatív határait a végletekig tolta ki, miközben a klasszikus detroiti techno feszes, szikár hangzását elképesztően új magasságokba emelte.

Már teenagerként teljesen lenyűgözte az a fajta „gépzene”, melyet a detroiti-úttörők, Juan Atkins, Derrick May és Kevin Saunderson játszottak. 1989-ben alapította meg a Plus 8 Records-ot, John Acquaviva-val. Detroit-ban kezdtek partikat szervezni, ám ahelyett, hogy örömmel fogadták volna őket, a zárt detroiti techno szcéna kifejezetten elutasította a két kanadai renegátot. Nem adták fel, és a Plus 8 által olyan művészeket kezdtek maguk mellé gyűjteni, mint Speedy J, Daniel Bell és Kenny Larkin. Az Underground Resistance feltámadása mellett ez volt a detroit-techno második hulláma. Hawtin megalkotta saját virtuális Plastikman alter ego-ját: egy vörös és fekete szellemet, melyet a karjára is tetováltatott. Épp mikor a Plastikman szelleme kezdett nemzetközi jelenséggé válni, az amerikai bevándorlási hivatal kitiltotta Hawtin-t az USA-ból illegális munkája miatt. 18 hónapig nem léphetett az országba.

Hawtin egyik legnagyobb áttörése a fellépései során alkalmazott "decks and effects" koncepció volt. Az egyszerű dj mixelést kevésnek érezte ezért szettjeibe bevonta a 909-es dobgépet. Az egyszerű mixelési technikát kiegészítette a helyszínen kreált ütemekkel plusz olyan digitális effektekkel, mint a visszhangzás, filterek, flange és késleltetés. Ezek eredményeként Richie Hawtin világszerte „superstar dj”-vé avanzsálódott. A későbbiek folyamán aktívan részt vett a Final Scratch rendszer kialakításában is. Az apjával –aki egyébként a GM robot tervező mérnöke- kifejlesztett egy új keverőt, amit a Hyperspace-eken Sven Vath és Chris Liebing is tesztelt.

MISS KITTIN elektronikus zenei karrierje, a kezdeti szárnypróbálgatásokat követően 1996 nyarán indult el igazán. Marseille-ben megismerkedett Dj Hell-lel, aki épp akkor alapította meg a kiadóját, az "International Deejay Gigolos"-t. Néhány héttel később Hell már Miss Kittin és a Hacker számait játszotta és meghívta Kittint hogy lépjen fel a legendás müncheni Ultraschall Club-ban.

A sikeren felbuzdulva, 98-ban Hacker-rel megjelentették az első EP-jüket, a "Champagne!"-t, a Gigolo-nál. A lemez "1982" címü track-je óriási sikert aratott, a francia djane csilingelő hangja mindenkit elvarázsolt. Pár hónappal később a Westbam ezzel a trackkel zárta a Love Parade-et, 1 millió ember előtt.

2000-ben Felix Da Housecat-tel elkészítették "Silver Screen Shower Scene"-t és a "Madame Hollywood"-ot.

2001-ben Miss Kittin és a Hacker megjelentette első albumát a Gigolo-nál, Sven Väth-tel pedig feldolgozták a 60-as évek legerotikusabb dalát, a "Je t´aime moi non plus"-t. Ezek után Kittin úgy döntött, hogy Franciaországból Berlinbe költözik.

2002 szeptemberében A&R konzultánsként a német Mute Records-hoz szerződött, valamint elvállalt egy rendszertelen időközönként sugárzott rádió show-t is, Laurent Garnier webrádióján.

2003-ban a "The game is not over" –ben közreműködött a berlini Shitkatapult label főnökével, T.Raumschmiere-rel. Megalapította saját kiadóját is "Nobody´s bizzness" néven, ezzel maximális zenei szabadságot biztosítva magának. Ekkor kezdett el a Hacker nélkül, önállóan zenéket készíteni. 2004-ben Sven Väth frankfurti Cocoon Club-jának rezidens dj-je lett és kiadta önálló albumát, az I Com-ot.

Dj-ként mindent elért, amiről csak álmodott. A legjobb helyeken és legnagyobb kedvencei mellett szerepelhetett. Ami a stílusát illeti: ma már szinte mindent játszik, ami szórakoztatja: techno-t, minimal-t, deep-et, akár leftfield dallamokat, elektro-t, bármit, mindezt a legprofesszionálisabban tálalva.

Természetesen a két világsztár mellől most sem hiányozhatnak a DEADCODE lemezlovasai: HOT X, IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ és COYOTE.

Elkészült Hot X legújabb mix cd-je, a HYPERSPACE 08 (compiled & mixed by HOT X), amely a júliusi FreeE Magazin cd mellékleteként lát napvilágot. A mix CD koncepciója az volt , hogy egy olyan lemez jelenjen meg a FREEE mellékleteként ami minőségében egyébként kereskedelmi forgalomba is megállná a helyét , de a manapság horrorisztikus lemezárak helyett csupán a magazin áráért hozzájuthassanak az érdeklődők. A cd-n olyan előadók munkái szerepelnek, mint Dave Clarke, Anthony Rother, Black Strobe, Adam Beyer, Alexander Kowalski, stb és olyan meghatározó kiadók adták meg a zenéikhez a felhasználási jogokat, mint a Gigolo, Cocoon, Kompakt, Datapunk, Skint vagy az Output

A HYPERSPACE 08 mix cd –hez hasonló zenei anyag magyar DJ-től , magyar színekben még nem jelent meg. Nem túlzás azt állítani hogy olyan forradalmat indithat el Hot X ezzel a lemezzel , mint anno 2000 ben az Igor Do’Urdennel közösen készített HYPERSPACE mix CD vel , mely ugyan osztrák kiadású lemez volt , mérföldkőnek számított a hazai technotörténelemben , ugyanis az volt az első hivatalosan megjelent színtiszta techno mix magyar DJ-ktől.

Megújult Igor Do’urden weblapja (www.igordourden.com) is , ahol naprakész információk találhatók munkáiról, fellépéseiről, és promo-mixei mellett hamarosan a legújabb minimal munkái is elérhetőek lesznek.

Coyote és Jay Cortez pedig mostanában egyre több időt töltenek a stúdióban. A közös munka eredményeként hamarosan „új hullámos” house nóták látnak napvilágot.

Mindent egybevetve tehát nem túlzás azt állítani, hogy a nyár techno felhozatalának minőségében verhetetlen megmozdulása lesz a júliusi HYPERSPACE!

a rendezvény rossz idő esetén az EVENTS HALL-ban lesz megtartva !!

2005.07.23. HYPERSPACE – Budapest

DJ-k: RICHIE HAWTIN (CAN), MISS KITTIN (F), HOT X, IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ, COYOTE

Elővételi jegy: 3 999 HUF

Helyszíni jegy: 4 500 HUF

Info: 06 30 30 30 220

www.deadcode.hu

www.richiehawtin.com

www.misskittin.com

www.hotx.hu

www.igordourden.com

2005. július 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster