BUSHCRAFT (UK), ANIMA SOUND SYSTEM@SÜSS FEL NAP (2004.04.07.)

Egy fekete és egy japán lány, egy indiai és egy fehér angol srác, ők alkotják a 2001-ben alapított londoni zenekart, a Bushcraftot. A két őrült csajszi adja a hangot és a ritmust a zenéhez: Anthea, az énekesnő már 17 éves kora óta zenél, kedvencei: Kate Bush, The Strokes és PJ Harvey. Suko, a manga külsejű képregényőrült perkás később csatlakozott a zenekarhoz. A Bushcrafton kívül egy észak-londoni szambaegyüttesben kezeli a caixa nevű ütőshangszert. Zenei ízlése egyszerűen kategorizálható, lehessen rá táncolni vagy lehessen rá üvölteni. És a húros-pengetős szekció: a gitáros Craig a 90-es években lemezstúdiókban dolgozott és emellett filmzenéket írt. Most az otthoni stúdiójában készülnek a Bushcraft-számok. Rich, a basszusgitáros korábban ska, rocksteady és indie-rock zenekarokban játszott, míg 95-ben találkozott Craiggel. Már 2003-ban teltházas koncertet adtak Belgrádban, ahová később is visszatértek a Sonic Youth, majd a UK Subs vendégzenekaraként, de játszottak már a Prodigy előtt is. Első lemezük, a Superconic egy háromszámos EP 2004-ben jelent meg, amit a brit zene Al Capone-jeként aposztrofálnak, bármit is jelentsen ez :) Húzós gitár és ütősszekció, kicsit elektro, kicsit rock, kicsit punk pont a megfelelő arányban, de leginkább a fantasztikus és szexi hangú énekesnő viszi a pálmát. 2006 februárban végre megjelent az első album, a Schnormal, ezzel turnézzák most végig Európát.

Az Anima új tagokkal (A DJ Vadimmal és Roots Manuvával együtt dolgozó MC Jezzel és a fiatal énekesnővel, Kása Julival) kiegészülve új album munkálataiba fogott, melynek felvételein sztárvendégek sokasága fordult meg. Az új Anima-albumon közreműködik Heidi Levo, a Cinematic Orchestra énekese, a kiváló MC, JC-001, aki George Clintonnal, Stinggel, Natacha Atlasszal és a Peuple de l'herbe-bel dolgozott együtt, illetve Najwa Nimri, a Szex és Lucia, Az északi sarkkör szerelmesei című filmek sztárja, aki nemcsak színész-, de énekesnőnek is kiváló, nem mellékesen pedig Noam Chomsky, a neves és elkötelezett nyelvész is hallható a lemezen. Külön érdekesség, hogy a Beatles Revolution című dalának kannareggae-feldolgozása is rákerült az albumra.

A koncerten az új lemez számait mutatják be, melyekből egy pörgősebb, "keményebb", erőteljes dancehall- és hiphop-alapokra építő zenekar képe bontakozik ki, illetve a roma-folk is hangsúlyosabb szerepet kap. A lemez címe We Strike!, és a CLS Records gondozásában jelenik meg.

BUSHCRAFT (UK)

ANIMA SOUND SYSTEM

Dj: Onoff, Lejön

Belépö elővételben 1500 Ft, a helyszíne 1800 Ft

www.bushcraft.biz

www.animasoundsystem.com

www.sussfelnap.hu

www.sussfelnap.hu/forum

Milky

2006. április 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster