Mark Knight, Lee Burridge@Dokk Open Air (2007.06.22.)

Lee Burridge / Mark Knight / Kühl / Chriss

Június 22-én, pénteken két igazán unikális zenei stílust képviselő sztárt lát vendégül a Hajógyári-sziget party-komplexumának speciálisan erre az alkalomra kialakított open air helyszíne a Dokk mögött.

A csupa-vigyor Lee Burridge-ről már jól tudjuk, hogy nem kell a szomszédba mennie egy kis vidámságért vagy csínytevésért. Szettjeiben sem tesz másként: zenei játszadozásai során már akkor breakbeattel és aciddel csavarta meg mixeit, mielőtt az még divattá vált volna a proggie szcénában. A ’90-es években jó ideig Hong Kongban és Thaiföldön tevékenykedő DJ-producer neve Európában (majd szerte a világon) Fabric-beli rezidenciája, a Craig Richards-szal közösen tartott Tyrant estek révén vált ismertté, mixlemezeinek dalait (Deeper Shades Of Hooj, GU Nu:Breed 05, Tyrant 1-2 és a 24/7) kívülről fütyülik a house-rajongók. Aki hallotta már játékát, tudja, hogy miért emlegetik Lee-t a progressive house kiemelkedő személyiségének: színes, táncos, életvidám szettjeivel rég belopta magát mindenki szívébe.

Mark Knight a Dokk Progression egyik januári állomásán debütált Magyarországon, és hangos közönségsikere láttán már akkor borítékolni lehetett, hogy a Dokk nyári programjából sem maradhat ki. Mark zeneszerzői és DJ-karrierjének története nem éppen tucat-sztori. A Commodore 64 és Amiga játékok bűvkörében élő fiatal srác eredetileg nem a klubok, hanem számítógépes játékok világában élt. A mind a mai napig PC-s játékokhoz (is) zenét író Mark a Theme Park World aláfestő zenéjéért nemrég megkapta a Brit Film- és Televíziós Művészetek Akadémiájának díját. De nem csak számítógépen, hegedűn és elektromos hegedűn is mesterien játszik, ebben a minőségében fellépett már a Massive Attack-kel vagy a Tricks Upon Travellers-szel, de folk punk(!) és más bandákkal is együtt koncertezik. Egy ilyen széles körben elismert zenész miért is játszana átlagos house-t? Természetesen erről szó sincs, 2003-ban nem véletlenül léphetett a Ministry Of Sound pultjába, ahol később rezidens lett, a szakma pedig a 2004-2005-ben megújhodó house szcéna egyik legeredetibb művelőjeként kezdte ünnepelni. Érdemes figyelni kiadói, a Toolroom Records és Toolroom Trax megjelenéseit, ahol júniusban is egy elég komoly kislemezzel, a D Ramirezzel közösen jegyzet Colombian Soul EP-vel jelentkezik.

A fülledt nappalok elcsigázottságából egy igazán üdítő line up-pal vár a DokkOpenAir, a két brit vendégen kívül a nívós hazai prog house bulikon nélkülözhetetlen magyar fellépők, Kühl és Chriss társaságában.

Belépés 23h-ig 1500, utána 2500HUF | Info:+36309550600

Start: 22h

2007. június 22.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster