Danny McMillan a Hypnosis őszi szezonnyitón!

Két hétközi bulival indítja a Breakbeat.hu stábja az őszi Hypnosis partiszezont: szeptember 7-én hazai hipnózisképes különítménnyel, majd 21-én Danny McMillannel, aki tavaly igen kellemes hangulatot rittyentett a Breakbeat.hu szülinapi zsúrjához. Dan a breakbeat szószólója már a korai kezdetek óta, nevét világszerte a színtér úttörői közt tartják számon. Több éven át vezette közeli barátja, Rennie Pilgrem kiadóját, a TCR-t, sőt besegített neki a mérföldkőnek számító „Nu Skool Breaks” 1 és 2 válogatáslemezek összeállításában is. 1999-ben saját kiadót alapított In-Flight néven, a breakbeat melodikusabb és jazz-orientált válfajának támogatására. A cimke azóta második fénykorát éli - egy sor bakelit kiadványon túl - negyedik válogatás cd-je megjelenése előtt áll, erre térjünk vissza pár sorral alább!

Produkciós munkáját leginkább kollaborációs álnevek mögé bújva ismerheti a világ, melyek közül a legfigyelemreméltóbb egy másik alapvető névvel, a Kevin Beber-rel közös Uptown Connection formáció. A „Madness” vagy a „Renegades” olyan örökérvényű alkotásaik lettek, melyek a tánczenében kevésbé jellemzően, de kiállták az idők próbáját. Párosuk 2004-ben újra összeállt, elkészítve a slágergyanús Coke Smack/Fall kislemezt, bizonyítván, hogy ma is ütőképes hangzást képviselnek. Idén erre rákontráztak System Senegal című felvételükkel. Legfrissebb projectje a Heavy Still nevű banda, többek közt EQ és más MC-k közreműködésével. Munkájuk gyümölcse 2005 végén a „Long Road” album formájában lát napvilágot.

hypnosis09
Aktualitásként pedig itt a szeptember közepén megjelenő, maga McMillan mixelte Press X [to start] válogatáslemez, tele csupa még nem hallott és kiadott muzsikával. Ez nem a break-közegben elterjedt szokványos stúdiómix, hanem egy saját fejlesztésű, az Ableton Live program vezérlésére kialakított midi-kontrollerrel összekevert zenefolyam. Ezen albumot mutatja most meg nekünk az űrsétát földi gravitációra adaptáló emberünk.

Teljes életrajz és részletes diszkográfia a Breakbeat.hu cikkében, a következő linken:

http://www.breakbeat.hu/cikkek.php?id=27

Bővebb információ és a megközelíthetőség leírása a http://hypnosis.breakbeat.hu webcímen!

Informálódj:

http://www.dannymcmillan.co.uk

http://www.in-flightrecords.co.uk

http://www.breakbeat.hu

http://www.sussfelnap.hu

2005. szeptember 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster