SUMMERFEST@EVENTS HALL (2006.07.07.)

DJ SASHA & JOHN DIGWEED @ Events Hall, Budapest

2006. július 7-én végre megtörténik az, amiről eddig csak álmodtunk. Mert bár bízva bíztunk, sosem tudhattuk biztosan, fellép-e valaha Magyarországon a két Géniusz egy időben, egy dj-pult mögött. Nos, ismét beigazolódott, hogy ha egy igazán erős képzelet szárnyra kap és kellő kitartással, akarattal párosul az előbb-utóbb megvalósul: Sasha és Digweed 2006 kora nyári éjjelén együtt lép fel, együtt rakják fel legjobb lemezeiket, mintegy hergelve egymást a minél jobb hangzás bemutatására – teszik mindezt 5 óra hosszat!! El tudod képzelni? Ha igen, ott a helyed. Ha nem? Akkor főleg, különben sokáig siratod majd a saját hülyeséged, mikor a cimboráid mesélik, meeeeennnnnnyyyyyiiiireeee komooooooooly volt! Na ugye, hogy tudod, hol a helyed július 7-én. Ott, ahol mindenkié, ott ahol legenda és valóság egybeforr, ahol house keveredik breakkel, progresszív trance tech-house-zal, latinos dallamok zongorán futtatott acapellával. Kell ennél több? Ha igen, hát keresd, és ha megtalálod, szólj nekünk is. Ám ha ez az, amire vágysz, hát ne szégyelld: bulizz együtt több ezer társaddal egy soha vissza nem térő éjjelen.

Egy dolog biztos: Digweed és Sasha számára a zene maga a szerelem. Ettől élnek, ettől pezseg a vérük. A te szíved mitől dobog?

Belépő: 5000 Ft. > Online jegyrendelés: www.partyticket.hu oldalon 2006 június 20-ig postai utánvéttel, csak vidékieknek > elővétel Budapesten: Underground Records [VI,Kiriály u 54], Vagabond [westend, mammut], Nyugati Nonstop > helyszíni jegyárúsitás a rendezvény napján 19:00-tól, az Eventshall főbejáratban. > infoline: +36.30.4.888.777 > Budapest, Hajógyári Sziget > Ingyenes Partybusz 19:00-tól Westend-Volvo Szalon elől óránként > Official After@Coronita.

DJ SASHA

Ha egy hétköznapi személy már egészen fiatalon szokatlan dolgokba kezd, azt sokan félreértik és furcsán néznek rá. A kezdetek kezdetén Sasha is a média kiszámíthatatlanságának csapdájába esett, senki nem tudta, ki is ő valójában és különféle pletykák keringtek róla a nagyvilágban. Ma már más a helyzet, az elmúlt évek zenei történései lerántották a leplet a mítoszról, mindenki számára egyértelművé téve, ki ez a titokzatos ifjú titán: csak egy zenész, egy egyszerű férfi – bámulatos tehetséggel megáldva.

A legjobb djk tudják, hogy a lemezlovasság művészetének lényege olvasni a közönség szemében, érzéseiben. Puszta emberi megérzésre hagyatkozva kalandra hívni őket. Sasha mindig is mesteri volt a közös hullámhossz megtalálásában. House- és break-elemekkel vegyített progresszív trance zenéi mindig megtáncoltatják a klubbereket, albumai rendszerint bestsellerekké válnak a lemezboltok eladási listáján. Sasha szerzeményeinek különlegessége az érzelmekben rejlik: hagyja előtörni őket. Az érzelmek pedig nem ismernek határokat, sem emberit, sem földrajzit. Ezért imádják művészetét szerte a világon.

Alkotásait csokorba gyűjthetnénk, ám itt és most nem adatgyűjtés a cél, arra ott a djsasha.com-on található discography.

Itt és most a lényeg megragadása lenne a feladat, bár egy ilyen sokoldalú embernél, ez sem könnyű feladat. Mindenesetre jól jelzi Sasha egyediségét hogy annak idején a Chemical Brothers egyedül őt kérte fel az ’Out of Control’ remixére. Nem sokkal később Madonna is megbízta őt a ’Ray Of Light’, valamint a ’Substitute For Love/ Drowned World’ klubslágerek átírásával.

Mindez persze nem egy nap alatt történt. Sasha egy walesi kis faluban született és nőtt fel, muzikális talentuma először a zongorázásban nyert teret. A felcseperedve aztán elcsábította őt a klasszikusoktól a house. Elég volt egyszer belépnie a híres-neves manchesteri Hacienda-ba; átélnie a legendás Summer of Love nyarát, és máris menthetetlenül az elektronikus zene rabja lett. Miután tökéletesítette mixtechnikáját, a közkedvelt Shelly klub rezidense lett Stokesban. Ekkoriban mindenki US-house-ban nyomult, ő azonban megelőzte kortársait. A house dallamokat zongorafutamokkal, latinos érzelmekkel és lenyűgöző acapellákkal díszítette és óriási rajongótábort szerzett magának. Innen már csak egy lépés volt a Renaissance rezidencia.

A Renaissance label és party-project két dolog miatt kiemelkedően fontos Sasha életében: ők adták ki első mix-lemezét, és általuk ismerte meg John Digweed-et. Partnerségük eredményeként létrejött a ’Northern Exposure’ albumsorozat, mely alig pár év alatt 1milliós eladási számot ért el!

Kettejük munkakapcsolata szinte testvéri barátsággá fejlődött, ők pedig a kultikus new yorki Twilo dj-pultjában találták magukat, ahol Vasquez és Tenaglia nyomdokaiba lépve havi rendszerességgel léptek fel.

Nem meglepő, hogy Sasha lassan dj-ből szupersztárrá avanzsálódott az USA-ban. Johnnal közösen meghonosították a brit zenét az Újvilágban, ahol ma mindenki tudja, milyen az igazi Twilo-hangzás: mély, dögös, elragadó ritmusúéji zene – mint amit a páros Communicate albumán hallhatunk. No és ott volt a Delta Heavy Tour, Sasha, Digweed és Jimmy Van M produkciója – csoda hogy megkergültek az amerikaiak?!

Hozzá kell tennünk, az európai rajongóknak sincs okuk panaszra, főleg, ahogy beindul az ibizai szezon. A party-sziget legjobb bulijain Sasha pörget: dinamikus, mélyen pulzáló, intelligens remekműveket, csipetnyi humorral, és némi latin-karneválhangulattal fűszerezve, édes-bűnös táncra hívva.

Sasha számára a zene nagy szerelem. Ettől él, ettől pezseg a vére. Fáradhatatlan lelkesedéssel járj a világot, alkotja jobbnál jobb saját szerzeményeit. Bármerre jár, melódiák és emlékek százait hagyja maga után. Sasha maga a sztori.

A walesi srác, aki legenda lett.

JOHN DIGWEED BIOGRÁFIA

John Digweed-et még az is ismeri, aki nem kíséri különös figyelemmel a dance szcéna történéseit. Nem kell ahhoz megszállott elektronikus zene-imádónak lenni, hogy az ember fülének ismerősen csengjen a Bedrock alapító neve. A neves angol dj-producer ugyanis szó szerint egyike a legjobbaknak, sőt, sokak szerint ő maga a djk dj-je. Nos, akármit is gondolunk erről, egy dolog tény: Digweed alig tizenhárom év alatt annyi mindent csinált, ami másnak egy fél életre elég lenne. Teljesítménye szuperlatívuszokban mérhető.

Ha megpróbáljuk megragadni pályafutásának lényegét, akkor 1993-ig kell visszakanyarodnunk. Azóta gyártja szakadatlan lendülettel mesterfokon a jobbnál jobb mixeket, remixeket illetve saját zenéit. Alighogy ismertté vált, máris New Yorkban, a patinás Twilo lemezjátszói mögött találta magát – Sashával egyetemben. Nem véletlen ez az egybeesés, hiszen együtt készítették el a mára legendássá vált 1994-es Renaissance-mixet. Rajta Leftfield, Inner City, M People… Remek belépő a sztárvilágba. Digweed-re rögtön felfigyeltek a korszak legnagyobbjai: Danny Tenaglia, az Underworld és a New Order is örömmel kérte fel remixre az ifjú titánt.

S hogy miből lett a cserebogár? Erre valahol az angliai Hastings-ben kereshetjük a választ. Ott nőtt fel a kicsi John, akit már 15éves korában magával ragadott a korabeli világ acid-house őrülete. Ott és akkor olyannyira rabjává vált az egyedi hangzásvilágnak, hogy az általa felállított minőségi mérce a mai napig követendő példa valamennyi dj és producer számára. Szép teljesítmény egy tinitől, nemde? Persze tehetséggel születni kell. Ugyanakkor jól tudjuk, az isteni adottság nem minden. Azzal bánni tudni kell. Mint ahogy a hirtelen jött népszerűséggel is. John Digweed természetes szerénységgel viszonyult a sikerhez, és ez máig jellemző rá. Pedig van mire büszkének lennie: 2001ben az olvasók szavazata alapján első lett a DJ Mag top 100-as szavazásán. Elismertsége azóta sem ismer határokat, és bár több időt tölt dj-zéssel, producerként is hihetetlenül figyelemreméltó. Máig ő az az ember, aki mind populáris körökben, mind underground viszonylatokban elismert. Jó választás, bárhonnan is nézzük. Népszerűsége magánemberként is csodálatos, szakmai eredményei egyenesen páratlanok e szcénában. Az általa alapított Bedrock három különböző, mégis összefüggő kreativitást képvisel: zenei kiadó, reklámügynökség és produkciós stúdió egyben. A becsület kedvéért hozzá kell tennünk, a Bedrock mint védjegy, nem egyedül John Digweed-nek köszönhető: emberünk Nick Muirral jegyzi a sikereket. Érdemes tudni, hogy Bedrock arra érdemes ’ifjoncokat’ pártoló hozzáállásának köszönhetően oly művészekkel lett gazdagabb az elektronikus zenei földkerekség, mint Danny Howels, Jimmy Van M, Chris Fortier vagy épp Phil Thompson. Digweed mindig is jó orral választotta ki az igazi értékeket. Az imént felsorolt úriemberek mellett többek közt Rui Da Silva-ra és POB-re is így talált rá. A Bedrock a mai napig arról híres, hogy széles köröknek mutatja be a vérbeli, valóban progresszív underground hangzást. Nagy köszi érte!

Minőség, kreativitás, feddhetetlenség. Hova fokozzuk még?! Renaissance, Bedrock, Northern Exposure, Global Underground.. -megannyi édes emlékű kiadvány vagy party, ami az ő nevéhez kötődik. No és a saját dalok: Heaven Scent, For What You Dream Of… - a hozzájuk kötődő Trend és Trainspotting filmekről nem is beszélve… de ugye nem akarunk elérzékenyülni véletlenül sem…

Vissza a tényekhez és fejezzük be gyorsan a Digweed-disszertációt.

Kiss FM. Na ugye, hogy mond valamit. Legalább oly nagy rajongótáborral rendelkezik szerte a planétán, mint a BBC Radio 1, csak míg ez utóbbit Pete Tong nevével fémjelzik, addig a Kiss FM egyértelműen John Digweed-et juttatja eszébe legelőször a hallgatónak.

Valóságos csoda – bár a Vatikánban ezt nem jegyzik -, hogy főszereplőnk mindezzel együtt, vagy épp az elhangzottak ellenére még mindig szerény alázattal áll a porondra.

Találékony, fantáziadús, időtálló, makacs, pontos, izgalmas, rejtélyes, óriási. Sorolhatnánk a jelzőket hosszasan. Nem tesszük.

Csak egyet mondunk: 2006. július 7-én a budapesti Events Hall színpadán egy egyenes és tiszta lelkű jellem; egy ötletdús és álmokkal teli hétköznapi ember áll rajongói elé. Bírálásra várva, őszintén. Varázslatos zenével, mégis diszkréten. Önfeláldozóan, de csábításra készen. Energikus, ámde fülbemászó dallamokkal, megragadó ritmusokkal. Álomszerű éjszakát varázsolva.

John Digweed a djk dj-je. A legszebb az egészben, hogy ő nem gondolja így. Július hetedikén csak nekünk játszik, úgy ahogy eddig soha; úgy ahogy, arra ki tudja, lesz-e több alkalom: Sasha-val közösen.

Itt a vége. Rajtad múlik, merre futsz.

Milky


Kapcsolódó linkek:

www.djsasha.hu
www.johndigweed.hu
www.szigeteventshall.hu
www.freee.hu
www.clubcoronita.hu

2006. július 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster