HS10@BED (2006.04.22.)

(Limitált exluzív 10 éves születésnapi party)

HS10

2006.04.22-én fennállásának tízéves évfordulóját ünnepli a Deadcode Production és az általa útnak indított Hyperspace. Magyarország elsőszámú techno projektje nem csak a legnagyobb, de a legelőremutatóbb party-sorozatként van jelen a hazai elektronikus szcénában. S bár az évek alatt sok minden változott mind a globális klubélet ízlésében, a Hyperspace mégis mindvégig hű maradt az eredeti elképzelésekhez és célokhoz. Legyen bár a hangzás kemény, könnyed, kalandos vagy katartikus, a lényeg egy: techno mindig a legaktuálisabb formában; techno tűzön, vízen át.

Nem csoda, hogy szinte észrevétlenül elrepült tíz év. Túl vagyunk 57 Hyperspace-en, 9 helyszínváltáson, 8 válogatásalbum és mix CD megjelenésén. Megcsodálhattuk több mint 120 külföldi és magyar lemezlovas fenomenális játékát – a külföldi DJ-k 98 százaléka a Deadcode meghívásának eleget téve játszott először Magyarországon. Mondjuk mindezt többes számban, hiszen az évek során több mint 130.000ren voksoltatok a Hyperspace-re. A tizedik évfordulót is együtt ünnepelhetjük április 22-én, az 1500 főre limitált (!!!!) exkluzív line up-pal büszkélkedő születésnapi partyn, különleges mód a Bedben. Egyszeri és megismételhetetlen alkalom a technozene iránti elkötelezett tisztelet és szenvedély kimutatására, melyet a sztárfellépő SVEN VÄTH és JOHANNES HEIL csak tovább erősít.

SVEN VÄTH pályafutását, vagy legalábbis az európai techno- és klubéletben betöltött vitathatatlan főszerepét zenei ízléstől függetlenül szinte mindenki ismeri. Érthető, hisz a frankfurti elektronika atyja már 82ben lemezlovasként kereste kenyerét, és azóta sem sikerült ’kikopnia’. Épp ellenkezőleg: mintegy hatodik érzéktől vezérelve tévedhetetlen szimattal talál rá újabb és újabb zenei hullámokra a techno végeláthatatlan útvesztőjében. Hogy valóban az ő érdemeit dicséri-e egyes irányzatok felfuttatása és sikere, vagy ’csupán’ kiváló megérzései vezették jókor jó időben jó helyre – nos, ezt nehéz megállapítani. Annyi azonban bizonyos, hogy személye mára szimbólummá vált, jelentőségét vitatni pedig szerte a világon botor dolog. Bármit játszott, a tömegek imádták érte. Míg korai korszakában house-zal és acid-del hódított, addig az általa megálmodott legendás Omen klubban valóságos techno-történelmet írt ő és csapata. S bár az Omen 1998-ban bezárta kapuit, Sven hírneve cseppet sem halványodott, sőt! Mivel producerként is kiemelkedő, szerzeményeivel, albumaival folyamatos lázban tartja a világot. Alkotásairól megemlékezni ildomos, ám hosszas feladat, a legkiválóbbakat azonban nem hagyhatjuk szó nélkül: Electric Salsa, Ask Yourself, Accident in Paradise, The Harlequin, The Robot and The Ballett Dancer, Fuse, Contact – megannyi megmagyarázhatatlanul tökéletes mestermunka, egy istenadta tehetséggel megáldott elme fantasztikus szüleményei. Alkotójuk lételeme a zene. Erről tesz tanúbizonyságot a Sven által létrehozott és a Hyperspace-hez hasonlóan idén áprilisban tizedik évfordulóját ünneplő Cocoon, mely név egyaránt patinásan fémjelez lemezkiadást és klubesteket.

Akárhonnan nézzük, a német elektronikus zene isteni ikonjaként aposztrofált Sven huszonöt éve trendirányító szerepet játszik a világban, és nem úgy fest, mint aki lemondani készül az őt övező csodálatról. Jelenleg a híresen vad ibizai Cocoon-partykat felelevenítő The Sound of the 6th Season c. lemezbemutatóval járja a planétát. Ez adja aktualitását a jubielumi Hyperspace-en való fellépésének, ahol április 22-én bátran belekóstolhatunk, beleharaphatunk a Väth-féle elektronika friss, ropogós gyümölcsébe.

Várhatóan azt is beismerjük majd ezen az éjszakán, hogy bizony mindannyian őrültek vagyunk egy kicsit, vagy ahogy JOHANNES HEIL vadonatúj, március 28-án megjelenő szerzői albuma hirdeti: ’Freak R Us’. A szigorúan live act-re esküdő Johannes jövőzenéje, hipnotikus technoja, annak mormogó, zümmögő basszusai, mesteri finomsággal torzított hangai, váratlan és megragadó vokális szegmensei már most kihagyhatatlan élményt ígérnek.

Heil fantáziadús egyénisége mindig rendkívül változatos remekművekkel rukkol elő, ötletgazdag tárháza minden képzeletet felülmúlóan kifogyhatatlan.

Tiszteli Detroitot és Chicagót, ám zenéjében ez a tisztelet nem a sokak által múló divatként felkapott retro-hangzásban jelenik meg, hanem a track lényegét érintő, eget-földet megrengető, katartikus klubélményben teljesedik ki. A DJ Hellel és Sven Väth-szel egyaránt többször kooperáló producer hatalmas koponyaként hozza létre meghökkentő kreációit. A 98as Paranoid Dancer éppúgy beírta magát a történelembe, mint a két évvel később Simon Wottonnal ’State of Chaos’ álnév alatt elkövetett ’Across the Nation’, melynek nyers elektroval kevert lázadó punk attitűdje disszonáns korunk félelmét, dühét és reményeit kiáltotta világgá. Hatása kitörölhetetlen, Heil már csak ilyen. A Kanzleramt, a Fieber, a Kobayashi és a Klang Elektronik, azaz a kompromisszummentes elektronikát hirdető, legdominánsabb független kiadók kedvenceként ő az, aki ma is rendre rávilágít a techno korábban ismeretlen, formabontó szépségeire. Hallgatás és tapasztalás, utazás az elme rejtelmeiben, látogatás a frekvenciák világába. Megformálni a negyedik dimenziót, harmóniát alkotni és beleolvadni. Ez üzenetének lényege.

Aki ennél is többet kívánna a jubileumi szülinapra, az nem sejti, mit veszít, és talán nem is kell tudnia. Akiben viszont jóleső emlékeket ébresztettek a fentiek, vagy csak feltámadt benne a makacs kíváncsiság, az tudja, merre induljon április 22-én. A Hot X, Igor Do’Urden és Coyote, azaz a Deadcode djk játékával is megbolondított éjszaka már várja vándorait.

Tízéves a HYPERSPACE. Először és utoljára.

FIGYELEM!! LIMITÁLT BELÉPÉS 1500 FŐRE !!!

Info: 06 30 30 30 220

SVEN VATH cocoon - frankfurt (D)

live JOHANNES HEIL cocoon , klang - frankfurt (D)

HOT X deadcode (H)

IGOR DO'URDEN deadcode (H)

COYOTE deadcode (H)

helyszín : BED - Budapest - Reményei Ede u.3

limitált 1500 belépő

belépő: 6000 HUF

belépő rendelhető : 06 30 30 30 220

info@deadcode.hu

www.hotx.hu www.djcoyote.com www.igordourden.com

www.deadcode.hu www.hyperspace.co.hu

Milky

2006. április 22.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster