Nowsound Breaks :: JDS + PMT :: 2005.10.07.

PMT (aka False Prophet, Dirk Technik, Fata Morgana) azaz Will Brunner már egy évtizede a tánczene újító élharcosai közé számít. Már 12 évesen megismerkedik az ütemekkel amikor is elkezd dobolni és a 90-es évek elejére már dj/promoter a hírhedt Fearsome Funktions raveken. Emellett oszlopos tagja a „Trafalgar” nevű zenekarnak, melyet a legendás Sean McLusky (Club UK, Sonic Mook Experiment) menedzsel. 1992-ben Sean felismeri a Will-ben rejlő hatalmas lehetőségeket mint dj, és rendszeres lehetőséget nyújt neki a zenélésre különböző londoni klubjaiban. 1993-ban Will a „Fata Morgana” fedőnév alatt készíti első lemezét melynek címe MDFA volt, és white label-en jött ki.

pmtjds
1995-re jó néhány saját finanszírozású single-t jelentet meg, és elkezdi hangtechnikusi tanulmányait a Kingston egyetemen, melyet kiváló eredménnyel fejez be. 1996-ban meghívást kap Ansel Guise-tól Fokvárosba, hogy a kiadója, a Protea Records hangmérnöke legyen. Itt rezidens dj a “Dee-lite” esteken, és a kiadó hangzásával foglalkozik 1999-ig, mialatt tökéletesíti produceri technikáit a két álnevén, a Fata Morgana-n és az ünnepelt PMT-n. A milleniumi ünnepségeken Will már PMT néven 20,000 ember előtt játszik a fokvárosi Synergy partyn. A partysorozat keretében korábban játszott már többek között Paul Van Dyk vagy Danny Rampling mellett is.

2000-ben visszatért Angliába hogy kiadja a breakbeat néhány máig legnagyobb durranását. Először az Acetate Ltd-n a „Deeper Water” jön ki, mely Pete Tong „Essential New Tune” címét könnyedén vitte (1999 szeptember), valamint a Muzik Magazinban a hónap kiadványa lett („Single of the Month - April 2000”). A következő kiadványa a PMT név alatt a hatalmas, mindent verő, máig legnagyobb „Gyromancer” volt szintén az Acetate-en. A Muzik Magazin ‘2000 decemberének breakbeat kiadványa’ címmel ajándékozta meg, és ez a legkevesebb volt amit tehettek. Will saját remixe új álneve, a False Prophet alatt Tayo egyik kedvence lett és feltette a Distinctive-nél megjelent válogatására a „Y4K-Further Still”-re. Ugyanekkor Will tovább dolgozott hangmérnökként, ezúttal Hong Kongban és Szingapurban.

2001-2002 a remixek időszaka volt Will számára. A PMT név alatt remixeket készített olyan előadók számára mint a Way Out West, a D’Note, John Creamer+Stephane K, a Dope Smugglaz, Ils, vagy Oakenfold. False Prophet-ként készítette a Stir Fry „Breakin in the Streets” remixét amely James Lavelle Global Undergroundos mixén („Barcelona”) kapott helyet Ils „No Soul”-jának PMT remixe mellett (GU 023). Ez még nem minden hisz egy másik remixe (a Semi Detached: „Who Da Fuck” False Prophet mix) pedig Hyper: „Bedrock Breaks 2.” mix albumáról nem hiányozhatott.

2002-2003-ban Will elkészítette albumát, a PMT: „Undue Influence”-t amely Adam Freeland úttörő kiadójánál a Marine Parade-nál jön ki, és csinált egy remixet PFN „Flow” című számára a 10 Kilo kiadónak, melyet James Lavelle második Global Undergroundos mixére („Romania”) válogatott be (GU 026).

2004-ben egy hosszabb stúdióban töltött periódus után visszatért a lemezjátszókhoz és olyan presztízsszámba menő partykon lép fel mint a londoni Herbal, a Chew The Fat vagy pedig az fokvárosi Opium. Elindította új 4/4 projektjét Dirk Technik név alatt és már ki is adott egy hatalmas zenét, az „I Love You”-t a 10 Kilo-n, valamint 2004-ben indítja útjára saját kiadóját a ToyBox Records-ot.

Will projectjei mindig is sikeresek és elismertek voltak, és azoknak a listája akik értékelték munkásságát magáért beszél. A meggyőző névsorból hogy csak egy párat említsünk: Sasha, Digweed, Paul Oakenfold, Nick Warren, Proper Filthy Naughty, Danny Tenaglia, és a Deep Dish, na és persze a break színtér megannyi résztvevője…

Időpont: 2005.10.07.

Helye: Olof Pálme Ház (Budapest VII., Városliget, Olof Pálme Sétány)

Belépő: 2000/3000 HUF

Fellép:

PMT (10 Kilo, Acetate, Lot49 - UK)

JDS (Punk Funk, Thursday Club - UK)

Tb-Gon+Marvin (Trancewave),

Erká (Nowsound Breaks)

Jegyek elővételben szeptember 28.-tól az alábbi helyeken kaphatók:

Trancewave: Révay köz 2. Tel.: 302 2927

Deep: Aradi u. 22. Tel.:301 0591

Akt. Records: Múzeum Krt. 7. Tel.: 266 3080

Underground: Király u. 45. Tel.: 343 2641

info: 06 30 989 4905

mail: contact@nowsound.hu

web: www.nowsound.hu | www.10kilo.com | www.tcr.uk.com | www.trancewave.hu |

www.thefatclub.com

Extrák: Dynacord Sound, gyros, kert, vizuál, ingyenes ruhatár

Nyereményjátékok:

nowsound.hu

drumandbass.hu

party.origo.hu

est.hu

2005. október 1.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster