SÜSS FEL NAP (márciusi programajánló)

2006. március 1.

Ablak-a-Dubra

Naga, Beta, FCB

Belépő: 800 Ft, tagságival féláron, 22h előtt ingyenes

www.chi-recordings.com

- - - - - - - -

2006. március 2.

Fiatal értelmiségiek italforradalma

dj Zolee (Elte és Pázmány diákkal ingyenes)

Belépő: 600 Ft

- - - - - - - -

2006. március 3.

FISH! lemezmegjelenési party

INGYENES!

Excuse Me Moses (A)

Incubus Cover

+ Matek Selector

A Fish! ugyan idén hetedik évébe lépett, nem kapkodta el első lemeze kiadását. Az ugyanis március 3-án jelenik meg First of Many címmel és jó példa arra, hogyan lehet egymástól látszólag távol eső stílusokat szórakoztató egésszé gyúrni. A rocktól a funkon át a metálig, mindez érthető, popköntösbe bújtatott nótákon keresztül jut el a kedves közönséghez, már csak azért is, mert az albumot ünneplő bulira a belépés ingyenes, az est folyamán pedig kedvezményes áron lehet megvásárolni a portékát. A koncert vendégei az osztrák Excuse Me Moses valamint az Incubus Cover, a reggelig tartó hőbörgésről Matek Márk gondoskodik előszeretettel. A lemez kapható a koncerten!

www.fishonline.hu

www.bprnr.com

- - - - - - - -

2006. március 4.

R'n'B, hip-hop

Luigi, Quick

Belépő: 800 Ft

- - - - - - - -

2006. március 5.

Deep Smile Café

Virág, Era és barátai-Kalumet/live act. Vizuál: psy-tech.com 20h vetítés > vandormozi.hu: A szabadság fantomja (Luis Bunuel -1974)

Belépő: a vetítés ingyenes, utána 300 Ft

- - - - - - - -

2006. március 6.

TÁP Színház

A lehetséges előadásokról pontosabb információt a www.sussfelnap.hu weboldalon található!

Utána ingyenes buli a Korai Banditos-szal

www.szinhaz.hu/tap

- - - - - - - -

2006. március 7.

Tues-DIE:

WASHINGTON DEAD CATS (FR)

YELLOW SPOTS

MASSZÍV FEAT. SKA PETI

IDIO-TÁNCHÁZ: ABERRÁLT & DESMOND SCHLEKKER

Belépő elővételben: 1500 Ft (Wave, NemArt, Süss Fel Nap, Yellow Spots),

helyszínen: 2000 Ft

A Washington Dead Cats a francia rock'n'roll forradalom a Bastille falának árnyékában. Egy átkozottul jó ok a bulizásra! Képregényhősök az ötvenes évek bohóc karaktereinek és földalatti, Z-kategóriás filmjeinek világából, elegancia és sárm körbevéve egy csapat hadi zombival. Mágikus power punk, nyers rockabilly, ég kék surf, benzint fecskendező mambo és hipnotikus woodoo ritmusaik váltják egymást, nemet mondva a monotonitásnak.A Döglött Macskák '86-ban adták ki első lemezüket és '88-ban jártak utoljára hazánkban, méghozzá az egykori Fekete Lyukban adtak emlékezetes koncertet.

www.washingtondeadcats.com

- - - - - - - -

2006. március 8.

Ablak-a-Dubra vs Hypnosis

Naga, Beta, FCB, Grasshop (Hypnosis),

vendég: Habersham (Lobotomy, Can)

Belépő 1500 Ft, tagságival és 22h előtt 1000 Ft

www.chi-recordings.com

- - - - - - - -

2006. március 9.

Fiatal értelmiségiek italforradalma

dj Zolee (Elte és Pázmány diákkal ingyenes)

Belépő: 600 Ft

- - - - - - - -

2006. március 10.

TESCO DISCO VI.

Amber Smith lemezbemutató koncert

+vendégekkel: Hodosi Enikő (NEO), vonósok, Babos Norbert (NEO-vizuál)

karate-kutya, E.Z.Basic

Utána Indie Party: Kecske & Pipó

Belépő 800 Ft, dedikált Amber Smith cd: 2200 Ft

Az újkori honi "britgitárzenei" szcéna legfontosabb zenekara az Amber Smith.

A zenekar első két lemeze még szerényebb körülmények között jelent meg, az új albumra viszont beérett az elmúlt évek munkája, koncertjei. A Nyugat-Európában február 24-én, itthon pedig egy héttel később megjelenő "Reprint" című lemez produceri munkáit a legendás Cocteau Twins tagja Robin Guthrie és Yonderboi végezték. Az albumot felvezető single-t a Hello Sun-t játszák már a rádiók, a dal klipjét pedig a tv-k. Sőt a lemez már megjelenése előtt egy komoly elismerést is bezsebelt, a szcéna meghatározó online médiuma, berlini Britpoparsenal a hét lemezévé választotta.

A lemezbemutatót tovább színesítik a vendégek, a Neo-ból Hodosi Enikő énekesnő és Babos Norbert vizualista, melletük pedig Vesztergombi Dávid csellós egészítik ki a zenekart. A lemezbemutató előtti hangulat megalapozásáról pedig karate-kutya (Kristóf Norbert - ex Band Call Russel - új zenekara a Moog-os Dorozsmai Gergővel és egy ifjú titán leányzóval...) és a rátermettségét már sokszor bizonyított - a Tesco Disco keresztapjaiként is jegyzett - EZ Basic gondoskodik, akik már garantáltan odapörkölnek a táncos lábaknak. A konceretek után pedig a Tesco közkatonái, Kecske és Pipó csavarják ki a maradék energiát a jelenlévőkből - akciós lemezeikkel.

- - - - - - - -

2006. március 11.

R'n'B, hip-hop

Luigi, Quick

Belépő: 800 Ft

- - - - - - - -

2006. március 12.

Deep Smile Café

Virág, Strange Faces (Woody,Silenstorm,Anonym). Vizuál: psy-tech.com 20h vetítés > vandormozi.hu: Bikaborjak (F.Fellini - 1953)

Belépő: a vetítés ingyenes, utána 300 Ft

- - - - - - - -

2006. március 13.

TÁP Színház

A lehetséges előadásokról pontosabb információt a www.sussfelnap.hu weboldalon található!

Utána ingyenes buli a Korai Banditos-szal

www.szinhaz.hu/tap

- - - - - - - -

2006. március 14.

Tues-DIE:

DOOMRIDERS (USA)

BLIND MYSELF, RISE AND FALL (B), NOVEMBER COMING FIRE (UK), SOMETHING AGAINST YOU

+ MatekSelector

Belépő elővételben 2000 Ft (Süss fel Nap, Underground Store, Speed

Westend, Speed Mammut II.),

helyszínen: 2500 Ft

2006. március 14-én minden bizonnyal az év egyik legjobb és legütősebb Tues-die koncertjének lehet szemtanúja a nagyérdemű, ahol a Doomriders és a Blind Myself ad közös koncertet, a lehető legütősebb előzenekarokkal.

A Doomriders név tán nem sejtet sokat, azonban ha megkérdeznénk, hogy mi az amúgy milliónyi közös szál egyike a méltán ismert és elismert Converge és Cave In között, a válasz lehet simán a Doomriders, ahol is a Cave In dobos JR Connors, valamint a Converge basszusgitáros Nate Newton (jelen esetben amúgy gitáros/énekes) terrorizálja a hallgatókat. És egyáltalán mire várhatunk? Ugyan a zenekari biográfia azon záró sora, hogy ez a legjobb zenekar a világtörténelemben, amely valaha létezett már elég is volna egyeseknek, mások kétkedve fogadnák be (vagy éppen nem) az információt, azonban szögezzük le, a stoner rock-ot, a doom metalt, a hardcore-t és a punkot soha nem keverte ilyen intenzitással és eredetiséggel, mint tette ez a bostoni négyes.

A Blind Myself nem szorul túlzott bemutatásra, mindenki aki valaha megfordult a magyar undergroundban, tisztában van a zenekar erejével és koncertjeik elsöprő energiájával. A zenekar nemrégiben tette közzé myspace oldalán a legújabb, Bprnr válogatáson megjelent számát, ami egyfajta előfutára is negyedik nagylemezüknek, amely 2006. augusztusában lát napvilágot.

A Doomriders turnén két, igencsak ütős előzenekar szerepel, ezek közül is kissé kiemelendő a belga Rise And Fall (igen, Belgium sok minden másról volt mindig is sokkal inkább híres, mint meghatározó zenekarairól, ezért is örülünk mi nagyon ennek a négyesnek), akik stílusuk meghatározására előszeretettel használják a punkmetal jelzőt, azonban korántsem lenne fair ennyivel elintézni ezt a zenekart, aki a késő 80-as évekre jellemző keményebb new york hardcore soundot (Cro-Mags, Leeway) keverik az Entombed húzásával és a Black Sabbath sötét, húzós belassulásával, tán nem véletlen, hogy a hardcore szinten lassan meghatározóvá váló Deathwish Inc. kiadó (a Converge énekes Jake Bannon lemezcége) is felfigyelt rájuk és kiadja új, Into Oblivion c. lemezüket a tengerentúlon.

A brit November Coming Fire évek óta meghatározó erő a szigetország hardcore/punk színterén és elmondásuk szerint új lemezüknél (Dungeness - Reflections records) az elmúlt 25 év alternatív zenéjének (Black Flag, Misfits, Big Black, Neurosis, Converge) minden jellemvonása keveredik kíméletlen és intenzív zenéjükben.

A koncert nyitása a Something Against You-ra hárul és aki már látta őket, nem intézheti el kézlegyintéssel ezt a zenekart, akik a '80-as évek eleji punk-hardcore hangzás mellett tették le voksukat és intenzív, 15-20 perces koncertjeikről még sokat fogunk hallani a jövőben.

www.myspace.com/doomriders

www.blindmyself.com

www.myspace.com/blindmyself

www.riseandfall.org

www.novembercomingfire.com

http://say.punkportal.hu

www.deathwishinc.com

www.reflectionsrecords.com

- - - - - - - -

2006. március 15.

Ablak-a-Dubra

Naga, Beta, FCB

Belépő: 800 Ft, tagságival féláron, 22h előtt ingyenes

www.chi-recordings.com

- - - - - - - -

2006. március 16.

Fiatal értelmiségiek italforradalma

dj Zolee (Elte és Pázmány diákkal ingyenes)Belépő: 600 Ft

- - - - - - - -

2006. március 17.

ELECTRIXX live (Berlin, Germany)

Wamzer / hnp, tilos rádió

Sinko / hnp, tilos rádió

Thomas Baier

Belépő elővételben 1200 Ft + ajándék sinko-wamzer mixcd (akt, deep, wave),

helyszínen 1500 Ft

".nos, szerintem röffentsük be azt a nagyonmetál turbódízelt ott."

Mivel mindenki "hülye sznob" (mi is!) és külföldi produkció nélkül nem moccantjátok feneketek (viva la hungarophobia!), hívtunk nektek, nem is akármilyet. Mert szerintünk ide igazi partyarcok kellenek, akik felrázzák végre ezt a punnyadék fővárosi lelkületet! Meg is találtuk őket. De nemám valami nagynevű izé, aki aztán csalódást okoz élőben...a célunk az volt, hogy olyan valakik jöjjenek, akik valóban emlékezetes bulit tudnak nektek produkálni, ami könnyedén bekerülhet a partyk nagykönyvébe.

Az Electrixx két berlini agyament fiatalember közös produkciója. Erikk és Stigma 23 (aka Electronic Bitch:)) 2004 elején döntöttek úgy, hogy sokéves szólókarrier után ketten együtt és élőben próbálják a publikumnak megmutatni, mi is az igazi partyra termett hangzás. Nos, sikerült nekik. Én még ilyen táncos rockos electro-tech-house odabaszást nem hallottam, na jó, néha, mikor játszunk Sinkóval, de az dj szett. és egyébként is.

A siker mérhető és fényes volt, barátainknak igencsak kezd beindulni szekerük. Jön az album (Crazy Tunes) és Frequenzstörung című zenéjük, mely a Karatemusic labelnél adatott ki 2004 őszén, sikeresen felforgatta az amúgysem elhanyagolható berlini partyéletet, vezetve tudatlan electro hívőket és slágerlistákat egyaránt. Mi még megpróbáltuk teljes beájulásuk előtt elcsípni őket egy budapesti fellépésre, melynek kitörő örömmel tesznek eleget.

Érdemes lesz korán megérkezni, hiszen Thomas Baier lesz a warm-up, aki mielőtt Budapestre érkezett tanulni, müncheni local dj-ként népszerűsítette a minimáltech grúvosabb, fánkosabb vonalát. Szerény, csendes habitusa egészséges kontrasztot alkot velünk, azaz nagy tudású Sinko kollégával, ki ezúttal dj-ként lesz hallható, mert nem lop babért és hagyja Electrixxet érvényesülni live, és velem, ki szokásához híven mindent meg fog tenni hangulatgörbétek egyenesen felfelé íveléséért.

Hozzatok sok csápolást, sikongatást, ugrálást és valamennyi (semmikép ne csekély mennyiségű) ultralazaságot magatokkal, többre szükségetek szerintem nem nagyon lesz.

-wamzer-

http://hnp.tilos.hu

http://www.electrixx.de

http://www.karateklub.de

http://www.tilos.hu

- - - - - - - -

2006. március 18.

R'n'B, hip-hop

Luigi, Quick

Belépő: 800 Ft

- - - - - - - -

2006. március 19.

Deep Smile Café

Virág, Beats Specialists (Plazma,Villa,Fungus). Vizuál: psy-tech.com 20h vetítés - vandormozi.hu: Árvácska (Ranódy László - 1976)

Belépő: a vetítés ingyenes, utána 300 Ft

- - - - - - - -

2006. március 20.

TÁP Színház

A lehetséges előadásokról pontosabb információt a www.sussfelnap.hu weboldalon található!

Utána ingyenes buli a Korai Banditos-szal

www.szinhaz.hu/tap

- - - - - - - -

2006. március 21.

Depeche Mode koncert utáni táncest

Audio - Splatter, Matek, Video - Drisi

Belépő: 500 Ft

- - - - - - - -

2006. március 22.

Ablak-a-Dubra vs Hypnosis

Naga, Beta, FCB, Grasshop (Hypnosis),

vendég: Habersham (Lobotomy, Can)

Belépő 1500 Ft, tagságival és 22h előtt 1000 Ft

www.chi-recordings.com

- - - - - - - -

2006. március 23.

Fiatal értelmiségiek italforradalma

dj Zolee (Elte és Pázmány diákkal ingyenes)

Belépő: 600 Ft

- - - - - - - -

2006. március 24. - péntek / 21h

ANTROPOS.hu 3. Születésnapi Party

Belépő 1600Ft, 21:30 előtt 1200Ft

21:15 - M.Á.S. projekt Divatbemutatója + visual show 22:00 - Down The Dayz / trip-hop, electrochanson LIVE 23:00 - Metha, LNF, ERKÁ kb.00:30 - JHZ / botchip breaks, tagsta rec., tcr - UK

Hátsó teremben:

Tanai (Toguro) Gyula festményei / egy éjszakán át tartó kiállítás

Az év elején megújult ANTROPOS.hu - kulturális online magazin 3 éves fennállása alatt az egyik legteljesebb partyajánló rovatot hozta létre. A töretlenül fejlődő és egyre látogatottabb oldalon aktuális kulturális hírek, partyfotók, ingyen mp3, buli-, koncert, színház, kiállítás- és egyéb programok ajánlói mellett olvasható számos interjú, film-, zene-, honlap- és könyvajánló is. Interjúi között megtalálható beszélgetés a hazai közélet ismert és elismert személyeivel. Az oldal készítői várják partnereiket, olvasóikat és barátaikat egy fergeteges születésnapi mulatságra, sok zenével és szikrázó csokitortával, hogy együtt ünnepeljék az oldal harmadik születésnapját.

A M.Á.S. projekt 5 divattervezőből és 1 fotós\VJ áll. A MÁS célja, hogy olyan anyagokat alkossanak, amelyek a 21. század technikájával készülnek, azonban mégis emberi érzéseket, gondolatokat fejezzenek ki. Fontos, hogy a mai világban a néző döntse el mit lát, mit, minek gondol, tehát egy-egy képről szubjektív gondolatok alakuljanak ki benne. A március 24-i a bemutatón a projekt MÁSképpen nyúl a divat, a fotó, az animáció, a videó, az elektronikus zene elemeihez.

A divatbemutatót 22h órakor követi a Down The Dayz zenekar. A csapatot Polyák Eszter (ének) az ismeretségi körében lévő zenészekből hívott létre, ötletei, dalai megformálásához. Az együttes hatásai között - a tagok eltérő zenei gyökerei miatt - épp úgy megtalálható a mai elektronikus popkultúra - főleg downtempo elemek -, mint a new wave és rock hagyományai, szándéka szerint eklektikus, de jól felismerhető egyedi ötvözetben. A szűkebb közönség által emlegetett Portishead, Endless Blue, Emiliana Torrini lehet inkább példája, de nem meghatározott iránya a zenekarnak.

Az est csúcspontja, a 00:30-tól fellépő angol breakbeat-dj/producer, JHZ (James Cocozza). Kiadványai - többek között - a Bedrock, TCR és Botchit Scarper kiadóknál láttak napvilágot. Elite Force-tól Evil Nine-ig manapság mindenki pörgeti a számait,kihagyhatatlan bulikellékek.

1999-ben kezdett foglalkozni zeneírással (drum'n'bass, filmzenék) - a Ministry of Sound kiadónál voltak a kezdeti szárnypróbálgatásai -, majd 2003-ban a breakz-fanok nagy örömére megállapodott a breakbeatnél az Azures maxival.

2004-től Chris Carterrel karöltve garázdálkodnak a törtütemekkel - a hírhedt formáció neve Roxiller.

Az első legkiemelkedőbb JHZ nóta a Jhz - Thumper (2004 Tagsta rec.), új hangzást hozott a breakbeat világába. Itthon is minden nagyobb bulin hallhattuk már - eme nóta a mai napig megunhatatlan, és aktuális.

A március 24-i fellépése a Süss fel Napban egy új világot nyit a breakbeat, és a tech-house rajongóinak. Fergeteges pörgés lesz hajnalig!

Info:

0620-560-5314

info@antropos.hu

http://www.antropos.hu

http://party.antropos.hu

- - - - - - - -

2006. március 25.

R'n'B, hip-hop

Luigi, Quick

Belépő: 800 Ft

- - - - - - - -

2006. március 26.

Deep Smile Café

Virág, Neospirit (Cellux,Soma). Vizuál: psy-tech.com 20h vetítés > vandormozi.hu : -Falfúró (Szomjas György - 1986)

Belépő: a vetítés ingyenes, utána 300 Ft

- - - - - - - -

2006. március 27.

TÁP Színház

A lehetséges előadásokról pontosabb információt a www.sussfelnap.hu weboldalon található!

Utána ingyenes buli a Korai Banditos-szal

www.szinhaz.hu/tap

- - - - - - - -

2006. március 28.

Tues-DIE

CADAVERES, Los Deepest (A), Stereochrist, Angelus + MatekSelector

>Belépő 800 Ft

Kivonatolt esszenciája mindegyik banda annak a stílusnak, amit szeretnek és muvelnek. Veretes rockzenék más-más színezettel: ki lassabban, ki fürgébben, ki málházva vagy ki sötétre festve, de mind hangosan...hangosabban!

Angelusék, mint harcos amazonok, akiknek a tagcserék után új erore kapva most adták modern metal beütésu demójukat. A Stereochrist, mint mocsári szörnyek jönnek Délrol - súlyosan, borultan, elkötelezve magukat az igaz metal szolgálatában. Los Deepest Ausztriából mocskos rock'n rollal szédítenek Backyard Babies módra. Cadaveres újratöltötte magát, hogy mindenkinek megmutassa, hogy mi az a tribalmetalcore!

- - - - - -

2006. március 29.

Ablak-a-Dubra

Naga, Beta, FCB

Belépő: 800 Ft, tagságival féláron, 22h előtt ingyenes

www.chi-recordings.com

- - - - - - - -

2006. március 30.

Fiatal értelmiségiek italforradalma

dj Zolee (Elte és Pázmány diákkal ingyenes)

Belépő: 600 Ft

- - - - - - - -

2006. március 31.

CRATE SOUL PRESSURE:

ONE SELF (live) feat. DJ Vadim (Ninja Tune, London), Yarah Bravo & Blu Rum

13

SENA + DJ MANGO (Gimmeshot / Tilos Rádió) KEYSER & SHURIKEN (Crate Soul Brothers / Tilos Rádió)

Belépő elővételben 1600 Ft, helyszínen: 1900 Ft

A tavalyi nagy sikerű One Self live act után a 2006-os év sem múlhat el anélkül, hogy az egyik legnevesebb európai hiphop producer, DJ Vadim és vidám csapata ismét tiszteletét ne tenné Budapesten Mivel Vadim egy időre az USÁ-ba költözik, valószínűleg sokáig ez lesz az utolsó alkalom, hogy a csapatot ebben a formában élőben láthatjuk. A buli vendége még a magyar-ghánai MC Sena, aki Vadim legújabb, az angol Ninja Tune kiadónál várhatóan tavasszal megjelenő albumán több számban is énekel és nyomja a szöveget; őt DJ Mango, "a lemezjátszók Charlie Parkere" kíséri. Az újból induló Crate Soul Pressure klubest házigazdái, Keyser & Shuriken a tőlük megszokott jazzes-funkos-soulos eklektikával készülnek.

www.one-self.net

www.djvadim.com

- - - - - - - -

TÁP Varieté, Performance és Színház lehetséges előadásai:

Sári Laci kortárs zenei performance-a a Trió Lignummal Najmányi László viccszínháza Szabó Győző élménybeszámolója Minden Rossz Varieté www.szinhaz.hu/tap tap@chello.hu

Áprilisi előzetes:

4.- Tues-DIE: SILENT DRIVE (USA), THE HURT PROCESS (UK), CALICO SYSTEM (USA)

7.- ANIMA SOUND SYSTEM koncert

11.- Tues-DIE: NEFOGAZZ, Vastrabant, Kelly hits the blue Christ

14.- QUIMBY koncert. Belépő elővételben: 1500 Ft, helyszínen: 1800 Ft

18.- Tues-DIE: THE IDORU, Worlds between us (A), Moog, The Nobles

21.- HOLLYWOODOO, Isten Háta Mögött - INGYENES!

25.- CPG, FLASH

28.- CRATE SOUL PRESSURE:

TOM WIELAND (7SAMURAI / LES GAMMAS / Bécs, Ausztria) KARL INJEX (RUDE MOVEMENTS / STRAIGHT NO CHASER / Atlanta, USA), KEYSER & SHURIKEN (Crate Soul Brothers / Tilos Rádió / Budapest)

Belépő: elővételben 900 Ft, a helyszínen 1200 Ft

FIGYELEM!!! Rock'n'Roll Grill Kajálda a Süss fel Napban!!!

A a Süssben pultosaink szomjoltásról gondoskodnak, a bringás rock'and'roll srácok éhedet feledtetik. Méteres szendvicsek, fűszeres magyaros, izgalmas görög, meglepő távolkeleti, egészséges vega ételeink bőséges adagjai várja a hozzánk betérőket. Aki nem hiszi, tegyen minket próbára

FIGYELEM!!! Minden szombaton 20h-23h között egyet fizet, kettőt kap long drink akció!

Link:

www.sussfelnap.hu

www.sussfelnap.hu/forum

- - - - - - - -

Partnereink:

http://www.deep.hu/

http://www.korai.hu/

http://www.trancewave.hu/

http://www.chi-recordings.com/

http://www.cokxponambient.hu/

http://www.antropos.hu/

http://www.szinhaz.hu/tap/

http://www.bprnr.com/

http://www.criticalmass.hu/

2006. március 1.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster