HYPERSPACE – 2005.12.10.

hyperdec
December 10-én kerül megrendezésre a 2005-ös év utolsó Hyperspace-e, az idei év talán legváltozatosabb line up-jával. A fellépő külföldi lemezlovasok névsora rendkívül kecsegtető. Magyarország elsőszámú technorendezvényén itt lesz a techno londoni fenegyereke Dave Clarke, a berlini Bpitch Control kiadó feje Ellen Allien és a gigolo recordstól a stuttgarti Mick Wills. Ők hárman eltérő módon értelmezik ugyan a techno-t, abban azonban mindenképpen hasonlítanak egymásra, hogy mindannyian jelen voltak a műfaj európai alapjainak lefektetésénél. Mindhárman tovább fejleszteni, csiszolni, hozzá tenni tudtak az évek során, és népszerűsítették a techno általuk képviselt ágát világszerte.

Dave Clarke az elektronikus zenei életben úgy ismert, mint a világ techno dj-inek egyik legjobbja. Mindig is lázadó, a megszokott életviteltől menekülő ember volt, a 80-as évekbeli viharos gyerekkorától kezdve, egészen a jelenkori média botrányaiig.

Az egykori hip hop és soul dj, techno berkeken belüli hírnévre a 90-es évek elején tett szert, amikor megalkotta a „Red” néven futó EP sorozatát. A sikereken felbuzdulva 96-ban kiadta debütáló albumát az Archive One-t. Az ezredfordulóra az első generációs techno dj-k közül sokan megbuktak, ám Dave Clarke szettjei, egyedülálló mixelési technikája, mellyel a technot, electrot, hip hop-ot és a 80-as évek új hullámos számait mesteri fokon vegyíti, azóta is töretlen sikert aratnak.

Az évek során Dave számos mix CD-t adott ki. A legsikeresebb ezek közül a 2001-es ‘World Service’ dupla Cd-je volt, mely az electro és a techno iránti kettős szeretetét mutatta be. Miután a Skint Records-hoz igazolt, 2004-ben megjelentette új, „Devil’s Advocate” című albumát, ami hamar a közönség és a dj kollégák kedvence lett.

A „Devil’s Advocate” egy adrenalin bomba. Az elmúlt három évtized elektronikus zenéhez közelálló stílusait foglalja magába, funk-kal, groove-val megpakolva. A lemez készítésébe Clarke a chicago-i botrányhős dj Rush-t is bevonta, a ’Way Of Life’ című track erejéig, ami világszerte a party-k elmaradhatatlan slágere lett. Az albumon egy régi klasszikus,a „Bauhaus : She’s In Parties” című számát is feltámasztotta, Berlin kedvenc lányainak, a Chicks On Speed-nek vokális segítségével.

Dave Clarke az évek során bebizonyította, hogy rengeteg stílus és irányzat képviselője, ugyanakkor tagadhatatlanul a techno egyik legszínvonalasabb nemzetközi nagykövete.

Az utazó nagykövet szó az est gyengébbik nemet képviselő fellépőjére, Ellen Allien-re is illik. A berlini hölgy - aki most először látogat hazánkba - egy igazi világpolgár. 1991-óta bejárta a világ összes jelentősebb nagy városát, metropoliszát és mindenütt óriási sikert aratva mutatta be különös vízióját a techno-ról.

1988-ban Londonban ismerkedett meg az elektronikus zenével, konkrétabban az acid house-al. Majd miután egy év múlva visszatért Berlinbe, a legendás Tresor techno party-jai adták meg a kezdő lökést számára a dj-vé válás felé. Az általa képviselt stílus az absztrakt techno lett, amit 93-tól a berlini kiss-fm-en elindított saját rádióműsora, a „braincandy” keretében népszerűsített.

97-ben indult útjára Berlinben saját party-sorozata „Bpitch Control” néven, aminek fókuszpontjában a futurisztikus hangzásvilágú zene, valamint a video mixelés állt. A 99-ben indított kiadója szintén a „Bpitch Controll” nevet kapta, s a mára a 120. kiadvány környékén járó label olyan előadókat tudhat a sorai között, mint Smash TV, Thomas Anderson, Ben Klock, Sascha Funke, Kiki vagy pl Paul Kalkbrenner.

Ellen Alien kiadója az egyik legszínesebb színfolt az elektronikus zenék világában. Igazi boszorkánykonyha, ahol a legkülönlegesebb, legfrissebb, legkísérletibb zenék készülnek. Saját kiadójánál 2003-ban jelent meg második albuma a „Berlinette” is, amit még ez évben rengeteg remix kiadvány és egy japán valamint amerikai turné követett. A 2004-es évben megfordult a világ szinte minden pontján, fellépett a legnagyobb fesztiválokon, majd nekilátott új albuma a „Thrills” készítésének. A lemez 2005 januárjában látott napvilágot. Ennek anyagát, hangzásvilágát népszerűsítő világturné az év végéig tart, s ennek köszönhetően idén végre a magyar közönség is megismerheti a világszerte ünnepelt djane különleges hangzásvilágát.

A harmadik külföldi fellépő sokak számára ismert, hisz a stuttgarti Mick Wills már játszott hazánkban Deadcode rendezvényen. Szettjeiben leginkább a dinamikus minőségi techno játsza a fő szerepet, de helyet kap a house, a detroit, az EBM és az electro is. Mick lemezlovas pályafutása 1988-ig nyúlik vissza, amikor a stuttgarti kultusz klubban, az „Oz”-ban felfedezte magának az acid house, a high energie, a new beat valamint EBM műfajokat. Karrierjének igazi lökést az adott, amikor 93-ban megrendezte első techno party-ját egy sörfőzde épületében. A sikeren felbuzdulva a rendezvényt számos újabb stuttgarti megmozdulás követte. 94-ben promo mix kazettáit hallván dj Hell-nek annyira megtetszett a Mick Wills általa képviselt hangzás, hogy még az évben meghívta őt a legendás müncheni „Ultraschall”-ba fellépni.

1997-ben berendezte saját stúdióját és produceri tevékenységbe kezdett. Produceri munkájának első megnyilvánulása a 2001-ben létrehozott „The Kinky Lovers’ formáció. Még ebben az évben megjelent első önálló lemeze Mick Wills : Atomic EP néven a Gigolo gondozásában. Ezt követte 2003-ban a Metal EP, majd 2005-ben a War of the Nations amivel végleg bebizonyította, hogy különleges ízlését, látásmódját nem csak dj-szetjei, hanem már produceri munkái során is kamatoztatni tudja.

Ahogy azt megszokhattuk, most sem hiányozhatnak a házigazda magyar lemezlovasok, a deadcode dj-k : Hot X, Igor Do'urden Jay Cortez és Coyote. Ők is azon lesznek, hogy méltó zárása legyen az idei utolsó Hyperspace, a nagy nevű fellépők tekintetében bővelkedő party-sorozat 2005-ös évének.

2005.12.10.

HYPERSPACE

EVENTS HALL – BUDAPEST

DAVE CLARKE ( Skint- London ::UK )

ELLEN ALLIEN ( Bpitch Control – Berlin :: D )

MICK WILLS ( Gigolo – Stuttgart :: D )

HOT X ( deadcode – H )

IGOR DO’URDEN ( deadcode – H )

JAY CORTEZ ( deadcode – H )

COYOTE ( deadcode – H )

Start: 21:00 end: 07:00 elővétel: 3999 HUF belépő: 4599HUF

VIP jegy rendelhető a 06 30 30 30 220 as info telefonszámon 9000 HUF –os áron

Info: 06 30 30 30 220

www.deadcode.hu www.hyperspace.co.hu info@deadcode.hu

Elővételi helyek:

BUDAPEST: NYUGATI NON STOP VI. ker, Terér krt. 55. (ÚJ!) | BLACKHOLE VIII.ker. Kiss József u.5.

UNDERGROUND RECORDS VI.ker. Király u.54. | DJ SHOP http://www.djshop.hu

DEBRECEN: DISCOLAND Kossuth u.58.

GYŐR: MUSIC DOME Bajcsy-Zsilinszky u.42.

MISKOLC: MISTRAL DJ SHOP Széchenyi u.8.

NYÍREGYHÁZA: LONDSDALE & EVERLAST MÁRKABOLT, DJ SHOP - Bethlen Gábor út 6.

SOPRON: MAX - Ferenczy J.u.46.

SZEGED: BAHIA MUSIC - Klauzál tér 5.

SZOMBATHELY: KO HANGLEMEZBOLT - Kossuth L.u.8/3.

SZÉKESFEHÉRVÁR: WESTSIDE MUSIC CLUB - Vörösmarty tér 1.

VESZPRÉM : UNDERGROUND RECORDS - Óváros tér 1.

ZALAEGERSZEG: BORIS TATTOO - Eötvös u.3.

2005. december 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster