BOX GEORGE@PALACE DANCE CLUB (2006.07.15.)

A Coca-Cola támogatásával ismét egy nagyágyút köszönthetünk a Palace Dance Club DJ pultjában. Július 15-én a vendég ezúttal az extravagáns, exhibicionista egykori divatikon, a toleranciájáról és buliztatós szettjeiről híres BOY GEORGE (UK).

Az 1961-es születésű George Alan O'Dowd vagy közismertebb nevén Boy George karrierje nem a Culture Clubbal kezdődött. Igaz, hogy a legendás együttessel készített lemezei 33 millió példányban fogytak világszerte, a fiatal George azonban divatikonként vált híressé Londonban és környékén. Miután 1986-ban kivált az együttesből, szóló karrierbe kezdett, és debütáló albumáról az „Everything I Own” rögtön a slágerlisták élére került.

De minket nem popos teljesítménye, hanem DJ oldala hoz inkább lázba. Boy George manapság egyike a világ legkeresettebb lemezlovasainak, 1989 (!) óta pörgeti a fekete korongokat. Jeremy Healy-vel kezdett DJ-skedni egy barátjuk klubjában, és rettenetesen élvezte, hogy a középpontban lehet. Majd egyszer csak Ibizán találta magát, ahol éppen tombolt a Summer of Love, az elektronius tánczenei szcéna hőskora. És megérintette az acid house, minden velejárójával együtt... Bár DJ karriert sosem tervezett, egyre több fellépéssel büszkélkedhetett egyre nívósabb angliai helyszíneken. „A managerem abszolút ledöbbent, amikor megtudta, hogy 300 fontért DJ-skedem esténként, mert úgy gondolta, ez tönkreteszi a hírnevemet.”

Azonban Boy George-nak DJ-ként kezdetben nem volt könnyű dolga. „Rettenetesen sok negatív megjegyzést kaptam a DJ-ktől, akik azt hitték, hogy a ’80-as években elért sikereim hátán akarok felmászni a pultba.” Bevallása szerint sosem fogja elfelejteni azt az estét, amikor először játszott Sasha-val. „Rettenetesen féltem, de Sasha jó fej volt, és megdicsérte a szettemet. Rájöttem, minél nagyobb név egy DJ, annál jobb arc.” És ezután minden erejét arra fordította, hogy egyedi stílusával lemezlovasként is kivívja a megfelelő hírnevet.

Mire számíthatunk fellépése alatt? Boy George sosem engedte, hogy behatárolják stílusát, számára csak jó és rossz zene létezik. Erőteljes basszus, seggrázós ritmus és valamilyen csavarós szintifutam, nem túl gyors ütemben – így tudjuk legjobban definiálni Boy George stílusát. Legjobb, ha lecsekkoljuk számtalan megjelent mixalbumának egyikét, bár még akkor sem biztos, hogy ugyanazt kapjuk – Boy George imádja a változatosságot, csakúgy mint a toleráns, nyitott közönséget.

A brit DJ mellett a Coca-Cola Soundwave Arénában ezen az estén a két szombati Palace rezidens, Karányi és Hamvai P.G. is játszik. A Gardenben pedig funky és r’n’b partin Toto Jr. és Lukácsy szórakoztatja a nagyérdeműt.

Jegyek elővételében 3300 Ft-ért kaphatók a megszokott elővételi helyszíneken a Woodoo valamint a Vagabond üzletekben. A helyszínen is vásárolhatsz jegyet az esemény napján 3900 Ft-ért.

Köszönet az Electronic Beats-nek a nagyszabású parti támogatásáért.

Felcsigáztunk? Úgy érzed, ez a nyár sem múlhat el a Palace nélkül? További részletekért látogass el a www.palace.hu-ra, és nyerj belépőjegyeket és Palace ajándékokat.

Palace nyár – Always Fun Under The Sun!

Milky

2006. július 15.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster