PLASTIC@DOKK CLUB (2006.07.22.)

Szigorúan naprakész, újhullámos techno-val indult útjára Magyarország vadonatúj klubestje, a Plastic. A sikeres júniusi debütálást követően máris itt a második állomás: július 22-én ismét a legkorszerűbb elektronikus zenei hangzásvilág legjobb bakelitjei forognak majd a lemezjátszón.

A határozatlan ideig szünetelő Hyperspace hiányát (is) ellensúlyozó, Deadcode által megálmodott és megvalósított klubprojekt vendége ez alkalommal két német fenomén: Gregor Trescher a Datapunk, míg Savas Pascalalidis a Lasergun kiadó képviseletében érkezik Budapestre.

Az 1976-os születésű Gregor Trescher, alias ’Spiner Mode’ tapasztalt róka a szakmában. Több jelentős kiadvány után az Elektroluxnál megjelent ’Big City Lights’ (2001) hozta meg számára az igazi áttörést, neve azóta is feltűnően jól cseng Európa elektro-techno köreiben.

Gregor egyébként a korai Depeche Mode dalok hatására adta lemezlovasságra a fejét, s bár a 80as évek mára messze tűntek, ő változatlanul elkötelezett híve a korszak zenéinek. Nem véletlen tehát, hogy egyik legkitűnőbb munkája épp a német szinti-pop nagymesteréhez, Camouflage-hoz fűződik. A Pascal FEOS-szal közösen remixelt ’Me & You’ (2003) máig örökérvényű darab.

Trescher elektro iránti elkötelezettsége vitathatatlan, erről tanúskodik a 2004es ’Mikrocodes One’ válogatásalbum és az angol Billy Nasty Electrix Records által gondozott ’Life Under The Strobelight’ című 12” -e.

Ám Gregor nem csak tiszta elektroval, hanem jó néhány szokatlan hangvételű elektro-tech produkcióval is megörvendeztette már a klubbereket. Szerzeményeinek érdekessége, hogy saját maga énekli, kántálja, szerzi a gyakran torzított vokálokat, melyek figyelemre méltó üzeneteket, kisebb történeteket mesélnek el. Anthony Rother Datapunk-ja és Monika Kruse Terminal M kiadója egyaránt ráharapott az újszerű sztorikra; sőt, Trescher végig játszotta Rother 2005-ös ’This is Electro’ turnéját is. Ennek köszönhetően ma már jóformán nincs olyan magára valamit is adó európai elektro- vagy techno-klub, ahol ne szerepelne headliner-ként Gregor Trescher neve.

Legalább ily népszerű a Gigolo-művészként elhíresült Savas Pascalidis.

Savas 1970ben született Stuttgartban, s mivel apja is dj volt, sorsa szinte rögtön megpecsételődött. Felcseperedve őt is hatalmába kerítette a 80as évek disco-varázsa. House-disco-funkkal kezdett, ám a 90es évek hatására hamarosan acid-et és new beat-et játszott, majd 94-ben saját szerzeményekkel rukkolt elő: a ’The Power of Music’, és a ’Masterblaster’ valóságos klubhimnuszokká váltak! Savas azóta szinte megállás nélkül alkot és zenél. Egyre nagyobb sikereinek legjelentősebb szerzeményei a Richard Bartz féle Kurbel Records-nál, illetve a DJ Hell által vezetett International Deejay Gigolo-nál láttak napvilágot. A szüntelen elismerés arra bátorította Savast, hogy megalapítsa saját kiadóját, a Lasergunt.

A ma Berlinben élő művész keresettebb, mint valaha. Lasergun esteken lép fel a legnevesebb fesztiválokon; remixeket készít Agoriától kezdve Luke Slateren át Water Lilly-ig a legnevesebb producereknek; 2006 júniusában, pedig kiadta a ’The Lasergun Compilation vol II’ című válogatásalbumot.

Ez utóbbi munka minden kétséget kizáróan tovább erősíti Pascalidis helyét az európai techno top dj-inek patinás világában. Az album merészen avantgárd, akárcsak a szerző maga. Savas Pascalidis a kortárs elektronika egyik legmeghatározóbb alakjává érett.

E boszorkányos ügyességű német lemezlovasokat korábban is hallhattuk már egy-egy Deadcode rendezvényen, a Plastic azonban egy eddig ismeretlen oldalról, kompromisszummentesen és nyersen mutatja be művészetüket. Ehhez igazodva váratlan zenei meglepetésekkel szolgál majd Hot X, Igor Do’Urden és Coyote is július 22-e éjjelén.

A Plastic folytatódik. A kihívás adott. Ha unod a megszokott dolgokat, most új erőre kapsz.

GREGOR TRESHER (D) - DATAPUNK

’Sniper Mode’ másnéven Gregor Trescher semmiképp sem nevezhető kezdőnek: az európai elektronikus zenei szcénában az 1976-os születésű Trescher már nagyon is jól ismert a kiadványainak köszönhetően.

Ezen megjelenéseket különböző álneveken jelentette meg, többek közt a Datapunk, Electrix, Elektrolux, Mikrolux, Frisbee és a PV Records gondozásában. Igazi előrelépést a 2001-ben, az Elektrolux Records-nál megjelent „Big City Lights“ hozta. A következő album, a „Wastelands“ a Mikrolux megalapításának alapköve volt.

Tresher az 1984-es Depeche Mode albumot mai napig is legkedvesebb lemezei közt említi, mivel ezen található szerzemények nagy hatást gyakoroltak későbbi munkáira, valamint a ’Sniper Mode’ névválasztásra is. A nyolcvanas évek szinti zenéinek amúgy is nagy rajongója volt, így a Heaven 17, The Human League, Anne Clark egyaránt megérintették.

2003-ban Gregor számos remixet alkotott, kiemelkedő példa az üNN „Reality“-nek újraértelmezése.

Ez idő tájt jóbarátjával, Pascal FEOS-szal közösen, a német szinti-pop korai nagymesterének, a Camouflage-nak a„Me & You“ című számát is megremixelték.

2004 januárjában jelent meg az első Sniper Mode DJ-Mix-válogatás, a „Mikrocodes.One“, mellyel Gregor ismét definiálja a ’Sniper Mode’ hangzását: Electro minden téren.

2004 elején Gregor új otthont talált a ’Sniper Mode’ számára Billy Nasty Electrix Records-ánál, Angliában.

Itt jelent meg első 12”-ese, a „Life Under The Strobelight“. Emelett új techno produkciókon is elkezdett dolgozni, melyekbe saját maga által énekelt vagy mondott, gyakran torzított vokálokat is betett.

Az Anthony Rother által alapított új kiadónak, a Datapunk-nak készítette a „Firewalls/Firebutton“ EP-t, amit saját neve alatt jelentetett meg, ezzel is jelezvén személyes elhivatottságát e fontos és kiemelkedő kiadvány iránt.

2004-ben Gregor „Mr. Voodooamt“ Patrick Lindsey-vel is együttműködött. 2004 nyarán adták ki első közös 12”-üket "It just won´t stop" címen, a Terminal M gondozásában.

2005-ben Európa-szerte fellép klubokban, Anthony Rother "This is Electro", turnéja keretében.

Idén az angol Billy Nasty-vel közös produkcióba kezdett, melynek első gyümölcseként a sikeres "Black Sorcery” EP született. Szóló munkáit sem hanyagolja, ezt bizonyítja a januárban megjelent duplalemez "Neon” néven, ami egy kisebb albumnak is nevezhető, de debütáló albuma idén ősszel várható, melyet a rajongói és kritikusai is kíváncsian várnak.

Gregor Tresher-t Július 22-én a Dokk Klubban hallhatjátok a Deadcode Production legújabb partisorozatán, a Plastic-on!

Discography :

Schub AG - Daydreamer (3Ton Records)

Laut 29 - Vermächtnis der Elfen (Black Love Recordings)

The Supply Vessel - Shoma EP (Frisbee Tracks)

Sniper Mode - Big City Lights EP (Elektrolux)

Sniper Mode - Wastelands (Mikrolux)

Cobalt -Tempest EP (Malec)

Sniper Mode & MBP – Travellers Beyond (Mikrolux)

Droid Inc. – Dirty Neonlights (PV Records)

Sniper Mode - Mikromix.One (Mikrolux)

Gregor Tresher - Firebutton/Firewalls (Datapunk)

Sniper Mode - Life Under The Strobelight (Electrix, UK)

P. Lindsey & G. Tresher - It just won´t stop EP (Terminal M)

Gregor Tresher - Still EP (Datapunk)

Gregor Tresher & Billy Nasty – Black Sorcery (Electrix, UK)

Gregor Tresher - Neon (Datapunk)

Gregor Tresher - Full Range Madness (Cocoon Compilation F)

Remixes:

üNN – Reality (Sniper Mode Remix)

Camouflage – Me & You (FEOS & Sniper Mode Remix)

Vitriol – Runaway Girl (Sniper Mode Remix)

Króm – Painting Textures (Sniper Mode Remix)

JP Juice - UIB (Sniper Mode Remix)

Ruxpin - Kiteboarding (Sniper Mode Remix)

Sons of Slough - The Real People (Sniper Mode Remix)

Laurent Garnier - Controlling The House (Sniper Mode Remix)

Vaeth vs. Rother - Komm (Gregor Tresher Remix)

www.datapunk.de

SAVAS PASCALIDIS (D) - LASERGUN

Savas Pascalidis elektronikus zenei véráramba kerülése egy demo szalagnak volt köszönhető, melyet a kultikus bécsi „Cheap Records”-nak küldött el. A kiadó megjelentette szerzeményét a ’Helter Skelter’-t, ami átütő undergound slágernek bizonyult 1997-ben, és számos DJ érdeklődését felkeltette. Richard Bartz is felfigyelt rá, és “Kurbel Records” –nál kiadta Savas "Sugarland Express"-ét.

Az egyre nagyobb sikert egyre több külföldi és hazai fellépés követte. A “Kurbel Compilation”-ön 1998-ban megjelent "Discotheque" című trackje bombaként robbant. Richard Bartz remixe a Groove magazin top10-es listájára is felkerült, az “év legjobb remixe” kategóriában.

Az ezt követő években Savas számos remixet készített és maxit adott ki, valamint megalapította saját lemezkiadóját, a Lasergun Records-ot. Együtt dolgozott Labinsect-el és egy év kemény munkjának köszönhetően kiadta a Cosmic Dancer EP-t . Kedvenc stílusainak, 80-as évek disco-jának és a technonak egy kitűnő egyensúlyban lévő keverékét mutatva be. Ezek után az International Deejay Gigolo Records csapatához társult és kiadta a "Space affair" című EP-ét, ami megerősítette növekvő hírnevét és egyre inkább elfogadtatta magát a közönséggel.

2002-ben Berlinbe költözött. A Gigolo Records gondozásában jelent meg "Galactic Gigolo" című albuma. A hatás hihetetlen. Népszerűsége még nagyobbra nő. A Gigolo 6 CD-n található Superman c. trackje a válogatás fénypontja. Savas ettől kezdve minden héten fellépett a világ valamely városában. Megválasztották a berlini Polar TV rezidensévé és a Lasergun Records a legmeghatározóbb lemezkiadók egyikévé vált. 2003 januárjától áprilisig a Lasergun előadóival közös turnéra indult, többek között olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Sonne Mond Sterne, Benicassim, Lowlands.

2004-ben remixelte Luke Slater Body Freefall című számát. Fellépett Dél-Amerikában, az USA-ban, Európában, Japánban …

2005-ben a Gigolo Recors-nál egy újabb albuma jelent meg Disco Vietnam címmel, mely a legnagyobb nevek közé emeli őt.

Folyamatosan turnézik a világban és mindemellett produceri munkáit sem hanyagolja.

Savas Pascalidis-t Július 22-én a Dokk Klubban hallhatjátok a Deadcode Production legújabb partisorozatán, a Plastic-on!

Discography:

Savas Pascalidis - The Power Of Music (909 Pervertions)

Savas Pascalidis - Helter Skelter EP (Loriz Sounds)

Savas Pascalidis - Sugarland Express (Kurbel)

Savas Pascalidis - Disco Galaxy (Lasergun)

Savas Pascalidis - Sexomatic EP (Kurbel)

Savas Pascalidis - Cosmic Dancer (Kurbel)

Savas Pascalidis - Stellar Funk EP (Lasergun)

Savas Pascalidis - Automatik Lover (Leitmotiv)

Savas Pascalidis - Fantastic Voyage (Int. Deejay Gogolo)

Savas Pascalidis - Space Affair (Int. Deejay Gogolo)

Savas Pascalidis - Galactic Gigolo (Int. Deejay Gogolo)

Savas Pascalidis - De Tomaso Pantera (UFO)

Savas Pascalidis - Evolution/Body Freefall EP (UFO)

Savas Pascalidis - Break it Down (Space Factory)

Savas Pascalidis - Disco Vietnam (Int. Deejay Gogolo)

Savas Pascalidis - Haunted House (Lasergun)

Savas Pascalidis - Superman/Raw Mission (Int. Deejay Gogolo)

Savas Pascalidis - 111/Boccaccio Life (Lektroluv)

Savas Pascalidis - Saigon Nightmare Remixes (Lasergun)

Savas Pascalidis - Superman (UFO)

Remixes:

Sexual Harrassment - I Need a Freak (Savas Pascalidis rmx)

'Lectric Workers - Robot is Systematic (Savas Pascalidis rmx)

Club MCM - Club MCM (Savas Pascalidis rmx)

Fix - Flash (Savas Pascalidis)

Agoria - Mad Max (Savas Pascalidis rmx)

Puperty Love - X-Ray Eyes (Savas Pascalidis Disco Invasion rmx)

Dj One Finger - Niteclub Skool (Savas Pascalidis vs. Kid Vicious rmx)

Water Lilly & Plastique De Reve - You Kiss (Savas Pascalidis rmx)

Tigerbeat - Beat Me 'Till i Understand (Savas Pascalidis rmx)

www.savas-pascalidis.com www.lasergun-records.com

2006.07.22., Dokk Club

Deadcode Production Presents

PLASTIC

DJk: GREGOR TRESCHER (D), SAVAS PASCALIDIS (D)

HOT X , IGOR DO’URDEN, COYOTE

Elővétel:2990 HUF belépő: 3500 HUF VIP jegy: 5000 HUF

Info: 06 30 30 30 220

info@deadcode.hu

www.deadcode.hu

! a PLASTIC italárai a HYPERSPACE-eken már megszokott mértékűek lesznek !

Milky

2006. július 22.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster