Hysteria 2002 - A Nyugatiból az új évbe

A legizgalmasabb helyszínen a legjobb és legnagyobb szilveszteri fesztivált ígérik idén is a Hysteria 2002 Fesztivál szervezői. Az évek óta sikeres szilveszteri esemény ebben az évben exkluzív helyszínre, a Nyugati pályaudvarra közel 20.000 bulizót vár. A Hysterián fellép a teljes hazai elektronikus zenei élvonal, velük ezen az estén kizárólag itt találkozhat a közönség. Akik idén a Hysteriát választják, a belépőjegy mellé a fellépők dalaiból válogatott CD-t kapnak ajándékba.

Harmadik alkalommal rendezik meg idén – immár a Sziget Szervezőiroda keretein belül - a Hysteria Szilveszteri Fesztivált. 1999-ben a város öt különböző pontján, 2000-ben a Felvonulási téren felállított gigasátorban búcsúztatták az Ó-évet a bulizók. Az idei szilveszteri rendezvény exkluzív helyszínen, a Nyugati pályaudvaron várja vendégeit.

A Hysteria 2002 Fesztiválon fellép a teljes hazai elektronikus zenei élvonal, többükkel ezen az estén kizárólag itt találkozhat a közönség. A hazai sztárok – többek között Sterbinszky, Budai, Tommyboy, Junior, Slam Jr., Newl – mellett itt üdvözölhetjük az Angliából érkező Space DJ’z párost és a frankfurti Toni Riost. A zenei program kialakításában partnerként részt vesz a Roxy Rádió, a Freee Magazin, az Underground Records, a Hyperspace, a Strictly, a Tilos és a Chi Recordings csapata. Ez az első alkalom, amikor a fenti médiumok, cégek és szervezők közös rendezvényen ünneplik az újévet.

1897, a pályaudvar átadása óta csupán egyszer volt példa arra, hogy a Nyugati pályaudvar szórakoztató rendezvénynek adott otthont. Az 1992-es LGT koncert után most a Hysteria 2002 közönsége élvezheti e nem mindennapi „bulihelyszín” vendégszeretetét.

A 10.000 m2-es fűtött programhelyszín kialakításához a szervezők 2000 m2 sínt fednek majd le. A nagycsarnok 100 m2 alapterületű, 3 méter magas nagyszínpadán váltják majd egymást a fellépők. 100.000 Watt teljesítményű hangtechnika, 72 db intelligens lámpa és 4 lézerágyú teszi teljessé a produkciót. A fellépőket 14 mobil és rögzített mikrokamera követi, a csarnokban 9 videoprojektorhoz kapcsolódó több mint 100 m2 vetítővásznon figyelhetik az eseményeket az érdeklődők. A szervezők 1.000.000 Kcal fűtéshez szükséges hőlégbefúvót telepítenek a helyszínen.

Az idei Hysteria ruhatára minden bizonnyal a város egyik legbiztonságosabb területévé lép elő ez alkalommal Az egy időben összesen 20.000 kabát elhelyezésére alkalmas ruhatárakat külön biztonsági szolgálat őrzi és pultonként 2-2 biztonsági kamera rögzíti egész éjszaka a forgalmat.

Jegyeket a Nyugati téren felállított Hysteria jegyirodánál és az ismert jegyárusító helyeken lehet vásárolni, elővételben 5.700, a helyszínen 6.200 forintos áron. A jegyek mellé a vásárlók a Hysterián fellépők egy-egy dalát tartalmazó válogatás CD-t kapnak ajándékba.

A Hysteria 2002 fellépői

I. csarnok: Roxylveszter

Space DJ’z (Ben Long, Jamie Bissmire) - Potential / Novamute / Soma – London (UK)

Toni Rios – Cocoon / Danza Electronica – Frankfurt (D)

Sterbinszky (Bank Dance Hall / Roxy)

Budai (Freee)

Tommyboy (Underground Rec. / Roxy)

Junior (Roxy)

Slam Jr. (Strictly)

Hot X (Deadcode)

Newl (Freee)

Soneec (Roxy)

Danny-L (Roxy)

Clark (Underground Rec.)

Jay Cortez (Deadcode)

Igor do’Urden (Deadcode)

Lauer (Roxy)

II. csarnok: Index-Wanted Szilveszter

Palotai (Tilos Rádió)

Cadik (Tilos Rádió)

Ludmilla (Tilos Rádió)

Naga (Tilos Rádió)

Kevin (Tilos Rádió)

A Hysteria 2002 külföldi sztárjai

SPACE DJ’z (UK) vagyis Ben Long és Jamie Bissmire ugyancsak a Hysteria dj-pultjában töltik a szilvesztert.

Ben és Jamie gyermekkoruk óta barátok; graffiti, skateboard, bmx és breaktánc hobbijuk hozta magával a korai hip-hop és elektro zene szeretetét. Aztán a ’rossz fiúk’ attitűd és a detroiti techno felfedezése arra inspirálta őket, hogy létrehozzák saját stúdiójukat, ahol már saját maguk kísérleteztek breakbeat és techno zenék alkotásával, nem minden eredmény nélkül: ide s tova 7 éve, hogy a dj/producer-társadalom felsőbb köreiben jegyzi a párost a szakma. Mindez egyedülálló hangzásviláguknak köszönhető, melyben sajátos módon, korlátok nélkül ötvözik a techno, electro, hip-hop és a breakbeat elemeit.

Extravagáns live act-jükkel mára beutazták a világot, jártak Európa, Japán, Ausztrália és Kanada felkapott techno-rendezvényein és mindenütt meghódították a közönséget, miközben saját szerzeményeik és remixeik a szakma dicséretét vívták ki számukra. Zenét készítettek a NovaMute korongjaira; feldolgozták többek közt Chris McCormack, Oliver Ho, Inigo Kennedy, Gaetek, Umek, Ade Fenton, The Advent és Claude Young szerzeményeit.

Időközben elkezdtek együtt dolgozni a Soma kiadóval, itt megjelent Lights című produkciójuk hurrikánként söpört végig a technopartikon. Ezt követte a Solaris, melynek szándékosan kaotikus-szerkezetű hangzásvilága egyértelműen pozitív kritikát váltott ki a dj-kollégákból. Majd megjelent debütáló albumuk, a Patrol, az elektronikus zene különböző stílusainak fantasztikus ötvözete, mely mégis hűen tükrözte a szerzők individuális gondolatmenetét a techno fogalmát illetően.

Ben Long és Jamie Bissmaire gyakorlatilag folyamatosan turnéznak, új és új közönség előtt nyitnak meg korábban ismeretlen hanghatárokat… 2001.december 31-én mindezt a Hysteria arénájában teszik.

TONI RIOS (D) az Európai techno fellegváraként ismert Frankfurtból érkezik Budapestre. Tízévnyi tapasztalattal a háta mögött Toni a Cocoon csapatának oszlopos tagja, amely tény ’mindössze’ azért figyelemreméltó, mert a Cocoon a világ elsőszámú lemezlovasának tartott Sven Väth irodája – minden bizonnyal átlagon felül kell tehát teljesítenie annak, aki a Cocoon embereként érkezik a techno-partik lemezjátszói mögé.

Rios tudását egykoron Sven legendás techno-klubjában, a szcéna által legendaként emlegetett frankfurti Omenben bizonyította, azóta pedig már bejárta a kontinenst és erőt sugárzó, dinamikus techno-szettjeivel sikert sikerre halmozott.

Mindeközben szerzeményei oly neves kiadóknál jelentek meg, mint a Harthouse, Eye-Q, Strictly Rhythm, Fieber, Form; sőt idén tavasszal a detroiti mester, Jay Denham ’Black Nation’-je is piacra dobta Toni Rios egyik munkáját.

2001. december 31-én éjjel végre a magyar techno-rajongók is megfejthetik, miben rejlik Rios temperamentumos szettjeinek titka…


Kapcsolódó linkek:

További infó és jegyrendelés itt

2001. december 17.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster