EuroConnections – 2002. január

EuroConnections – 2002. január 19. 20 óra

Korai Öröm (H)

Peter Phonix (F)

Korai’s Banditos: Dj Tibiota, Dj Lejön, Dj

Rytmo

Korai Öröm (H)

Stílusuk a sajtó szerint: ambient, városi népzene, pszichedelikus etno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció–zene, a zenekar szerint: világzene, gyógynövényrock. "A Korai Öröm sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében", a modern hangzás (dub, drum’n’bass, trance) náluk a hagyományos hangszerek révén érvényesül.

A zenekar alakulása óta tíz év és számtalan mennyiségű koncert telt el. Amelynek eredménye az európai hírnév, 6 stúdió, 1 remix album és számtalan válogatás albumon való megjelenés. Friss albumuk decemberi megjelenése igen aktuálissá tette az EuroConnections koncertsorozatban való ismételt megjelenésüket. Koncertjeikre alapvetően az energia és az improvizáció a jellemző természetesen nem elfelejtve azt a vizuális közeget melyben mindez helyet foglal.

„Délibáb-disco és boldog beat a válaszunk a világháborúra.”

Peter Phonix (F)

A 29 éves Peter „Phonix”, megszállott muzsikus, aki egyébként már 11 éves korában belevetette magát a számítástechnikába, s aki 17 évesen már kész zenész volt.

Kamaszkorát betöltötte a jazz, a funk és a soul, úgyhogy el is határozta, nem akar felnőni. Később az elektronikát találta meg, mint az eltérő zenei műfajok egyesítő közegét, ennek a felfedezésnek a bizonyítéka pedig a Peter Phonix, mely egyben együttesének is a neve. A gyerekkorától ismerős számítógépek, melyeknek minden titka a kisujjában van, a képzelet játékait leképező eszközökké alakulnak: átváltoztatják a hangokat, kiemelik őket megszokott közegükből, s olyan mágikus teret hoznak létre, melyben - reményei szerint - örökre gyermek maradhat.

Zenei laboratóriumában a funk, a jazz, a dub és a groove stílusokat formálja át az elektronika (deep house, trip-hop) segítségével egy szétválaszthatatlan egésszé.

Koncertek után a Korai Banditáiból Dj Tibiota, Dj Lejön és Dj Rytmo biztosítja a megfelelő hangulatot.

2001. december 27.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster