EuroConnections – 2002. február

EuroConnections – 2002. február 23. 20 óra

Dubcity Fanatikz (H)

VolvoTraxx (F)

Dj. Palotai

Dubcity Fanatikz

A Dubcity Fanatikz új zenekar, a csapat tagjai azonban már mind ismertek a hazai elektronikus tánczene- és jazz-színtérről. Aerodynamics című első nagylemezük december 22-én jelent meg a Bahia Kiadó gondozásában.

Az albumot a januárban az Asian Dub Foundation-nal közös lemezt megjelentető Anima Sound System két producere, a most éppen a Strong Deformity rockdub-albumán dolgozó Prieger Zsolt és Németh Gergő hozta össze egy év munkájával és számtalan vendég közreműködésével, köztük a hazai jazz-élet olyan emblematikus figuráival, mint Grencsó István és Hárs Viktor, de részt vett a lemez munkálataiban Sub Bass Monster is, s hallhatjuk a legújabb MC-generáció tehetséges képviselőjét, MC Phreak-et is. Az albumon, s majd a 11(!) fős koncertzenekarban trombitál az Ágoston Kollektíva Kispál-lemezén közreműködő Csárics Sándor, a vokálokat pedig az animás Németh Jucival vették fel Priegerék.

Kísérleti jazz és táncolható hip-hop-ritmusok, bőgő és trombita, szaxofonszólók és a szkreccs újraértelmezése, női vokálok és erőteljes dumák, pszichedelikus tánczene sok improvizációval: talán így lehetne legkönnyebben jellemezni a Dubcity Fanatikz első lemezét, mely a lemezbemutató után 2002-től az ország számos klubjában és fesztiválján mutatja be élőben is kompozícióit.

Diszkográfia

Dubcity Fanatikz - Aerodynamics (2001)

VolvoTraxx

Alex Volvo -gépek, billentyű, és lemezjátszó

David -gitár

Boom Zack - dob

Monsieur Alain (keverőpult).

A VolvoTraxx, amely nemrég tört be a francia elektronika színpadára, most azért érkezik Budapestre, hogy a magyar közönségnek is bemutassa első lemezét.

A fiatal Tours-i zenész, Alex zenéje, amelytől elaléltan virágzott ki minden az élőtől az élettelenig, megnyitja a lelket a hangok világára valósággal felkavar, először a gondolatokat ébreszti fel, majd a vágyat ébreszt a táncolásra.

Alex Volvo hét év rádiós munka, valamint a pop és a new wave területén szerzett tapasztalatok útján fedezte fel az elektronikus zene emelkedett jellegét.

Állandóan befelé hallgatózva, folyamatosan bekapcsolt számítógép mellett született lassú munkával a mű, magába foglalva az ezredforduló zenei sokszínűségét, ötvözve a deep house-t a trip-hop-pal, és a jazz-el.

Hangjai és hangulatai egyaránt különleges csemegék a fülnek és a léleknek egyaránt.

Diszkográfia :

VolvoTraxx – VolvoTraxx (2001 - Chronowax)

2001. december 27.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster