MATTHEW DEKAY & NILS NOA@HOME (2006.03.10)

Március 10-e valóságos törökmézes csemege lesz az édes house-falatokkal kedveskedő tavaszi kínálatban. A Home Club nagytermében a holland Matthew Dekay és a norvég Nils Noa húzzák el a mézesmadzagot Kühl és Chriss társaságában, míg a kisteremben Blackman és Ben Edek lounge-lemezei pihentetik a társaságot.

Erre a bulira harapni fog, aki kicsit is ínyencnek tartja magát a house-világban, hisz a két vendégszereplőt még sosem hallhattuk egy line-upban itthon.

Nils Noa a két évvel ezelőtti Budapest Parádé Pesti Vígadóban lévő after-partyján lopta be magát a magyarok szívébe. Skandinávia küldötte megküzdött a nemzetközi elismerésért: a kezdetekkor hazájában korántsem volt népszerű az underground elektronikus zene, ő mégsem adta fel. Kitartása meghozta gyümölcsét, ő lett az első norvég lemezlovas, akit felkértek a BBC Radio 1 legendás Essential One-jának mixelésére. Stílusa valahol Sasha és Yousef hangzásvilága között kalandozik; két társával együtt pedig ő bújik meg a mindenki által jól ismert Bermuda Triangle projekt mögött. Digweed, Zabiela és a Deep Dish abszolút támogatói a srácnak, és valljuk be, 2004.08.28-a óta a honi klubberek is megjegyezték nevét.

Matthew Dekay még ennyire sem szorul bemutatásra. Országunkban jóformán nem terem oly house-huszár, kinek otthoni gyűjteményét ne gazdagítaná egy-egy MDK. ’Intergalaktikus’ Beasty Boys-remixe örökre beégett a vájt fülűek agyába – nem véletlen, hogy Dekay fellépése a hozzáértők körében kisebb fajta örömünnepet eredményez, amint csak híre kel. Emberünk egyébként kis túlzással születése óta zenésznek készült, szülei biztosították korai neveltetését ez irányban, még ha nem is számoltak azzal, hogy a kis Matt a klasszikusok mellett hamar rákap az elektronikára. A Kraftwerk és Jean Michel Jarre kövezték ki számára az utat, melyről később Dekay kiépítette a maga house ütemekkel és trance-es melódiákkal tarkított sajátos kis ösvényét. Számtalan klubber sétált már rajta végig vigyorogva. Most megint rajtunk a sor! :)

Milky

2006. március 10.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster