Paul Oakenfold Budapesten!

oakenfoldszeptember
2005.09.30-án Budapesten köszönthetjük a globális elektronikus zenei világ egyik legmeghatározóbb alakját, PAUL OAKENFOLD-ot!

Addig is idézzük Oaky pályafutásának legfontosabb momentumait:

A kamasz Paul 16 éves korában kezdte a dj-skedést, főként az akkoriban divatos soul-korongokat pakolva. Zenei ízlésén a 80as években ment át komolyabb változáson. Oakenfold New York Harlem negyedében élt, kifutófiúként dolgozott egy helyi dance rádiónál és különféle klubokban múlatta szabad perceit. Amikor visszatért Angliába, a Champions Records-nál kötött ki A&R-osként, és jó hallásának köszönhetően leszerződtette a Jazzy Jeff & the Fresh Prince-t valamint a Salt n’ Pepa-t. Jó húzás volt! Közben nem hanyagolta a lemezlovasságot sem, és a 80as évek végének nyarait leginkább a Baleári szigetek egyikén, Ibizán töltötte. A legenda szerint miután Paul, Danny Rampling, Nicky Holloway és Ian St Paul hazatért a szigetről Angliába, egy újfajta baleári hangzással álltak elő, ami szinte bombaként robbant az akkori dance szcénában. Oakenfold és barátai így kezdték népszerűsíteni a house-t.

Paul 1991-ben adta ki első produceri munkáját, a Happy Monday-t. Stúdiópartnerével, Steve Osbourne-nal a későbbiekben többek között a U2-nak, a Simply Rednek, a New Ordernek, a Cure-nak, a Massive Attack-nek, a Rolling Stones-nak, a Stone Roses-nak és Snoop Doggy Doggnak készítettek remixeket. Oakey ezen sikereken felbuzdulva alapította meg a Perfecto kiadót 1992-ben. Az igazi áttörést a U2 Even Better Than The Real Thing c. számának remixe hozta meg, a zenekar a jól sikerült átirat hatására Zooropa elnevezésű turnéjának hivatalos DJ-jévé választotta Pault. Ezt követően egymást érték a jobbnál jobb felkérések: a legendás liverpooli Cream valamint a londoni Ministry of Sound sem maradtak ki Oaky életéből.

Aztán jött 2002 és a Bunkka, az igazi meglepetésként érkező szerzői album, ami minden, csak nem hagyományos dance lemez. A korongon Nelly Furtado, Ice Cube, Tricky, Hunter S. Thompson és Perry Farrell is vokálozik. Mindemellett Oakenfold filmzenék írásában is jeleskedik, gondoljunk csak a Swordfish, a Collateral, a Majmok Bolygója , az Austin Powers, vagy a Mátrix Újratöltve című mozik hangaláfestésére! És hogy visszakanyarodjunk a klubélethez, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az utóbbi idők legsikeresebb remixeit sem: U2 “Beautiful Day”, Madonna ’Hollywood’, Justin Timberlake ’Rock your Body’, Elvis ’Rubber Neckin’. Mindezek után nem csoda, ha Pault 2004 végén Grammy-jelölést kapott a ’Creamfields mixed by Paul Oakenfold’ lemez.

Nem sokára pedig várható a minden idők egyik legeklektikusabb hangzásvilágú albumának, a Bunkkanak folytatása, az alkotó ígérete szerint még ebben az évben!

A szeptember 30-i Oakenfold bulin ismerheti meg a hazai közönség a direkt nagyvárosi közlekedésre, belevaló fiataloknak tervezett Toyota Aygo-t!

2005. szeptember 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster