SMOKIN JO@CITADELLA PANORAMA (2006.05.12.)

SMOKIN JO – Ibiza koronázatlan királynője

15 éve a pályán, és még mindig úgy fest, mint egy szupermodell. A soviniszta elektronikus zenei szakma egyik legelismertebb női dj.-je, páratlan karrierrel a háta mögött, ördögi zenékkel a táskájában. Boszorkányos ügyességű fekete démon, aki oly intenzitással keríti menthetetlenül hatalmába a partyarcokat, hogy az már gyanús. Minden bizonnyal felmenői között volt, aki woodoo-ban nyomult…

’91-ben kezdte pályafutását. Akkoriban a londoni Soho, Gaultier-shopjában dolgozott és mintegy kíváncsiságból demo-kat osztogatott a jó népnek – barátoknak és klienseknek egyaránt. A visszajelzések messze felülmúlták várakozásait. Hirtelen egy divatbemutató afterparty-ján találta magát, aztán pedig elözönlötték a klubfelkérések. Szinte lehetetlen röviden összefoglalni életének legfontosabb mérföldköveit, ám mi mégis megpróbáljuk. Nagy levegő, ééés:

NastyDirtySexyMusic – a project 2004 nyarán mutatkozott be Ibizán, a We love Sundays @ Space estek alkalmával. Illegális buliként indult, majd odáig fajult, hogy Jo Steve Lawlerrel pörgetett a heringes konzervhez hasonlóan teli teraszon.Még mindig 2004-ben Smokin Jo-t beválasztották a Heineken Thirst dj-i közé: a Távol-Kelettől az Államokig 35 országban rúgta szét a ház falát Pete Tong, Paul Oakenfold, a Deep Dish, vagy épp Tiesto társaságában. Ez utóbbi úri emberrel az EventsHall falait is egy életre szólóan megrengették.

2005-ben a Ministry of Sound is lecsapott a NastyDirstySexMusic-ra, kiadtak egy CDt és őrült bulikat rendeztek a project égisze alatt.

S mivel minden jót követ valami még jobb, 2005 májusában elindult Smokin Jo új ötlete, a Nude, ami szintén Ibiza partjain hódította meg először az arra érdemes, kellőképpen elvetemült arcokat. A Ministry ismét ráharapott a jóra, 2006 februárjától nyomják a Nude-esteket Anglia-szerte.

A Nude teátrális és baromi hedonista, szokatlan és színes, mennyeien édes és pokolian tüzes egyszerre.

Jo, aki 15 éve Ibiza koronázatlan királynője, május 12-én a budapesti Citadellán veti be trükkjeit US house-tól az elektro-ig, izgalmasan, szexisen, dinamikusan és mégis mélyen.

Most leírhatjuk még, hogy Smokin Jo rajongóinak büszke tagjai közt ott virít Danny Tenaglia, Pete Tong, Seb Fontaine, sőt a Pet Shop Boys, Grace Jones és a Skunk Anansie’s; mi több, az Amerikai Psycho-t merészen megíró Brett Easton-Ellis is imádja őt, a Nőt – de szerintünk ettől függetlenül is kényszerzubbonyra szorul az, aki mást választ aznap este, mikor Jo garázdálkodik az budapesti éjszakában.Ja és azt már biztosan tudjuk, hogy Jo imádja a tüzes magyar borokat…

Milky

2006. május 12.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster